15.05.13
17:38
Здравейте!
Аз съм на 27, 95 кг, 175 см.
От 6-7 месеца цикля сериозно пред компа и качих над 20 килограма. Супер нездравословен начин на живот. След няколко дни започвам престижна работа, която обаче ще изисква още циклене в офиса. Това трябва да се промени.
В общи линии съм тренирал футбол като тиин и миналото лято веднъж с седмица посещавах фитнеса. Дори бях стигнал до 70-75кг. Много бързо качвам и свалям килограми.
Та работата ми ще изисква да съм 12 часа в офиса с малко движение. Фитнес едва ли ще мога да посещавам. Надявах се с тичане, разумна диета и малко домашни упражнение да управя положението. От към храна ще имам достъп до качествени плодове и желенчуци, сирена, но не и месо. Пушач съм, така че положението е много зле, а и съм много мързелив.
Та желая някави съвети как да подобря здравето си и да сваля килограми възможно най-бързо. Има го и другия момент, не знам защо, но много ме е срам да тичам пред хора или да правя каквито и да е упражнения. Чувствам се като жалък дебелак, какъвто съм в момента.
Моля помагайте хора, насочете ме поне къде да чета!
15.05.13
18:11
Първият ми съвет е никога ,ама никога да не си казваш ,че си жалък!
Вторият е да спреш да се храниш с боклуци.По дяволите ,не яж тестени храни и шоколади??(най-общо казано).
Третият последен съвет ,който бих искал да ти дам, е относно кардиото,към което си се насочил.В този случай пушенето е абсолютно забранено!
15.05.13
18:26
От 07:30 до 08:30 сутринта бягане с умерено темпо 30 мин. Може и с паузи и на пътека във фитнес. Преди бягането дълго кафе БЕЗ ЗАХАР и L-karnitin на таблетки (вземи си го от DM) 800мг L-karnitin.
В 9:30 овесени трици с 3,6% мляко ок 250 гр. тици + 250/350 мляко и БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИ СЛАДКОТИИ, ПЛОДЧЕНЦА, ЗАХАР и т.н. “за вкус”
Обяд:пилешко филе или риба или друго филе но до 250 гр.+ салата (моркови, зеле, целина, магданоз, спанак, бобови салати, зеленчуци и т.н. - имаш голям избор) ок 300-400 гр за да те засити и да не мислиш за “фафличка”
След два часа отново хапване: плодове, кисело мляко, сурови ядки (но до 80гр макс.)
След още два часа отново лека закуска като горе или още салата
Вечерта отново L-karnitin преди лягане 400мг и салата + чист казеин или някакво филе
Изобщо имаш мнооого голям избор да се храниш диетично.
Изхвърляш от менюто си: ВСИЧКИ ХЛЯБОВЕ, ориза, картофите, ВСИЧКИ СЛАДКОТИИ, ВСИЧКИ САЛАМИ, ВСИЧКИ ТЛЪСТИ МЕСА или ПИЛЕШКИ МЕСА С КОЖА.
За три седмици и то зимата свалих 8 кг.
казано от insa insa на 15.05.13, 17:38:
Здравейте!
...Та работата ми ще изисква да съм 12 часа в офиса с малко движение. Фитнес едва ли ще мога да посещавам.....
От собствен опит мога да кажа, че време за фитнес винаги се намира, стига да има желание. Три пъти седмично по час и половина едва ли са чак такъв проблем. Другото са оправдания. Знам, защото и аз бях така.
По програмите и храненето не мога да дам мнение, има по-опитни, да кажат те.
15.05.13
18:48
НВД + Фитнес .. и кардио по желание .. Не ми изглежда сложно :D А щом започваш престижна работа явно имаш възможност да си купиш Л-карнитин/фат бърнър за горене и БЦАА, Глутамин, Рибено масло и витамини за поддържане на мускула .. Някой по-компетентен от форума да си изкаже мнението, но аз по-подходящ начин не се сещам :).
Мнението беше редактирано от Георги Иванов на 15.05.13 18:50.
15.05.13
18:50
Здравейте!
От 6-7 месеца цикля сериозно пред компа и качих над 20 килограма. Супер нездравословен начин на живот. След няколко дни започвам престижна работа, която обаче ще изисква още циклене в офиса. Това трябва да се промени.В общи линии съм тренирал футбол като тиин и миналото лято веднъж с седмица посещавах фитнеса. Дори бях стигнал до 70-75кг. Много бързо качвам и свалям килограми.
Та работата ми ще изисква да съм 12 часа в офиса с малко движение. Фитнес едва ли ще мога да посещавам. Надявах се с тичане, разумна диета и малко домашни упражнение да управя положението. От към храна ще имам достъп до качествени плодове и желенчуци, сирена, но не и месо. Пушач съм, така че положението е много зле, а и съм много мързелив.
Та желая някави съвети как да подобря здравето си и да сваля килограми възможно най-бързо. Има го и другия момент, не знам защо, но много ме е срам да тичам пред хора или да правя каквито и да е упражнения. Чувствам се като жалък дебелак, какъвто съм в момента.
12 часа в офиса викаш. Колко време пътуваш до работа?
15.05.13
19:51
РБД + кардио + някакви упражненийца за стягане , за да не увиснеш като свалиш килограмите . НВД го забрави когато ще правиш кардио ,защото ще спреш кардиото след 4-5 ден просто поради липса на енергия :) Както ти казаха по горе диета , махаш тестото,сладкото и газираните напитки. За тичането щом те е срам да тичаш по стадионите (не знам защо те е срам, нали всички които тичат там са със същото желание като теб) Ако успееш да си намериш маршрут през някоя горичка или планина ( разбира се ако имаш възможност за това).
1. За какъвто се имаш, такъв ще си останеш. Промени самооценката си. Трябва да разбереш, че наднорменото ти тегло не те прави по-малко стойностна личност от останалите или жалък. Наднорменото тегло представлява няколко килограма, които влияят на това как изглеждаш и как се чувстваш и това тегло може да остане в историята ако ти решиш да е така...и не е мисия невъзможна, а точно обратното. Изисква се решителност и постоянство, а знанията - тук има достатъчно хора, които могат да те напътстват.
2. Пушиш и си мързелив. Истината е такава - и двете ще влияят негативно що се отнася до постигането на целта ти, два проблема, който ние не можем да разрешим. Това е въпрос на лична мотивация. За пушенето..не е най-фаталното нещо, но пречи и няма да е зле да го намалиш малко по малко. За мързела - оттърви се от него възможно най-скоро ако искаш да постигнеш целта си. А и ще ти пречи на работата.
3. За срама от тичане пред хора - По дяволите, на кой му пука дали си 90 и нещо или 200 и нещо килограма? Хората са достатъчно заети със собствения си живот, че да се вторачат точно в теб или в който и да било друг. Света е шарен - мускулести, пълни, слаби. Не е нищо, което те не са виждали. Излез и го направи за себе си, в противен случай можеш да прекараш остатъка от живота си...пред компа и ще се самосъжаляваш както и сега. Наистина на никой не му пука дали си дебел или кльощав, срам те е, защото ти си решил така. Излез, срамувай се няколко месеца (ако пожелаеш де) и промени живота си. Ако не го направиш - това ще бъде жалко.
4. Ти си това, което ядеш. Храни се здравословно, забрави всякакви боклуци. Хем е по-здравословно, хем и по-вкусно :)
5. Спри да мислиш какво биха си казали ‘’другите’’ и вземи решение - ще промениш живота си или ще си останеш пред компа.
Мнението беше редактирано от Ко Ша Ям на 20.05.13 23:07.
Благодаря ви много за отговорите. Приятно съм изненадан. Искам да споделя, 4е пиша от кирилизатор и писането ми ще е зле.
Прочетох доста мнения. И ми харесаха съветите ви.
Ето го и прогреса, с които много се гордея!
Започнах работа и се записах в един много готин СПА център с чист и не толкова зает фитнес, което ми помага за комплекса за грозно тяло.
Всъщност съм бил доста по тейък от колкото предполагах!
В момента съм 91кг и съм адски доволен.
Правя следната програма:
http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti
Като преди всяка тренирвка правя по 5 минути кратко кардио на велосипеда у фитнеса, и отново след края пак правя 5 минутно кардио. Като гледам да правя по 2-3 спринта (като интервално кардио).
Чувствам се прекрасно!
С диетите съм на крув. Ядох само плодове и салати за 2 седмици. Маи пречиствали, ама сега усещам как се тъпча с всичко.
Наистина нямам възмойност да си приготвям сам храната, но като цяло подобрих храната.
Сутрин в 8 хапвам плод с кафето, към 10 2-3 плода. После към 2 правя хубаво хранене със нещо горе долу полезно - днес например хапнах супа леща, с кисело мляко и патладйан на фурна с каима. в 4 пак хапнах от тази супа. Сега в 8 1 банан и отивам да тренирам. Довечера малко яица, сирене и салата (домати краставици... а бе каквото намеря слагам).
Както вийдате няма много месо... и просто няма от къде да го намеря. Просто споделете ми вашата критика към това хранене. Чета много от диетите, но не мога да ги разбера като цяло и изискват дисциплина, която аз не мога да си позволя, тъи като ми се готви от работа и ям само на работа с каквото разполага мястото ми за работа.
А и нека ви изброя с какво разполагаме: голям избор пресни плодове, домати краставици, понякога моркови, понякога има и голямо разнообразие от зеленина (не им знам имената ама се слагат в салатите). Яица, хубаво сирене (домашно приготвено). Кашкавал и салами (маи не са много хубави и здравослвни). От време на време готвят пилешко и каима. Готвят често и патладйан, тикви, не готвят пърйено. Често има и бобени чорби и леща. Орехи, лимони...правят се и много готини буреци и кеикове, които гледам хич да не ям, ама ... да си призная таино хапвам от тях веднуй, двай седмично.
След два месеца се мятам на тази програма:
http://www.bb-team.org/workout/4181_trenirovki-za-preformirane-pri-endomorfi
25.07.13
23:06
Яж смело боб, леща, яйца, сирене. Саламите не ги пипай. Салатите е ясно - стига да не прекаляваш с олиото/зехтина няма проблем да ядеш кажи речи колкото искаш. Мислил ли си варианта да си носиш месо в кутия от вас, което да ядеш на работа?
26.07.13
10:27
аз предлагам да намалиш плодовете-особено бананите-поне докато позаслабнеш още малко. Замести ги с 30-50 гр ядки на хапване. Горските плодове и цитрусите, както и зеленчуците, са по-добрата алтернатива. И смело повече месо и риба. Ако нямаш достатъчно количество протеин и полезни мазнини, ще се чувстваш вял и безсилен, така че следи да са в адекватно количество. Боб, леща, яйца, сирене, кашкавал-също са особено полезни. Опитай се да прехвърлиш по-стабилните хранения през първата част на деня. Да караш на 3 плода и кафе до 14. часа не е особено разумно, освен ако не се опитваш да правиш фастове.
и ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
26.07.13
18:56
Здравейте!
От 6-7 месеца цикля сериозно пред компа и качих над 20 килограма. Супер нездравословен начин на живот. След няколко дни започвам престижна работа, която обаче ще изисква още циклене в офиса. Това трябва да се промени.В общи линии съм тренирал футбол като тиин и миналото лято веднъж с седмица посещавах фитнеса. Дори бях стигнал до 70-75кг. Много бързо качвам и свалям килограми.
Помисли си и за здравето. Аз също бях 95кг, свалих на 86кг. не е много, но все пак ми олекна на тялото. Сега се чуствам по-добре и продължавам да свалям! Послушаи съветите по-отгоре и спри цигарите. Никога не губи надежда всичко това трябва да ти стане част от ежедневието.. Поздрави :)
Ok - 89 килограма в момента. Пак съм много доволен. Храната я поуправихме малко, но все пак има над какво да се работим.
Мислех си за примерна диета:
около 8 - някакви мусли - 50-100 грама с прясно мляко
окло 11 - 2 яйца с малко сирена и плодове
около 3 - каквото ми сготвят - обикновенно е лека храна - боб, салата с месо, пълнен пипер, някаква манджа с патладжан, тикви4ки, рядко макарони или напълно постна манджа
около 8 - преди тренировка - пак мога да ям това дето е около 3 или да си направя салата със сирене и яица
след тренировка - 1 банан
30 мин по-късно ядки - кестени, бадеми - 50-100 грама
обикновено ве4ер пия и мляко
Проблема ми е 4е 4есто изпускам хранене или пък огладнявам масово. Много 4есто пия под 2 литра вода.
Приклу4их и първата си 3 месе4на програма, която в крайна сметка се оказа тази http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti
Предложете ми каква тренировка да запо4на сега. 4етох би трябвало да мина на сплит след 3 месе4ната програма за на4инаести.
Проблема ми със сплита, е 4е у фитнеса, в който ходя, няма много уреди е малко трудно да следвам пове4ето програми.
И ако имате забележки по храненето кажете.
Прави ми впе4атление, 4е дори да не съм много дисциплиниран с тренировките и храната, виждам как бавно, но славно свалям килограми, което много ме радва )
Благодаря ви )
Модерация: Моля, уважавайте българския език и не заменяйте буквите с цифри!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.10.13 21:17.