Дневникът на една новобранка

Темата е заключена.

31.07.13
03:49

Готино е, че има хора, които правят подобни сайтове.
Има хипер-много информация, която ще ми помогне да водя пълноценен здравословен живот.
Благодаря. :  (sun)

Темата беше редактирана от Mâría Børìsovå на 02.08.13 02:22.

31.07.13
16:28

:x

31.07.13
16:36

Хипер мега готино, а сега защо не напишеш нещо за себе си - мерки, хранене, физическа активност, цели... ?

you don’t say..

01.08.13
00:45

Има време.
Намирам се в тежък период.
Когато си емоцианално изравнен със земята, дали ти е до измервания?
:)

Ако ти сама не се вдигнеш (и то бързо), един сайт (бил той и направен с хипер-много информация) няма да ти помогне грам. Та, нека повторя :

казано от Кристина на 31.07.13, 16:36:

Хипер мега готино, а сега защо не напишеш нещо за себе си - мерки, хранене, физическа активност, цели... ?

01.08.13
01:55

” На чужд гръб и 100 камшика са малко”
След като се подобри емоцианалното ми положение ще ви споделя тази “толкова важна” информация. :)
Във всеки случай обаче, няма да е толкова подробна , колкото на дамата по-горе.
Не съм спортистка, никой от семейството ми не е, никога не съм била с перфектни мерки, винаги е имало част от мен, която ме отвръщава - не само физически данни, но както сигурно ще кажете : “Сайта не е  ” Шоуто на Опра” , ха!
Няма да задълбочавам.
Ще има информация.

Спри да плачеш за съжаление и съчувствие...

01.08.13
02:10

Нямам представа, къде я виждате тази “молба” за съжаление и състрадание.
Човек да не сподели емоции и БАМ! - “Сдухана сухарка, хленчеща за съчувствие” ..
Ок, нека сме смешни.

СК

01.08.13
02:11

Това е щото слушаш Еминем след 2003та.

01.08.13
02:12

Thank God - поне не слушам песни започващи с “Алейлейлейлейлей”..

казано от Mâría Børìsovå на 01.08.13, 02:10:

Нямам представа, къде я виждате тази “молба” за съжаление и състрадание.
Човек да не сподели емоции и БАМ! - “Сдухана сухарка, хленчеща за съчувствие” ..
Ок, нека сме смешни.

Туу мъч драма...

01.08.13
02:20

Ду нот рийд - симпъл.

СК

01.08.13
02:25

казано от Mâría Børìsovå на 01.08.13, 02:12:

Нито пък аз, само дето ти май се изтъкваш с този факт. Нищо му няма на Еминем, просто след да еминем шоу се продаде..

01.08.13
02:28

казано от Стоил Калугеров на 01.08.13, 02:25:

Нито пък аз, само дето ти май се изтъкваш с този факт. Нищо му няма на Еминем, просто след да еминем шоу се продаде..

Не отричам фактите.
Но това не е причина да не го слушам . : )

СК

01.08.13
02:33

Та, започваш ли дневника ?

01.08.13
02:50

Бейбе :* ти си интересна личност.

Мнението беше редактирано от lordinario на 01.08.13 02:51.

казано от Mâría Børìsovå на 01.08.13, 01:55:

” На чужд гръб и 100 камшика са малко”
След като се подобри емоцианалното ми положение ще ви споделя тази “толкова важна” информация. :)
Във всеки случай обаче, няма да е толкова подробна , колкото на дамата по-горе.
Не съм спортистка, никой от семейството ми не е, никога не съм била с перфектни мерки, винаги е имало част от мен, която ме отвръщава - не само физически данни, но както сигурно ще кажете : “Сайта не е  ” Шоуто на Опра” , ха!
Няма да задълбочавам.
Ще има информация.

Емоционалното ти положение/състояние зависи само и единствено от теб и от това какво искаш да направиш за себе си. Всички в този форум са хора и са минали през някакви драми, така че ако си мислиш, че в момента патентоваш топлата вода грешиш. Ако искаш да се “вдигнеш на крака” - зависи от теб да си набиеш шамарите (реални или просто наум) и да го направиш. И понеже обичаш разни поговорки :

“Каквото сам си направиш, и Господ не може да ти направи”.

Поздрави.

01.08.13
09:19

..what the fuck? :D

01.08.13
09:31

Като й набихте канчето и доста и помогнахте...
Всичко е хубаво, тя си е писала нещо, направила си е дневник, дали ще го започне веднага или не си е нейн проблем, всеки има трудни моменти и малка част си ги решават чрез форум интернет гурута,или изобщо чрез интернет. Нека сме малко по-уравновесени, нали тренираме, каква е тази яка хейт енергия дето я притежавате, не мога да разбера. Всеки си има път, а с поучения повече се пречи, отколкото се помага, иска се реална и осезаема подкрепа и помощ, а не да се качваме по главите си, за да сме прави в собствените си очи.
От първото мнение на Кристина, всичко друго е спам...

01.08.13
10:07

Ето го пак! Философа в дамските дневници :Д На всяка манджа мерудия :Д И не тя не си е направила дневник,просто е написала фийдбек за сайта,в което разбира се няма нищо лошо,но не това е идета на дневниците нали? Кристина просто и го каза.

01.08.13
10:29

Аз пък само такива песни слушам и ми екстра :D
” Ракк так така та такк, рак так так так такккк покажи ми как, научи ме пак :D Да съм твоята лежанка, да съм твойта кръвна банка, да съм ти адреналина, в кръвта ти кокаина АЙЙЙ ЛЕ ЛЕ ЛЕЙ ЛЕЕЕЕЕЙ “

MF

01.08.13
12:32

Здравейте, хора.

Защо така сега. За да ви накара това “Готино е, че има хора, които правят подобни сайтове.
Има хипер-много информация, която ще ми помогне да водя пълноценен здравословен живот.
Благодаря. ” да се заяждате, за мен очевидно си имате някакъв проблем. Айде по-ведро и не толкова самонадеяно. 

пОздрави

Teddy

01.08.13
12:54

Сигурна съм, че ще имаш подкрепата на доста хора тук, не обръщай внимание на хейтърите, знаеш че ги има навсякъде /въпреки, че е странно да ги има и в подобен сайт/ .Мислят се за много корави,сякаш не разбират че в човек има и емоции. Вярно, че дневникът е за следене на прогрес при хранене и спорт, но приемете че има и хора които има нужда от нещо малко повече преди това. Като цяло тук е за здравословен начин на живот,което не значи само трениране като луд и тъпчене с 20 яйца на ден или протеини на прахчета.
Но както и да е,аз не съм от най-компетентните тук със сигурност, но на мен сайта ми помогна при подобни проблеми и не е нужно да нападате момичето.Все пак не знаете причините поради които е преценила да постъпи така.

Извинявам се ако съм обидила някой,като гледам всеки е прав за себе си.
Не целя започване на спор,само изказвам мнение! :)

01.08.13
14:21

казано от A.W.E.I.T на 01.08.13, 02:50:

Бейбе :* ти си интересна личност.

О, не! A.W.E.I.T се захвана, те сега нема мърдане..  :D :D Наистина по-ведро, вярвам че ще ти сполучи дневника. :)

01.08.13
14:25

Всичко е в главата. Психика,бейбе (за всичките сладурчета се отнася ,не само за ОП). Просто си кажете,заслужава ли си наистина да го приемам така? Аз съм имал изключително трудни ситуации в живота си и винаги съм бил на кеф на макс,просто защото когато това ме удари в главата си казвам - абе аз определям как ще се чувствам,сега казвам че че съм добре. Наречете ме луд,но единствено положителни емоции циркулират в мен - ВИНАГИ, защото сам си ги правя,а не че някой ми оправя настроението,както се казва. :D :))

02.08.13
02:11

Хайде и аз да започна като “нормален” човек да водя дневника си.
Нямаше нужда от нападки и съскания. И ето ме, започвам:

Казвам се Мария , на 22 съм( я, нищо ново!)

Никога не съм била слаба и стройна. Това ,едва ли не, ми е нещо като мечта.
Детските ми години бяха тежки (както всяко пълничко момиченце, I guess..)
Някои събития (като абитуриентския ми бал, например) значително ме накараха да се замисля относно това, как искам да изглеждам.
Не става дума само физически - имах нужда да подсиля волята и духа си. А това най-добре се постига чрез спорт.
Като начало намалих количеството храна. Не бях съвсем готова да се заема с тренировки.
След това се случиха някои неща, напуснах България и заживях в Холандия.
Преди близо година започнах да тичам в парка до нас, оказа се добро начало.
Не бях напълно постоянна, но след известно време мотивацията ми започна да взима връх.
Не разполагах с особено време, но успях да вмъкна тази дейност в графика си.
От 6 месеца започнах ежедневно да тичам по близо 8 км.
Ограничих се доста от сладкото и захарта. ( което беше моята най-голяма слабост.. е, не , че и сега не е, ноооо... )
Свалила съм общо 8кг , което допълнително ми даде хъс да не спирам.
След това прочетох, че интензивното и дълго кардио е грешка при трениране.
От месец започнах със силови упражнения, скачане на въже, по-краткотрайно кардио и повече повторения.

Оказа се, че ефекта е значимо по-видим. Свалила съм около 2кг и половина.
Хранителният ми режим не е твърде строг.
Отписала съм пържените картофки ( които и без това не обичам),
бял хляб,всякакъв вид понички и панирани храни. Никакви бургери, пици, дюнери.
Рядко хапвам тестени изделия ( спагети и макарони ), обичам млечните продукти, почти не ям месо , колбаси -изобщо,предимно съм фен на зеленчуците и плодовете.
Когато ми се прииска нещо сладко, ям сушени плодове или желирани бонбони ( макар че съм чувала , че не е особено добра идея). Шоколадовите изделия ги свеждам на минимум, но има дни в които се поглезвам с не особено количество. Научих се да пия повече вода ( беше ми навик да пия разни сокове и студени напитки, когато ожаднеех)
Не приемам никакви хранителни добавки, енергийни стимуланти и т.н.
Тренирам шест дни седмично:
- 30 мин тичане
- 20 мин скачане на въже
- 20 мин упражнения за корем
- 10-15 мин упражнения с тежести и упражнения за крака.
( не съм много ” на ти” с наименованията на определените упражнения, затова ги спестявам , може би е време да ги науча )

Общо взето програмата ми е постоянна. Смятам да не я описвам всеки път, не съм сигурна и за храненията, но ще го реша по-нататък.
Целта ми е да сваля още 5 кг и ще я постигна.

Благодаря на всички, които взимат участие изказвайки мнение. :)

” Няма не мога- има не искам!”

Мнението беше редактирано от Mâría Børìsovå на 02.08.13 02:37.

KA

02.08.13
08:09

http://www.bb-team.org/articles/1373_10-hrani-ot-koito-nyamate-nuzhda

02.08.13
08:24

Хубава рисунка :) Успех с целите ти пожелавам.
Мисля обаче, че не е добра идея да тренираш корема всеки ден. Тежестите какви са? В зала ли тренираш, или в домашни условия?

03.08.13
19:02

Благодаря :)
Тежестите са по 1-1,5 килограма .  Слабостта ми е в раменете, затова започвам с по-леки натоварвания докато се развият.
Иначе тренирам в домашни условия.
Корема го тренирам всеки ден, защото ми е основната проблемна област. -__-
Навита съм да си купя т.нар. swiss ball . Казват, че върши добра работа , когато тренираш удома. :)

Мнението беше редактирано от Mâría Børìsovå на 03.08.13 20:31.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1