25.07.13
12:05
Здравейте, нуждая се от малко помощ :) Интересува ме удачно ли е да приемам въглехидрат след тренировка, при условие, че чистя мазнини и гоня максимален релеф? Вече се разтърсих из форума, но срещнах много противоречиви мнения. И може би кой е по-добрият вариант, ако отговорът е положителен - дали бърз въглехидрат веднага след тренировка и по-късно само пилешко и салата или както правя досега - веднага след нея суроватъчен протеин и половин час по-късно, 200 гр. пилешка пържола и 50 гр.кафяв ориз или един печен картоф. Благодаря предварително.
Темата беше редактирана от michael_popov на 25.07.13 12:05.
Мисля, че също трябва да обърнеш внимание и кога през деня тренираш. Дали е сутрин или вечер. Пък и можеш да пробваш, започни с малки количества въглехидрати и виж как ти се отразяват. :)
25.07.13
13:50
Въглехидратите след тренировка не са задължителен фактор, прочети тази статия по темата. Пак в нея е пояснено и кога / защо. :)
Аз хапвам някой дребен въглехидрат след тренировка, защото иначе правя хипогликемия. Предполагам, че е индивидуално.
При хранене с ограничен прием на въглехидрати е най-добре повечето да ги приемеш няколко часа преди тренировка.
26.07.13
11:32
Май пак има доста противоречиви мнения, но все пак благодаря на всички за отговорите :)