26.09.05
22:01
Интересува ме дали трябва да изчакам до 16 години за да почна фитнес / нещо за изхабяване на костите .../
26.09.05
22:52
аз също не съм навършил още 16,но това не ми пречи да тренирам :wink:
Аз също почнах на 15,сега съм на 16 и съучениците непрекъснато ме ебават,че съм бил културист и нек’ви такива.
Нема лошо сега да почнеш,но трябва да внимаваш.
27.09.05
16:33
И аз съм почнал да тренирам на 15,а сега хей висок съм 190см.
Искам да ти кажа че нито ме е набило нито нищо!
А колкото до изхабяването на костите..немисля ...
Щангите не пречат изобщо на разтежа, даже си позакъснял малко :) Аз разни железа бях почнал да дигам от 5 клас, иначе със сериозни тренировки се занимавам от твоята възраст някаде и нямам никакви проблеми с разтежа. Проблеми ще има, ако от сега почнеш да взимаш разни хапове, като един мой познат дето зоба от 7 клас. Всички от семейството му са супер високи, а той сиромашкия е 165 некаде.
Почвай да тренираш нещо, не се чуди! Аз преди бях доста слабичък, а сега даже ме ебават, че съм борец :)
[quote author=“Boxata”]Щангите не пречат изобщо на разтежа, даже си позакъснял малко :) Аз разни железа бях почнал да дигам от 5 клас, иначе със сериозни тренировки се занимавам от твоята възраст някаде и нямам никакви проблеми с разтежа. Проблеми ще има, ако от сега почнеш да взимаш разни хапове, като един мой познат дето зоба от 7 клас. Всички от семейството му са супер високи, а той сиромашкия е 165 некаде.
Почвай да тренираш нещо, не се чуди! Аз преди бях доста слабичък, а сега даже ме ебават, че съм борец :)
Аз такъв дето зима стероиди от 7 клас бих го убил.Ше го спасим от тъпотата му.
Поредния човек който започва да тренира на 15 сам аз :P ,сега сам на 17 тъй,4е приател нема да се притесняваш! :lol:Всъ6ност по4нах да тренирам откогато в 8 клас ме обраха с най добриа ми приател...е как нема го направат кат сам бил 170 см 50 кг....Сега нека ме спрат 182… 72 кг ма...тва ще им е гре6ката ако некой ми каже да си дам телефона...въпроса е да тренираш за кеф а пък си по4ака4ва6 и само4увсвие и си4ко...нема да те прига тва 4е 6е те ебават 4е блъска6 6от и на мен го правиха..сега не смеят! :twisted:
28.09.05
22:11
Аз също тренирам от 15 годишен и съм пораснал 10-11 см оттогава(сега съм на 16)така че няма страшно,естествено няма от сега да се хвърляш на клекове и тяги с непосилни за теб килограми а карай лека полека ти ще усетиш кога ще дойде времето на големите килограми.Сега тренирай за да ти укрепне организма,и за самочувствие едно да е си с 32 ръка друго с 38 примерно:)
Няма точно определена възраст.Аз например имам един приятел който е почнал едва на 9 годишна възраст и сега е доста дръпнал на височина(182)и изглежда много добре. :wink:
28.09.05
22:36
Имаше в Олимп навремето един - водеха го най-младият културист - на 7 години май беше хахахаха Иначе имаше много добро тяло!
След 13 според мен може да се ходи :roll:
и аз съм почнал на 15,от тогава не съм порастнам много,но въпреки,че от 6 месеца давам по-сериозно,съм дръпнал 1-2 санта.ако тренираш в собствена зала,или вкъщи,помоли някой познат дето вдига да ти обясни най важните упражнения,някои тънкости.
офф:и аз бях гледал 1 момче на не повече от 16,с баща му ги даваха по телевизията,и двамата кулкуристи(с еднакво изваяни мускули),синът естествено по-дребен,заради възрастта.Тва момче сигурно беше изпило менделеевата таблица,обаче си беше тапичка-около 160
Ами вземи прочети литература по въпроса подготви се на теория, после вземи с леки тежести се запознай с упражненията, траекторията им тогава ще бъдеш готов така се почва професионално 8)
02.10.05
22:24
Аз започнах на 15 също.Сега съм на 17 и си тренирам за кеф. :)
02.10.05
23:48
Е аз като гледам тука всички сме започнали на 15. Тренирай си само умната. Леко и интелигентно. Никoй не очаква да вдигаш някакви огромни гири или да си “голям” на 15. Обаче ако блъскаш умно и редовно след година-две ще имаш удоволствието да видиш резултатите.
А за разтеж - аз съм 189.
03.10.05
08:06
Аз сега започнах на 14 (съм :)) и съм висок 170 и тежа 70к и съм си едричък и от нашия клас (наистина е много гадно да те наричат “културист” или “мутант” и т.н.) постоянно ме ебават със думата “мутант” щот те некфи лапешкери дет високи по метар и 20 и ме базикат но както и да е.Почвай от сега за да имаш тяло кат пораснеш и сега мисля че е най добре докато растеш че да се оформят костите :)
04.10.05
11:14
викам и аз да се включа 8) също почнах на 15 г да тренирам и сега 1 г добри тренировки и има доста ефект :) лично с мен не се базикат щот повечето приятели също дигат, но за жалост по някви абсурдни програми... а колкото до лапешките то е просто смешно някъв пич 1.30 40 кг с напикани гащи да тръгне да се прави на мъж .. :x :wink:
[quote author=“chimaera”]Всъ6ност по4нах да тренирам откогато в 8 клас ме обраха с най добриа ми приател...е как нема го направат кат сам бил 170 см 50 кг....Сега нека ме спрат 182… 72 кг ма...тва ще им е гре6ката ако некой ми каже да си дам телефона...въпроса е да тренираш за кеф а пък си по4ака4ва6 и само4увсвие и си4ко...нема да те прига тва 4е 6е те ебават 4е блъска6 6от и на мен го правиха..сега не смеят! :twisted:
Дай си телефона :!:
Аз съм почнал на 12 първите си тренировки и сега 15 години по късно се чувствам екстра
Бате никой на ходи на фитнес за да се прави на мъж.Ако ти ходиш заради това явно си сбъркал доста.
[quote author=“BabaVanga”]Бате никой на ходи на фитнес за да се прави на мъж.Ако ти ходиш заради това явно си сбъркал доста.
Нали всеки си има майстор или повече бройки хора ще свършат пак работа така че никой не е застрахован
Най-добре си е фитнесче да си го комбинираш с някакво бойно изкуство... поне според мене :wink: а и м/у другото и аз почнах на 15 :) и си тренирам редовно и да ти кажа нема нищо лошо... :D
Момче СЛЕЗ на земята, звучиш комплексарско! Какво като си 72кг? - какво? а? Килограмите и щангите не са всичко! Важно е какво имаш в главата, каква ти е душата и сърцето, какви са ти уменията, а не колко санта’ ти е пишката! :twisted:
Chimaera аи като си 72 кила и блъскап яко тежести аи щти пусна 1 боксиор дето тренира от 1 година и е 50 кила ... проблема е че боксиора ще та напомпи без да ти гледа “колко тии голяя бан’цата” просто тоя твоя пост беше смешен
08.10.05
21:17
[quote author=“Boxata”]Щангите не пречат изобщо на разтежа, даже си позакъснял малко :) Аз разни железа бях почнал да дигам от 5 клас, иначе със сериозни тренировки се занимавам от твоята възраст някаде и нямам никакви проблеми с разтежа. Проблеми ще има, ако от сега почнеш да взимаш разни хапове, като един мой познат дето зоба от 7 клас. Всички от семейството му са супер високи, а той сиромашкия е 165 некаде.
и аз така:
майками-1,80 35(год.)
бащами- 1,80 51 (год.)
дядоми -1,90 76(год.)
баткоми-2,05близо(20год.)
чичо ми-1,90(45год.)
бабами-1,70(72години)
а аз некъв нисък- 1,55(14години)
Ами аз сам 1.40 и за тва нали разбирате не сам от най-високите ( даже от наи ниските ) :oops: Пак в кащи сам дигал от 7-8 г. и спрях щото не искма да остана 1.10 :cry: А ся мисля пак да започна по сериозно ... :roll: А и междудругодо аз маи сам от унея меноморфите - найІдобре дет е маи. :D А ми туи е .... 8)
ludacrisgta не се коси толко .. просто некои хора започват да растът по - късно и израстват мн бързо .. и аз бях като тебе нисак на 14 ама израстнах мн бързо след това. Так че не се коси още от са , живей си живота ! :D :)
13.10.05
21:02
ти кажа и аз не съм висок за годините си. На 15 съм съм висок 1.62. Сичко е от гените. Брат ми е година и два месеца по-голям от мене и кат беше на 15 беше по-нисък от мен. сега е 1.75-80. някои на 14 са по 1.90 някои напо 15-16 почваме да растем.
Момче СЛЕЗ на земята, звучиш комплексарско! Какво като си 72кг? - какво? а? Килограмите и щангите не са всичко! Важно е какво имаш в главата, каква ти е душата и сърцето, какви са ти уменията, а не колко санта’ ти е пишката! :twisted:
Момче това е културистичен форум.Тука ние се хвалиме с т’ва колко сме тежки,колко са ни големи ръцете и т.н.
А ти като мислиш че е важно какво имаш в главата,каква ти е душата и сърцето явно смяташ,че няма смисъл да се тренира фитнес.Ми к’во праиш тука бе?По-скоро ти звучиш комплексарско.Може би си мноо слаб и смяташ,че ако имаш мозък в главата това компенсира нещата.
Аз съм 175см. 75кг.Айде пусни ми един боксьор 50 кг. да видиме как ше ме напомпи след като го залепя за стената с една тупалка.
Мен не ме грее дали ше ми гледа колко ми е голямата баницата.Важното е че ше я почувства.Няма да има нужда даже да го удрям силно,него сигурно вятъра го носи.Хахахахаха
Май и ти си комплексар като тоя преди тебе.
БТВ:Твоя пост беше смешен.
И така нека ви разясня малку работите ;)
Тренирах преди 2 години Киокушин 4 години ,но като съм хърбалет и секи ми се правеше на мъж бях 55 кг това някъде на 14 точно или 15
А аз не скачах на бой щото бях доста дребен и ме беше малку страх макар с много опит от Каратето..
Сега моите постижения са за 5 месеца от 60 кг на 75 от 170 на 178 сега съм на 18,но след 13 дена правя 19..
Искам да кажа че е много важно да имаш по мощно тяло имаш и самочувствие ,а и проблемите с кумплексарите ще са много по малко..
А за прякорите до болка познати ..Секи който ме види сега иуууу Химик,мутра,културист и тн :)
Пич 15 годишна възраст е прекрасна започни да бласкаш задраво и ще видиш на 18 кво говедо ще си просто дигай разумно!
Успех
Еми ето човек,който от собствен опит знае, ви го каза.
Аз също съм тренирал 2 години Тае-Куон-До ама се отказах.
[quote author=“Epoc”]И така нека ви разясня малку работите ;)
Тренирах преди 2 години Киокушин 4 години ,но като съм хърбалет и секи ми се правеше на мъж бях 55 кг това някъде на 14 точно или 15
А аз не скачах на бой щото бях доста дребен и ме беше малку страх макар с много опит от Каратето..
Сега моите постижения са за 5 месеца от 60 кг на 75 от 170 на 178 сега съм на 18,но след 13 дена правя 19..
Искам да кажа че е много важно да имаш по мощно тяло имаш и самочувствие ,а и проблемите с кумплексарите ще са много по малко..
То пак аз на секи скачам и 2-две и 3 години по голям от мене. Пак не сам як. Просто много злобен. :twisted: Например кат бях по малак един го наритах до кръв. ( буквално) :twisted: Е ма ся поече са “кротнах” , пак скачам ма не само кат ма погледнат, е ся на един за туи го пребих, маа..... Ама кат заякна даже няма има смисал да са бия. :P
14.10.05
19:04
пич почвай и въобще не му мисли..аз ако бях почнал от 15…
аз съм на 15.не съм сигурен,но мисля от 9-10 годишна възраст се интересувам от фитнес.ходил съм тогава.едвам бутах 15 килограма от лежанка.с братовчед ми(4ят) много се интересувахме.той замина за италия преди 2-3 години и ми подари всичките си списания мускули и фитнес и олимп.може би към 20-30 броя имам.даже е добре да се почне от около 13-14 годишна възраст според мен.но 15-16 също не е късно.
амм аз съм на 16 без 2 месеца ... тренирам сериозно от 4 месеца и исках да ви попитам дали нещо може да попречи на разтежа ми ... всмисъл .. аз не правя клек .. дори не правя изобщо крака..ма мн хора некакси ми втълпяват че изобщо като вдигам аз тия тежести всъщтност това си ми спира растежа... та ако имате некакви съвети каква да ми е тренировката .. всмисал мога ли да дигам по тежко.. или да си права с лекички тежести упражненията... моля изпейте всичко !:)
п.с. : Малее мн лошо го формулирах тоя пост ... сори мн ма и аз не знам точно са какво да права.. да спирам ли фитнеса или не ...
моето лично мнение е , че не пречи на растежа .. ма се пак да си питам.. :) а и също тренирам без да взимам нищо... ни протеини ни нищо...и съм си доволен .. :)
Мда...от доста време не бях влизал в форума 6от бях спрял и да тренирам (бтв в понеделник пак по4ам сериозно),и про4етох тука 1 работи след моето изказване...4е сам бил комплексар и т.н.Пфф...Бе тва е ва6 проблем кво мислите бе,не сам искал онва така да прозву4и...просто така излезе....ни сам искал се хфаля ни ни6то,Боли ме даже! :evil: Просто казвах 4е да те ограбат кат си по едър некаф здраф е много по малак 6анс....А ТАПАКО дет ми каза комплексар=Набий си го в ТЪПАТА 4утура-АЗ НЕ ТРЕНИРАМ ДА СЕ БИЯ,а да не позволявам на некви отворени 4ифути да се прават на мъже,отделно за кеф,отделно за хубаво тяло и оделно за само4усвие....пф трагнал да ми говори некаф боксиор!Деба сме6ника :evil: :evil: :x
еми да вярно е че кат изглеждаш по набит никой нема се набута да тръгне да те обира... те тия ламери дет се прават на крадци гледат да оберат некой дет са сигурни че могат да набият... а пък кат видат некв голем и набит...никаде нема да ходат... :)
Не съм писал в тая тема но и аз ще се изкажа. Почнах 1 месец някъде преди да навърша 16(тази год. март месец).Не съм обърнал внимание на растежа но когато почнах бях 63кг а ся съм 71кг, въобще за никъде не бързам с килата, сега зимата ме чака един голям растеж :-) първата ми зима се пак. Но да ви кажа за тея под 19-18 год. които са, никак не се препоръчва вдигането на щанги от стоеж(прави). Клякане с щанга, мъртва тяга, за прасец има едно дето си го слагаш на раменете идр. за които се сетите(по тежки така дет са). За ръст мисля че да съм мръднал 1-2 см от както почнах но не повече, сега мисля че съм 174см. Внимавайте МНОГО ! И най-важното, НАУЧЕТЕ ПЪРВО УПРАЖНЕНИЯТА И БЪДЕТЕ СИГУРНИ, САМО ТОГАВА УВЕЛИЧАВАЙТЕ ТЕЖЕСТА !!! Дори ш*баната лежанка си има техника за вдигане !!!!
А ако извадат ножовете и т.н,колкото и да си як и набит нема напрай6 ни6то,просто самият 6анс да те спрат е по малак...а ако го направат...Е тогава 6е Серем :)