Издръжливост и техника в плуването, въпрос

29.07.13
19:27

Здравейте,
От около 3-4 седмици ходя на плуване.И имам въпрос към тези ,който са по-опитни.
1.  Техниката ми при крола е да взимам въздух на всяко дясно заграбване.В началото ,когато почнах плуване взимах въздух на всяко 3то загребване ,но в последствие видях няколко клипа в youtube и смених техниката.Според вас коя от 2те техники е по-добра за начинаещ,коя от 2те техники ще ми помогне да се развия и да плувам по-дълго ,защото на всеки 25 метра с 1вата техника почивам повече ,а с 2рата мисля ,че не се натоварвам толкова ,което от една страна е добре ,но от друга е зле .
2.  Вторият ми проблем е издръжливостта , доста бързо се изморявам ,направя 5-6 дължини(25 метра) с малки почивки и след това съм дроб...Проблема не идва от издръжливостта в мускулите ,а в липсата на въздух.
.....

29.07.13
19:39

Е ти какво искаш за 3-4 седмици да направиш? :D Плувай си той въздуха ще дойде. И аз от скоро плувам и на мен много бързо ми свършва въздуха. За техника не мога да коментирам тъй като съм ааа самоук :D иначе аз издишвам на всяко загребване но не знам дали е правилно. 50-60 метра без проблеми си ги взимам като дишам така но след това става драма...

29.07.13
20:05

казано от Стенли на 29.07.13, 19:39:

Е ти какво искаш за 3-4 седмици да направиш? :D Плувай си той въздуха ще дойде. И аз от скоро плувам и на мен много бързо ми свършва въздуха. За техника не мога да коментирам тъй като съм ааа самоук :D иначе аз издишвам на всяко загребване но не знам дали е правилно. 50-60 метра без проблеми си ги взимам като дишам така но след това става драма...

Е, и аз 50-60 метра ще ги взема без проблем ,но като ни даде 200 кроул + 100 гръб х3 и просто издъхвам  на втората серия на кроула

29.07.13
23:01

По принцип на всяко дясно/ляво загребване се взима въздух, но това не пречи и да го правиш по-рядко. Много зависи по какъв начин ръката ти влиза под водата при загребването, защото понякога се изплисква повече вода, която те удря в лицето и не можеш да дишаш. Малко по малко с течение на времето и тренировките се става издръжлив и техниката се подобрява. От личен опит говоря, също съм самоук.

Потърси упражнения за кроу и почни да правиш тях. Примерно : с пипане на подмишницата на всяко загребване - и дишане след това пускаш и двете ръце максимално напред и правиш 8 такта на крака.; крака кору с дъска; плъзгащи загребвания. Не мога да ти дам много съвети, защото най - вероятно няма да ме разбереш. Най - добре би било да ходиш на уроци, защото погрешната техника се изкоренява много трудно -:).

16.08.13
01:07

Въздух попринцип се поема на всяко загребване от страната,от която дишаш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1