25.07.13
10:26
Здравейте бб тиймъри!
От скоро се занимавам с фитнес и не съм адски благодарен на хората в този форум.Научих толкова много неща, че просто не е истина :D
И такаа...
Тренирам за покачване на ММ,тежа 70 кг
Опитвам се да правя всичко,както си му е реда-Храня се здравословно и правилно (поне така мисля)-Сутринта си хапвам овесените ядки с кисело млеко и медец и 3 цели яйца 3 белтъка (когато не тренирам на гладно преди тва 5те грама креатин,изплозвам на оптимум микронизирания),преди обяд си хапвам бавен въглехидрат и пак 4-5 белтъка (като цяло до обяд си набавям протеина от яйчицата),наобяд вече оризче с месце (разбира се гледам да си разпределям си дозите както трябва), 2 часа преди тренирова пак ориз и месце, след това креатина,яка тренировка, след тренировката идва ред и на креатина с декстрозата и разбира се бързо въглехидратче (банан), 20-30 мин след което пия доза гейнър (използвам serious mass пак на оптимум, като го купих малко на сляпо, като не бях се информирал така обстойно за нещата преди да го взема и сега го пия само след трен за възстановяване и свърши ли вече гейнър няма да си купя,мисля че една суроватка ще ми върши по-добра работа, отколкото да се омазнявам с тия гейнъри.Разбира се предпоследното ми ядене е пълно с бавни въглехидрати и месце, като бавните въглехидрати пак оризче или евентуално варени картофки.Хапвам си и по 100-150г извара преди лягане.
Но това не е тема за хранителния режим,просто обобщавам г/д храненето ми, за която подробност се извинявам,че не е на точното място и моля ако някой има забележка да отбележе :)
А сега по същество!
Направил съм едно коремче, дето хич, ама хич не ми харесва
Разбира се и аз искам да покажа плочки лятото на басейна, обачее..тренировките са му майката!
Четох доста статии по форума и честно казано доста се обърках!
Незнам кардио ли да правя,лицеви ли да правя,да тичам ли,бавно ли да тичам,бързо ли да тичам..
Целта ми е, както вече казах, да си стегна корема и да изкарам тия плочки най-после
Тъй като имам коремче незнам дали това с което съм се заел е правилно и ще ми свърши добра работа
До сега (2-3 седмици) работя по тази програма http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474
Сега обаче на очи ми се наби и това http://www.youtube.com/watch?v=EMYYHxkL3Qw
Незнам дали това е “ключа” или някаде бъркам
А ако някой има мнения по въпроса моля да каже :)
Благодаря предварително!
Поздрави!
Ключа е диетата и кардиото и това не става бързо за 1-2 седмици и хоп с преса за басейна.
Ако сега започнеш с диета силови тренировки и кардио, ще си готов най-рано след два месеца според мен.
ВМ-НВД, зареждаш през 5-6 дни като в деня с високи въглехидрати орязваш мазнините.10-15% кал.дефицит
Кардио-интервално сутрин на гладно или след силова,между 25-35мин.Интервални спринтове,интервали на велоергометър,скачане на въже,качване на стълби..
Преди и след кардио/силова аминокиселини.
Това за начало и постоянство ;) За два месеца не става,освен ако не си вече чист.
Аз смисъл не виждам,ти си само 70 кила..какво ще остане от теб ? :)
Също с гейнъра няма да стане и тая декстроза. Тия тренировки може да имат някъв малък ефект при напълно начинаещ. Най-добре - коремни преси, повдиганя на крака от вис, молитва... 6-10 повторения с голяма тежест.
Аз нямам предвид да го направя за 1-2 месеца, разбрахте ме погрешно, просто го използвах като пример,не съм чак толкова луд :D Питам какъв е начина, при положение че имам коремче да си направя плочките :) Извинете ако съм се изразил погрешно, абсолютно нямах това предвид
Мнението беше редактирано от Димитър С на 25.07.13 12:51.
Аз ти предлагам първо да качиш още мускулна маса и след това да мислиш за коремчето.
Няма универсален начин.Тренировките и храненето следва да са съобразени спрямо теб-соматотип,инсулинова чувствителност,цели,ежедневие,добавки и т.н. Трябва да намериш твоя начин.Може да го уцелиш от първия път,може и да не :)