22.06.04
18:42
Взех си протеин PRO 92 MEGA Platinium на Nutrim,и се чудя подходящ ли е да се комбинира с креатина (монохидрат) :D
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 19.08.07 21:20.
22.06.04
18:59
Ami az dokato zimah kreatin na nutrim pih ot Junior i Mega Mass gain te pak sa na nutrim.Reduvah gi edna opakovka JUnior edna ot drugata.Zashtoto kato zimash kreatin e po hubavo da se uvelichi priema na vaglehidratite.A kat sprqh kreatina si zeh Mega Pro 92
значи креатинът е изцяло за енергия на клетката. Ще ти увеличи силата и много малко ще повлияе на мускулната и телесната маса. Протеинът ще повлия на въстановяването и мускулната маса , а гейнерът ( високовъглехидратната напитка ) ще ти покачи телесната маса.
Комбинирай както искаш :) Можеш да сложиш и едни аминокиселини :)
23.06.04
18:42
А креатина с колко покачва силата.Примерно Ако си праиш сериите от лежанка с 40,горе долу на колко ше ги качиш :D :D
23.06.04
19:18
Това е много относително. Ако всеки един от нас напише отговор едва ли ще има 1:1 мнения. На мен лично ми дигна лежанката от 70 за 2-3 повторения до 90 1-2. Това стана за около два месеца и се чудя дали ефекта изцяло се дължи на креатина или на естественото покачване на силата. Пробвай и ще разбереш. При мен лично Креатинът повиши не толкова силата колкото издръжливостта на мусула.
23.06.04
21:45
Мен ако питате не ви трябва креатин. Първо това е доста неиследвана област и никой неможе да каже дали след 20-30 години примерно няма да има последствия. Това важи особенно за дози по-големи от 2 гр.
Второ, ако сте решили въпреки всичко да взимате креатин, гледайте да е хубав и не прекалявайте с дозите, правете си паузи и гледайте да пиете достатъчно вода.
Най-добре разбира се, ще е да се храните добре и не ви трябва никакъв креатин. Най-много едно протеинче, което да попълва дупките в хранителния режим.
Вярвайте в себе си а не в препаратите.
23.06.04
21:56
Хаха не напълно изследвана област :shock: !Пич то и протеин(от храната) не е напълно изследвана област.......дори има една статиика в страничката където се говори за разделното хранене и се казва че засега знаем изключително малко за протеина!Също то се говори и за отделните аминокиселини!Това са глупости както казва Имеидж то въздуха които дишаме е 1000 по опасен от каквито си искаш добавки!
Даваи с креатина когато ти трябва!
23.06.04
22:04
Въобще и не мисля взимам креатин.
Мненията са все още доста красноречиви относно креатина и не на всекиго влия добре. При това не се знае след 20-30 години какви ще са последствията, защото все още е сравнително нов препарат. Това имам предвит като казвам неиследвана област. Има случай, в които креатина предизвиква сърцебиене и високо кръвно налягане, както и неспокоен сън.
24.06.04
10:03
То по тая логика кафето е 10 пъти по опасно.
защо хората се изказват неподготвени.
Нищо че препаратът е сравнително нов, тове не значи че не са му направени изследвания тъй като вече всяка фирма го продава в поне 2 разновидности !!!
Вече съм сигурен, че след твоя пост момчето, което питаше ще забрави хранителните добавки !
24.06.04
13:24
Ама всекиго има глава на рамене си и сам да си определя какво и как да го взима. Казаното от мен са факти. Страничните ефекти, които описах са потвърдени от хора, които са го взимали.
[quote author=“matematic”]Ама всекиго има глава на рамене си и сам да си определя какво и как да го взима. Казаното от мен са факти. Страничните ефекти, които описах са потвърдени от хора, които са го взимали.
Да бе - само от кретина са им страничните ефекти, нали :D :shock: ! Аре да не бъдеш толкова сигурен, щото пия креатин от години и нямам проблеми! И не само аз, а и милиони други хора!
Това ми напомня на 1 пост, дето някакъв каза, че негов приятел в Германия си е прецакал черния дроб само от креатина. Поне така е “твърдал” онзи. А като го е попитал дали е взимал стероиди си е замълчал. Затова недей да се предоверяваш на всичко, което ти казват хората. Гледай себе си. Аз не съм ползвал много креатин, но за 2-та ми цикъла съм много доволен. Качих много сила, масата си дойде впоследствие. Странични ефекти не съм имал. :)
a i btw ako trenirash ot skoro ne po4vai CREATINE
trenirai si na chisto pone 3-4 mesec ai togava po4ni inache organizma shet ti svikne s nego i sled polovin godina shte imash minimalen efekt
a kato go po4vash gledai da si stignal MAXa si za 2-3 meseca gore dolu
04.07.04
11:09
[quote author=“vanisher”]a i btw ako trenirash ot skoro ne po4vai CREATINE
trenirai si na chisto pone 3-4 mesec ai togava po4ni inache organizma shet ti svikne s nego i sled polovin godina shte imash minimalen efekt
a kato go po4vash gledai da si stignal MAXa si za 2-3 meseca gore dolu
това беше най-правилното мнение до сега !!!
Провилно според него и теб. Откъде знаеш, че тялото ти ще “свикне” с него. Може би наистина не му трябва креатин отначало, защото се дръпва много бързо, НО не натрапвайте мнението си като единствено вярно. Според мен тялото не би привикнало нито към креатин, нито към глутамин, нито към протеин(най-малкото пък към него). Почивките от креатина са си друго нещо.
05.07.04
00:31
ми както каза ванишер няма нужда да пиеш креатин в на4алото защото тогава просто си ка4ваш супер яко и няма нужда от него като стигнеш в застои тогава почвай!
Това го пише на всякъде... че продължителното приемане на креатин може да доведе до привикване към този тип стимулиране и организма да намали естественото производство на АТФ (АДФ + КФ)... Така че периодизациите са задължителни, за да извлечете максимален ефект, а не да си харчите парите!
Казах вече, че почивките от креатина са друго нещо. Цитирай ми къде пише, че с времето(месеци и години) креатина ще има все по-малък ефект. Тогава ще се съглася. :)
19.08.07
20:55
На мен лично креатина не ми дейста. Не качих никаква сила,колкото си дигах преди,толко и сега. Пил съм само този на Нутрим. Зимата ще пробвам с някоя американска марка,да видим дали ще има резулт