27.07.13
23:45
Здравейте, на 14 години съм, 161 см, 50 кг. Тренирам от 1 година. Започнах с лостове, после в залата. Проблема ми е, че не мога да се ориентирам какво да правя :( Дали релеф или ММ. Все си мисля, че ако вдигам много килограми малко повторения, ще ми стане нещо :( Има и друг проблем, мисля си че ако правя ММ ще стана много пълен , няма да мога да бягам бързо и т.н. Помогнете ми :)
Релеф се прави когато вече си натрупал мускулна маса и трябва да я оформяш. Не мисля, че на 50кг имаш кой знае каква маса, така че почвай тежки тренировки за сила и маса с базови упражнения и да не ти пука от нищо.
28.07.13
01:07
Не вярвам да станеш толкова масивен,че да не можеш да бягаш бързо,вярно е,че ГОЛЕМИТЕ мускули не са функционални,но не до такава степен да те забавят значително.
П.П. Какво да ти стане от тежките килограми,ако се правиш на “МНОГО ЗДРАВ” и правиш “рекорди” и продължаваш да се мъчиш,за да се фукаш в продължение на години,ще имаш проблеми със ставите и сухожилията в бъдеще,затова ако имаш това его,по добре върви някой друг път в фитнеса,когато няма никой,седни и си прави тихичко упражнението,без да запълваш нечии очаквания.
Мнението беше редактирано от Христо Личев на 28.07.13 01:13.
На 14 години каква маса изобщо?
Ходи на лостове - прави кофички, набирания, научи планка и везните, клекове със собствено тегло, спринтове.
Според мен ти е рано за фитнес.
28.07.13
11:58
казано от DYEL на 28.07.13, 01:13:
На 14 години каква маса изобщо?
Ходи на лостове - прави кофички, набирания, научи планка и везните, клекове със собствено тегло, спринтове.
Според мен ти е рано за фитнес.
Добре :) Много ти благодаря от днес започвам коремни преси, кофички, лицеви опори, набирания и т.н :) Благодаря ти, ще започна фитнес на 16
Каквото и да правиш ще те заболят ставите и сухожилия след време. Маса или релеф?? - ти реши, ако мислиш че имаш достатъчно маса, която “да покажеш” - чисти, но примерно да изчистиш и после да качваш “яко маса” няма логика, само ще си “загубиш” времето.(аз бих те съветвал да качваш маса, а и като гледам профилната ти снимка не си толкова мазен). Ако тичаш редовно няма да ти попречи повечето ММ.
Пак питам: Каква маса? На 14 години още не е почнал да расте, какво остава за мускули?