Fate will follow the mind.

Темата е заключена.
Прескочи до:

12.07.13
20:46

Днеска нещо не ми е ден... май ме хваща ПМС-то. Доописвам храната, която не усетих добре, така че сигурно ще има критики.

Обяд - нещо като овесено хлебче, 2 яйца, 3-4лъжици овесени ядки, 2 лъжици овче мляко, малко кашкавал. (много вкусно стана между другото)
Нещо като закуска- шепа и нещо фъстъци (не се броят за ядки, знам)
вечеря - салата (домат/краставица), половин кофичка кисело мляко, агнешко кюфте на скара.

@вессс
Мерси за разкрасяването на дневника! Наистина е мотивиращо. Аз засега като че ли малко се притеснявам да импровизирам, затова нещата, които хапвам са доста базови.
И малко ме притесни за това с баницата и мусаката, понеже се очертава сега почти цялата седмица да обядвам мусака, а и говорене за баница дочувам от наште за някоя вечеря. (ако откажа и нея, те ще се откажат от мен вече) Ако не те затруднявам, би ли пояснила малко какъв точно е проблемът там?

Опс, само не разбрах за кой точно проблем искаш да поясня :)

12.07.13
21:28

Най-вече защо избягваш мусаката? (за баницата ясно, че дори да е домашна и с обмислени продукти не е за всекидневно ядене.)

Идеята ми беше следната, че не е проблем ако не можеш да готвиш добре..има много лесни рецепти, които не изискват изключителни умения (особено като спомена и тефлоновия тиган) :)

Като говорим за мусака аз я избягвам , защото  не ми се готви само за мен :D
Но ако се включва в твоя режим няма нищо лошо...

За Хашимотото по принцип, на мен ми препоръчаха да избягвам всякакво печено тесто...но пак ти казвам, анатемосвам отделни храни само за себе си, всеки си преценява какво да хапва :)

12.07.13
21:58

Разбрах! Просто някак в главата ми отделните ти мисли се сляха в едно и се обърках малко. Мерси отново!
ПС. Хвърлих едно око на дневника ти, постигнала си адски много!

Благодаря ти, но да не говорим за мен :)

Сега с постоянство,с помощта на цялата информация тук и примера на съфорумниците ще видиш и ти колко ще постигнеш ;)

13.07.13
20:04

Сега е моментът за по-сериозното хвалене. Знам, че казахте да не очаквам бърз резултат и да спра меренето, но първо огледалото ми го каза, после няколко показателни дрешки ми го казаха (включително едни дънки, по които си усещам всеки грам напълняване и отслабване, защото нямат и един процент еластан. Тях до миналата седмица използвах, за да видя дали ще мога да си вдигна коляното до нивото на бравата на вратата, а вчера едва ли не ми се изхлузваха) , приятелят ми ми го каза, а днеска си получих и напомнянето от сайта за измерване, та не се сдържах. Имам минус един-два сантиметра от бедрата! (и мъничко от прасците)
Предполагам, че е основно някаква вода или нещо подобно, но според огледалото „възглавничките”, както ги нарече Queen Kobra, са изпълзели малко нагоре. А аз даже не съм се хванала сериозно да клякам с гиричките!

9.00 – овесено кексче (1 яйце, 2 с.л. кисело мляко, овесени ядки), половин кофичка кисело мляко, кафенце.
Към 13.00 мусака (кайма/картофи) – каймата е от истинско месо.

Deck of Cards workout! (По-натам трябва да измисля такова и с Тарото, че там картите са 78 и ще стане мазало.)
Пики – Тръстъри  с гиричките (като се изморих минах само на overhead преси)
Купи – Клекове с гиричките.
Спатии – Лицеви (от коляно все още)
Кари – Катерачи (колебаех се между това и Бърпита)
Вале, Дама, Поп = 10
Аса – първото беше 60 сек. Jumping jacks, второто и третото – около 45, последното 30.
Време: Не знам защо го засякох, като не бързах при самите упражнения, а се концентрирах върху форма, а и почивките не си спестявах, за да мога да го довърша, но какво пък – 45 минути.
10тина минути разтягане.
Няма да си го причиня отново в скоро време, но беше уау. Всичко си изпълних освен една дама пика. Събраха ми се много overhead преси и я отделих за най-накрая, добре де, ама последната карта ми беше девет пика и така стана, че завърших с 10 chest flys.
Усещам как се зарибявам и почвам да се чувствам все по-добре след всяка тренировка.Скоро май май съм във фитнеса.

Към 16.00 – 3кайсии и 1 нектарина.
18.00 – 50гр бадеми. <3
20.00 – домат, агнешко кюфте, 30 гр. моцарела.

Днеска цял ден настроението ми е нагоре-надолу (което си личи от поста ми – не го пиша вечерта наведнъж, а лека полека през деня), събудих се толкова слънчева, сега ми се реве. Цикълът ми никакъв го няма, ужким съм свикнала да ми играе с около седмица, или дори до десет дена, а той гони две седмици вече.

13.07.13
21:35

Браво за напредъка! Независимо,че най-вероятно е вода,това не трябва да те притеснява! Ще дойде ред и на мазнината :) Бъди все така мотивирана и всичко ще дойде от само себе си!!

14.07.13
10:32

Благодаря ти JulsaVena! За никъде не бързам, така че си продължавам в същия дух. ^^

Пиша ви по-рано, защото имам едно притеснение. Утре съм на рожден ден и... така. Малко имам чувството, че не знам как да реагирам адекватно на ситуацията. Няма да ме оставят да не хапна нищо (поне от тортата малко), а ми се искаше да си оставя аванс за някакъв чийт за по-нататък, когато наистина ми се прияде. В момента имам чувството, че мога да изкарам поне седмица-две без подобни. Ама пустото му социално нещо. Имате ли някакви съвети как да намаля щетите? Какво предприемате в подобни ситуации?
За алкохол не се притеснявам, всички знаят, че не обичам хич. Даже за бирата приеха, че не ми влияе добре на стомаха, при все че в моите среди да не пиеш бира е богохулство. :D (и ми се радват, защото така имало повече за тях xD)

Така и така съм почнала да пиша:
Към 9.00 - овесено хлебче/кекче/whatever (2 яйца, 3-4 с.л. овесени ядки, 2-3с.л. кисело мляко), кафенце.
Май става малко еднообразно, но понеже вчера наште си препичаха някакви филийки и така ми замириса, че така ми се дояде тесто, а това стана толкова пухкаво и мекичко. Ох май се размечтах нещо. :D

14.07.13
11:14

Ще хапнеш от тортата,голяма работа...Пък утре може и да потренираш повече :)

Мила

14.07.13
12:12

Ами хапваш от мезетата/ядки/сирена. Хапваш 1 парче торта. Готово.

14.07.13
12:53

казано от Мила на 14.07.13, 12:12:

Аз останах с впечатление, че точно това се опитва да избегне девойката. ;)

Мила

14.07.13
18:49

казано от Маргарита Манева на 14.07.13, 12:53:

казано от Мила на 14.07.13, 12:12:

Аз останах с впечатление, че точно това се опитва да избегне девойката. ;)

Да бе трябваше се да се сетя. Ти поемаш ;)

14.07.13
22:23

Между 13 и 14 – разходка и кайсии (направо ме е срам да си призная колко)
15.00 – 1 черпак таратор, мусака, която не измерих, но съзнателно си сипах по-малко от вчера.
Още едно кафенце *1

18.30 – половин домат, 50 гр. Бадеми. *2

22.00– печен пъдпъдък, малко беконче, половин домат.

*1 Тук пробвах да направя тренировка. Не ми потръгна. Мъчих се колкото да се изпотя, отказах се, влязох в банята. И там реших, че така без съвсем нищо НЯМА ДА СЕ ОСТАВЯ. Трябваше да правя ПОНЕ клекове. И реших, че като ще са само клекове, то поне да са с ДВЕТЕ гирички.
90 squats challenge. Всичките освен едно са с двете гири. И определено ги усещах. 
Имам чувството, че малко се излагам с днешния ден, и то като за деня преди тортата(все едно тя ще изяде мен, а не обратното) съвсем слабо става, но се радвам, че все пак се насилих да ги направя тия клекове.

*2 След хапването се почувствах по-добре и пробвах пак да потренирам (реших, че от глад не е станало предния път.) Някакви упражнения за долна част, но вече ме боляха краката от клековете и не стана. Пробвах горна част, но също не стана – само 1 сет.
Май май вчерашното тесте с карти ми е дошло в повече... 

Майка ми днеска направо ме довърши.. Била чула, че някакво момиче умряло от неядене на хляб. Получила била мозъчно възпаление моля ви се. Колко полезен бил хлябът. Как искала от мен през ден да ям хляб.
>.<

14.07.13
22:40

това за хляба..:x (headbang) (dull) (swear) кой ги измисля тея неща????

14.07.13
23:42

Залагам на хлебопроизводителите. xD

Прегрешение с фъстъци...
ПМС-то определено напада. (или е овулация... (dull) ) Тортата утре май ще ми е навреме.

Мнението беше редактирано от Nevermore на 15.07.13 00:06.

15.07.13
16:41

Случайно попаднах на твоя дневник и видях някои снимки, реших да се включа със следния коментар:
Първо - стегни се! Второ - виж си структурата на тялото и се опитай сама да си създадеш представа за това как би могла да коригираш проблемните зони, то е ясно кои са, но за съжаление структирата ни някого не позволява да имаме желаната фигура, но това НЕ означава, че няма да стане, просто помисли в друга посока - широк ханш и бедра, колкото и да ги намаляш, те винаги ще са непропорционални на горната ти част, затова какво можеш да направиш - ДА разшириш раменния пояс ( примерно).
С храната трябва да си бетон, решаваш какъв режим ще следваш и даваш на него, ако решиш да заложиш на ниско-въглехидратен, сложи повече мазнини ( от отнези, които са ти изброени по-горе), ако пък толкова не можеш без тея въглехидрати, яж ги след физическо натоварване, но намали мазнините.
Относно долната ти част, горещо ти препоръчвам да се подлагаш и на антицелулитни масажи, ще ти размърдат кръвта и ефектът от хранене и тренировки ще е оптимален.

16.07.13
13:32

Благодаря ти за включването и съветите! Напълно разбирам и съм съгласна с всичко казано от теб и ще се постарая максимално да го включва в стратегията, която лека полека ми се оформя в главата.

Прекарах най-ужасните 24 часа в живота си и май-май ще станат поне 36. Имам нужда от малко почивка от всичко (най-вече от себе си, но няма как), затова 2-3 дена няма да се вясвам. Но това не означава, че ще се нахвърля на шоколади и ще лежа на дивана (няма да обръщам гръб на напредъка си, колкото и да е минимален), просто ще се върна като се съвзема малко.

18.07.13
20:16

Закуска - 2 сварени яйца, кисело мляко с овесени ядки, кафенце
Обяд - мусака (кайма, картофи), кисело мляко, една глупост от моя страна - жито. Кой ме би по главата, за какво ми беше и аз не знам. Ужким да го пробвам евентуално за утре да го закуся, взе че ми се услади и го довърших. >.<
Следобед - бадеми
Вечеря - пилешка пържола, салата домат...

Калории към 1650, Б - 112, В - 95, М - 77 (правя си експерименти с Ексел)

“Тренировката” не заслужава описание.
Ендокриноложката прецени, че нямам нужда от промяна в дозата и че резултатът ми бил достатъчно добър, при положение, че не планирам да забременявам в скоро време.

19.07.13
20:17

Закуска - кисело мляко с овесени ядки, 2 сварени яйца, кафенце
Обяд - таратор и мусака
Следобедна закуска - бадеми и кафенце
Вечеря - пилешка пържола, домат, зехтин

Везната ми сдаде багажа. :(  Всичко е на око или копирано от вчера:
Калории ~1500, Б- ~105, В - ~60, М - ~90.

Тренировка:
Разходка с колелото +

done in an AB, AB format
10 Reps per Exercise

Dead Lifts
Squats

Reverse Long Lunges
Ski Squats

Sumo Squats
Cross Over Lunges

Squat Jumps
(20) Power Skips

Prone Bent Leg Raise Pulses
Bridges (More Advanced: Single Leg Bridges)
+

10 Intervals of Butt Lift Exercises
25 Seconds Active
5 Seconds Rest/Transition Time
5 Minutes Total - Kneeling Rear Leg Raises, Kneeling Rear Leg Raise Pulses, 45˚Lifts, Squats, Squat Pulses, Bridges, Swinging Bridges.

Така е по-добре.

23.07.13
22:19

Привет, привет.
Мълчах си няколко дена, защото четях, размишлявах, припомнях си математиката от 6ти клас и с две думи - избирах си окончателен хранителен режим.
(отклонение от темата - много ми е странно как момчетата от класа ми, след като почнаха да ходят на фитнес и да пият протеини, продължиха да си получават тройки по математика)
Та, избрала съм си Въглехидратна ротация по схемата 1-2-3-1-2-2-1 .

И така, ето как върви досега:

22.07.2013 (вчера) - НВД / нетренировъчен. (вече изпитвам изцяло ново ниво на респект към хората, които следват този режим за постоянно)
1) Бъркотийка 1 яйце, кашкавал, извара
2) 2 яйца
3) таратор + пилешко
4) пилешка пържола, салата
5) пуешка шунка
1416 калории, Б – 122, В – 23, М - 59.

23.07.2013 (днес) - РБД / “комбинирана и плътна тренировка от типа фитнес + кардио (60 минути)”
1) кофичка кисело мляко + 50 гр овесени ядки + 1 нектарина (blush)
Тренировка*
2) таратор + пилешко + две хапки ориз (понеже не е кафяв)
3) 50 гр. бадеми
4) 3 яйца, бъркани
1473,00 калории, Б - 97, В - 97, М - 79

Днеска се получи малко слабо откъм протеин. Затова и въглехидратите/мазнините са повечко. Закуската е виновна, ама млякото така ми се услади...

Тренировка* - http://www.fitnessblender.com/v/workout-detail/Fat-Blasting-Total-Body-Strength-and-Toning-Workout/f9/ - 40 минути
Плюс 15-20 минути колело. (до пазара за бадеми и обратно) (blush)

И така от мен.

24.07.13
22:43

24.07.2013 (днес) - ВВД / “чиста кардио тренировка с умерена продължителност (45 минути)”

Следващото ВВД ще си го планирам внимателно. Днеска така и така не бях вкъщи и реших, че ще импровизирам, май не се получи, затова пък “тренировката” беше двойна - с колелото, веднъж след закуска и веднъж преди вечеря. (пътят от нас до приятеля ми се оказа някъде между 45 минути и час - доста удобно. xD)

Утре пак е НВД, но тоя път няма да го правя толкова крайно, ще се огранича с около 40 гр. въглехидрати. (броя си максимума 50 гр). Другото, което е, прочетох, че последно трябва да се вадят фибрите от тази стойност? Това доста ще ме улесни.

25.07.13
19:10

25.07.2013 (днес) - НВД / нетренировъчен.

1) кисело мляко с овесени ядки, 2 яйца
2)пилешко и таратор
3)извара*
4) карначета и домат
5) извара*

Калории - до 1500, Б - около 130, В - точно 50 гр, без да вадя фибрите, М - между 60 и 70. ( малко наизуст/ на око)

*Аз ли съм повредена, какво ли, но изварата се оказа, че ми е приятна на вкус. (а овесени ядки направи обожавам). :D

25.07.13
19:21

казано от Nevermore на 25.07.13, 19:10:

25.07.2013 (днес) - НВД / нетренировъчен.

*Аз ли съм повредена, какво ли, но изварата се оказа, че ми е приятна на вкус. (а овесени ядки направи обожавам). :D

не си повредена, въпрос на вкусови рецептори...и аз обичам извара и овес... но ето втори път се опитвам да ям авокадо и се насилвам, чак ми се догади вторият път...

29.07.13
14:05

Здравей.И аз се включвам в твоя дневник.Ще ми е интересно да те следя,защото в това,което си написала,до голяма степен намирам себе си.Дерзай.Имаш моралната ми подкрепа.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1