25.07.13
14:02
Искам да ви попитам според вас какво се качва предимно с преяждане с качествена храна - мускулна маса или мазнини ?
На селото ми съм от около седмица и съм качил близо 2 кила.Ям по 5 пъти на ден около 250 грама(мусака,зеле,пържоли,пълнени чушки,омлети) и отделно между яденията хапвам по някой плод.През ден правя набирания и лицеви.Не мога да преценя дали качената маса е мускулна или мазнини.Според вас предимно мускул ли се качва с преяждане с качествена храна ?
Темата беше редактирана от Deian Petrov на 25.07.13 14:02.
С преяждане с каквато и да е храна се претоварва храносмилателната система и повече мускули отколкото с нормално хранене няма да качиш, защото излишният протеин ще бъде изхвърлен от организма чрез урината. Трябва да се храниш правилно, това че храната е качествена нищо не гарантира. С тези лицеви опори също няма да стане. Ако нямаш възможност да ходиш на фитнес, поне прави освен лицевите и набирания, кофички, клекове със собствено тегло и др, за да дадеш стимул на мускула да расте, като усвоява по-голяма част от приетите с храната белтъчини. С това преяждане, с каквато и да е храна ще си докараш само мазнини и дълъг престой в тоалетната.
25.07.13
15:03
Повярвай ми не преяждаш, просто хапваш повече. При преяждане нещата стават много зле, поне при мен :D. Хапвай си, спокойно. Тренирай всеки ден даже, аз не виждам проблем в това :).
25.07.13
15:05
Ще качиш само мазно. Тренировките ти (както си ги описал) въобще не отговарят на яденето. Ако искаш да продължиш да ядеш по този начин и искаш да качиш и някой друг килограм мускул, ще трябва да вдигаш тежко всеки ден, забрави за тренировки със собствено тегло и то през ден при подобно хранене. И дори да успяваш да тренираш по този начин и да се възстановяваш, пак ще си много мазен. Преяждането не е здравословен начин за качване. Яж си повече, но не се тъпчи.