22.07.13
07:26
Здравейте на опаковката на един протеин чета:
Total Carbohydrates 5g
Sugats 2g
Total Fat 2.5g
Saturated Fat 1.5g
Trans Fat 0g.
И сега ме глождят следните въпроси:
Въглехидрати 5 грама. Захар 2 грама (тя като е въглехидрат както всички знаем дали е включена към общите) ?
А за мазнините как е възможно да има 2.5грама тотал да няма транс а да има Saturated 1.5g само на мен ли ми се струва странно ?
Продукта се казва Combat на Muscle Pharm :-)
Имам и една молба към администраторите - Не е зле да сложите Форум в менюто горе защото много хора се оплакват че не могат да го намерят :-) а както знаем не всички разбират от компютри.. (съвсем сериозен съм просто хората не могат да го открият).
22.07.13
18:00
Благодаря. :-) Тоест неопределени .
22.07.13
18:19
По принцип винаги съм подозрителен към блендове, които се опитват да ме убедят, че са по-скъпи заради някакви непроверими качествени показатели. Не само че има доста въглехидрати, но този протеин има и доста високо ниво на съдържание на холестерол. Това е много лесен начин да се ориентирате в качеството на използваната суровина. Ако има повече холестерол, значи използват евтини суровини. Висока концентрация на концентрат, минимални следи от изолат и хидролизат. И това на солена цена.
В някои отношения съжалявам че на сайта вече няма представители на отделните марки, които да изпискат обидено и да започнат да защитават стоката си.
26.07.13
09:38
Сега се ражда един лек спор по въпроса с Solomon Kane където се надявам да се роди истината:
Защо си мислиш че щом има холестерол суровините са евтини ? Както забелязваш това е матричен протеин и пил ли си изобщо от него преди да кажеш това или онова за него ?
Как разбра че има много въглехидрати в него ? 2,5г в 33,6г доза не ми се струват никак много като се има в предвид че е матричен.
Колега сподели ти какво пиеш ? Искам да си купя такова без холестерол и въглехидрат. А тук виждам някакви 75 мг в доза ако това е много незнам къде ще намерим по - добър протеин. Сравнен със Syntha 6 тя е по въглехидратна и със същото количество холестерол. Нима и BSN са менте ? А къде прочете това че холестерола има отношение към качеството на суровините искам да го видя. Всички знаем че той е във всяка храна било то качествена или некачествена и няма как да го филтрират. Сравнявам с PHD и той има повече въглехидрати но не пише за холестерол. Отварям шкафа и гледам ON Gold Standart (това е легенда) и чета доза 30 грама (по - малка от този Combat от който вземем в момента) въглехидрати 3г (повече от този). Colesterol less than 300 mg сега ако успееш да ми обясниш защо ON , BSN , PHD имат повече въглехидрат и поне толкова холестерол и те ли са нискокачествени суроватки ? Аз такова нещо за пръв път чувам но искам обосновка защото ме е страх да пия боклуци а това което сте написал ме навежда на мисълта че съм копувал само боклуци досега ...
26.07.13
10:53
казано от Цветан Радуевш на 26.07.13, 09:38:
Сега се ражда един лек спор по въпроса с Solomon Kane където се надявам да се роди истината:
Чак пък спор ;)
Мисля, че суровината е евтина точно защото говорим за матрица. Ако го бяха кръстили по друг начин, не бих коментирал. Но е факт, че колкото е по-преработен суроватъчния протеин, толкова е по-скъп (концентрат/изолат/хидролизат). Средният ценови клас концентрати съдържа по около 30 милиграма холестерол на доза (както и повече лактоза, мазнини и денатурирани белтъчини); средният клас изолати съдържат около 5 милиграма, както и по-малко лактоза, мазнини и други примеси, съответно повече белтъчини в доза. Ако имаш толкова висока концентрация на холестерол, очевидно че в ‘матрицата’ преобладава най-евтиният източник - концентрата, а от яйченият албумин и другите по-скъпи съставки има колкото за да ги сложат на етикета.
Освен това, убеден съм че белтъчното съдържание е по-ниско от обявеното (74,4%), а е по скоро 56% според независимите лабораторни анализи, публикувани на reddit след скандала с Myofusion. Колкото по-малко белтъчини, значи повече въглехидрати.
Syntha e изключително надценяван продукт. Той също е базиран основно на концентрат, като дори казеина му е по-малко от оптималното, за което лесно съдим по ниското съдържание на калции в доза. Не че са менте, просто не са нискокалорична широкоспектърна протеинова матрица. ON Gold Standart също показа около 10% по-ниско от обявеното белтъчно съдържание, но поне има много по-голяма чистота, т.е. по-голямо % съотношение в матрицата в полза на изолати, а концентрата им е допълнително филтриран, затова и има по-малко холестерол от Combat.
Въпреки всичко това, реалната белтъчна стойност (като PDCAAS) и съотношението кинти/белтъчина в доза не е едно и също нещо, както вероятно сам разбираш. Не става дума за боклуци, а за подвеждаща информация от производителя. След като производителя печели повече на доза заради икономия на съставки, това обикновено означава, че клиента е ощетен, нали?
И да, пил съм Комбат, преди около година - вкус банан. Взех го на промоция и ми се стори изгодно (беше от рода на 40 долара за 2 кила), но нещо ми накърти и го ползвах като заливка за овесените ми ядки сутрин. Освен вкус обаче какво очакваш да кажа - че е довел до някакви резултати ли? Няма как да има логика и според мен го знаеш. Аз си го взех, защото бях любопитен, но като цяло почти не пия добавки, колкоto и еретично да ви прозвучи това.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 26.07.13 11:30.
26.07.13
13:42
Благодаря. Изключително полезен смислен подреден и добре структуриран коментар. Не го очаквах честно.
Сега след като очевидно сте по запознат от мен моля споделете какво да закупя следващия път. Търся максимално качество без значение цената замислил съм се за Now неовкусен изолат но цената му е стресираща.. :-)
Какво мислите за PHD pharma whey ?
Аз повече гейнър с име матрица Syntha няма да си закупя. Разочарован съм от Mex и то не останаха. Gold Standart беше много добър навремето но в момента не бих си го купил (прекалено много негативни мнения прочетох за него от много източници).
Та вие какво ще ми препоръчате ?
Благодаря още веднъж Solomon Kane вече знам как да се ориентирам :-) и аз предполагах че има някаква зависимост но просто незнаех а нямам време да проучвам точно каква е.
26.07.13
15:18
Ами започваш сам да задаваш отговорите.
Точно до това опират нещата - качеството е на стресиращи цени. Дори и от магазини в чужбина, с доставката и всичко останало е трудно да докараш цената на килограм под 60-70 лева. Dymatize ISO-100, Optimum Platinum Hydrowhey, неовкусеният изолат на NOW, вероятно има и други за които не се сещам, но както виждаш цените са поне по 2 на разните матрици, зависи от къде го взимаш (в повечето родни магазини са направо X 3, защото са лакоми). Просто различен клас продукти. Масовите марки са винаги компромис, затова или сериозно си занижаваш очакванията, или минаваш в друг клас. Аз за себе съм решил, че ако кило протеин ми излиза колкото две кила студено пушено филе от сьомга, е.ал съм го и протеина.
26.07.13
16:45
В такъв случай щом на тези пари това е качеството не мога да се чуствам прецакан :-)
Благодаря ти за отговорите.