25.07.13
18:02
Здравейте! Купих си гейнър - CarboJet Mass Professional и след като прочетох съдържанието забелязах, че в една доза(100г.) се съдържат 10 000 милиграма креатин. Препоръчителният дневен прием е от 1 до 3 дози. Въпроса ми е това количество креатин не е ли прекалено много ?
“Купих си......и след като прочетох съдържанието” Ти си го купи и СЛЕД ТОВА прочете съдържанието? Сериозно?
Иначе дозата е ок. Голяма, но поносима*
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. :)
25.07.13
20:24
Поуката от това е,първо чети после купувай.
25.07.13
20:59
Като го купувах гледах количеството протеин само... После ми направи впечатление колко много креатин има в доза.
25.07.13
23:29
Купуваш си гейнър и гледаш за количеството протеин? Не знам сега как ги правят гейнърите , но един “гейнър” трябва преди всичко да е комплекс от въглехидрати и много калории,чак тогава протеина е важен.Всъщност за покачването на маса и сила,протеинът е дребна риба.
Гейнърчето е отлично. Може би пример за балансиран гейнър с добро количество креатинова матрица. Разумния прием е 3-4 мерителни лъжици дневно, което си е 10-13 грама креатин...ти в ред ли си да го пиеш по 300 грама...та нали ще ти е за 10 дена. Под сървинг в случая трябва да се разбира межър скууп.
26.07.13
10:15
В доза от 3 мерителни лъжици (100гр.) има 10грама Креатинова матрица ,което е супер и не ме ми изглежда много добре като профил. Дневния прием са си написали на етикета ,че е от 1 до 3 дози дневно според индивидуалните нужди от въглехидрати ,протеин и всичко останало.
На мен лично гейнерчето ми изглежда доста симпатично на етикет, но не трябва да се забравя ,че трябва внимателно да си подбираш подходящи продукти лично за теб и да четеш повечко ,а не само да вярваш на метанчовците в залата.
Купих си гейнър и гледам за протеин? Гейнъра е с цел по бързо покачване на маса и за това в геънъра е важно какви въглехидрати има и по точно да ли са качествени. Този специално го погледнах защото темата породи интерес в мен. Доста сериозни Vitargo и Platinose те са с високо молекулярно тегло и нисък гликимичен индекс , което значи че бързо зареждат тялото с гликоген (гориво) , а не с мазнина. А за креатинчето си е много добре според мен предполагам , че искаш да качиш не само маса ,но и сила ?! Не се притеснявай това което видях аз е ,че гейнъра е от висок клас.
26.07.13
15:05
Благодаря ви за отговорите! Първите ми впечатления от гейнъра са, че доста бързо се възстановявам с него, но повишаване на силата не съм усетил все още.
Наистина е важно да избираш качествени добавки за да имаш добро въстановяване и прогрес . Когато си пазаруваш следващият път не гледай сам етикетите , а се довери на някой да ти представи това което продава. Разбирасе не на всякаде ще ти обърнат достатъчно внимание или са достатъчно компетентни , но за това ти ще прецениш.