26.07.13
16:35
Ето и тема, в която ще чакаме въпросите ви към Владимир Караиванов. Питайте, питайте, докато е време - тоест, от днес до 4 август. После той ще отговаря. :)
Темата беше редактирана от Ани Костова на 08.08.13 12:16.
Какви са ти спортните постижения?
Каква е приликата м/у спорта и поезията?
Какво оставиха в теб Хималаите освен носталгия?
Има ли хумор без самоирония?
Колко ти е бицепса и колко дигаш на лежанка?
27.07.13
21:09
Какво е спортното ти минало?
27.07.13
22:31
Ти си бил успешен състезател в два от най-мъжките спортове - борба и самбо, за това :
1. Съжаляваш ли за нещо, което не си успял да направиш/постигнеш в тях ?
2. Не ти ли се иска, макар и с цената на доста болка, пак да стъпиш на тепиха и да опиташ да премериш сили ?
3. Би ли насочил сина си към тях или би го оставил сам да си избере спорт.
Понеже си и млад баща, та :
1. Как ще подходиш към сина си, когато вече е осъзнат и можеш да го насочиш към спорт ?
2. Имаш ли предпочитания за спорт за деца и защо ?
3. Кога ще го заведеш в зала, по какъв спорт ще е ?
Понеже си почти набор, айде “батко” с много малко :
1. Как виждаш активността си след 15-20 години ?
2. Какви приоритети имаш в тренировките си в момента(изключвам нещата, които поради една или друга причина не можеш да правиш) ?
3. Как се съчетава серизона, отговорна и общественозначима работа като твоята със спорта - как го приемат хората с които работиш с които се срещаш по работа ? Как го приемат по-висшестоящите в йерархията ? Това ми е изключително интересно, понеже 100% от хората от тези среди, с които съм се срещал са буквално освободени от физическо :)
Заради вицовете и стиховете :
1. Какво би казал за твърдението “Смеха е оръжието на слабите/бедните”
2. Как успяваш да запазиш чувството си за хумор, въпреки неприятната действителност, смяташ ли, че това ти помага по някакъв начин ?
3. Не ти ли се струва, че напоследък в творбите ти се прокрадва една все по-злободневна нотка, лек черен хумор, ако е така на какво се дължи - на нещо лично за теб или на обкръжаващата ни среда ?
Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.07.13 22:44.
Видях темата и си викам-я чакай да видя кой е все пак нашият Владо...Аз си го знам като поета на форума,който ни развълнува с кратките си стихове и разсмива с вицовете си,но все пак всеки човек си има и тъмна страна...и тъй,влязох в гуглето и що да видя-”Бандата на Владимир Караиванов-Дона пласирала канабис за 1 800 000 лева годишно”.
Оппаааа,ей са разбрах защо Владо винаги е в настроение .Ми няма как да пласираш,а да не опиташ стоката! :D
Е,миг по-късно осъзнах,че не става дума за нашия Владо,а за един друг Владо :) И питанката отново се появи в главата ми.
Абе Владо,винаги си в добро настроение.Как го поддържаш? :)(bow)
Ха така!
Да видим:
1. Платил си доста за спортното си минало - неприятните контузии, които влачиш. Ако имаше възможност да се върнеш назад, би ли променил нещо за да ги избегнеш?
2. Ще насочиш ли сина ти по твоя път или ще го оставиш сам да избира дали да е спортно активен? Ако ще е спортист, ще го подтикнеш ли към високо спортно майсторство или тренировки “за здраве”?
3. Кои са най-екстремните неща които си правил в живота си (включително и спортни)?
4. Рисуваш, пишеш стихове. Къде се вместват в ежедневието тези таланти?
Беше време :)
Владо, много въпроси ти се зададоха :)
И от мен малко:
1. Формулата за успех в спорта лежи ли в основата на тази за успех в живота? Кои са пресечните точки и/или разминаванията между двете? И изобщо - формули има ли?
2. В ретроспекция - дава ли повече състезателният спорт, отколкото взема? Може ли да се твърди от дистанцията на времето, че същият е просто подхранване на егото днес с негативни последици за здравето утре?
3. Коя максима илюстрира най - точно отношението ти към живота и околните? Защо именно тя?
Мнението беше редактирано от Инис на 29.07.13 18:36.
Наистина отдавна беше време за това интервю! :)
Доста късно се включвам с въпросите и повечето интересни май вече са “заети”, но все пак ето и от мен:
1. Сашо вече те пита за дългосрочните ти цели в спорта. На мен са ми почти толкова интересни краткосрочните - какво искаш да направиш със себе си и тялото си в следващите една-две години?
2. Тренировките са само една от многото променливи, чрез които можем да влияем на състоянието на тялото. Какво е мнението ти за различните хранителни режими? Към кой от тях се придъжраш и защо?
3. Животът не е само цветя и рози, а има и доста стрес. Как му устояваш и го преодоляваш, освен чрез прословутото си чувство за хумор?
4. Какво мислиш за мъжете в критическата - криза на средната възраст или просто хормонален климактериум със сменен пол? :)
Стига засега, че много се отклоних от темата на форума. :) Ако се сетя още нещо, ще добавя.