За колко време ще отслабна с упражненията?

31.07.13
14:11

Здравейте много бис се радвала ако ми помогнете . Аз съм на 13 г тежа 51 кг и съм висока 158 . Много искам да сваля 3 килограма и дори много повече . Въпроса ми е ако всеки сутрин тичам 1 час  и се храня добре и пия повече вода за 1 месец колко ще сваля ? А за една седмица ? Моля пишете :д защото искам до 15 септември да съм във форма  за училище и за този месец август ако правя нещата които написах  горе ще мога ли да сваля поне 4 килограма ?

Темата беше редактирана от Петя киролова на 31.07.13 14:15.

31.07.13
15:29

Ако спазваш добър хранителен режим и бягаш наистина а не само колкото да мине номера няма да имаш проблеми със свалянето :) . също така бих ти препоръчал един така наречен трик който и аз скоро разбрах - бягаи (примерно ) по 5 минути в едно и също темпо и след това го смени  прави така на всеки 5 минути . По този начин тялото ти изпада в частичен шок заради промените в натоварването и се горят много повече мазнини защото мозакът нарежда отделянето на повече енергия понеже не разбира напълно защо се променя натоварването (надявам се да съм помогнал и да си разбрала аргументите )

Привет и добра дошла във форума!

Според мен с оглед на годините ти, височината и килограмите ти - нямаш кой знае колко за сваляне.

Понятията “във форма”, “храня са добре” са страшно обширни и почти всеки заинтересовал се от въпроса ти във форума ще те съветва да дадеш повече разяснения какво разбираш под тези неща.

Спортуването няма да ти донесе нищо лошо - само приятни и хубави емоции. Опитвай смело сега от различните видове тренировки, хранителни режими и намери този, който ще е най-добър за теб.

Няма уникална и съвършена формула по която всяко едно тяло да изглежда като от списание. Прави това, което те кара да се чувстваш здрава и щастлива! Успех!

31.07.13
23:56

За един месец може да свалиш 4 килограма,какво разбираш под добро хранене,защо искаш да сваляш,според мен килограмите са ти добре,гледай по огледалото не по кантара,ако се виждаш добре,няма нужда да сваляш и да си много слаба само си вредиш на здравето ?

П.П Тялото ти трябва да има определено количество подкожни мазнини,запас,които се пази за екстремни случаи затова не прекалявай с отслабването,ако процента на подкожни мазнини е нисък трудно ще сваляш,защото ще трябва да сваляш мускули а не излишно тегло(излишни мазнини).

Мнението беше редактирано от Христо Личев на 31.07.13 23:59.

Благодаря ви за коментарите :)

MF

01.08.13
11:29

Здрасти, Петя.

Моят съвет е на първо място да не си даваш конкретни мерки до определен срок - това само ще те стресира, а стресът не ти е приятел при “влизане във форма”. Така че спортувай, промени храненето си, ако е необходимо (а ако не можеш да определиш дали бъркаш някъде, не се колебай да попиташ) без да се мериш постоянно и да си даваш зор. Виж, спокойното отношение определено е приятел.

Друго много важно нещо - почивката. Тичането е чудесна тренировка не само за тялото, а и за сърдечно-съдовата система, но всекидневното му прилагане ще доведе до претрениране, а то не позволява добро възстановяване (защото всяка тренировка е вид стрес за организма, след който е необходимо възстановяване). Не тичай по един час, много е. В първият коментар съфорумникът навярно има предвид Интервално тичане или това е вид  HIIT, което и аз подкрепям като идея. Но поради по-високата интензивност ще ти е необходимо доста по-малко от един час, за да стимулираш мускулно изграждане и горене на мазнини. 15-20 минути интервално тичане (ето повече информация http://www.bb-team.org/articles/1408_izgaryane-na-maznini-s-intervalni-trenirovki ) 3-4 пъти седмично според мен е достатъчно.

Предполагам, че се стремиш не просто към по-леко тяло, а към изчистване на мазнини и тонизиране на мускулите, тоест едно по-стегнато и здраво тяло. За целта ти препоръчвам да включиш и силови упражнения - със собствено тегло или със свободни тежести, ако ти е възможно.
Не забравяй - мускулът се стимулира по време на тренировката, но расте по време на почивката. Не тренирай всекидневно и до изтощение, не е това идеята. Наспивай се и не гладувай.

Хайде, ако има въпроси, тук е мястото. :)

пОздрави

01.08.13
13:51

А каква ще е разликата между 48 и 50 кг?

Ти си на 13 последното нещо, което ти трябва е да се хвърляш на някакви зверски диети и каквото и да било, яж си умерено, превърни спорта в част от твоето ежедневие и всичко ще е ок, нямаш нужда да отслабваш на този етап.

01.08.13
15:48

казано от DYEL на 01.08.13, 13:51:

А каква ще е разликата между 48 и 50 кг?

2кг проста математика. :D

Здравейте . Отново .. Ще започна направо :д  Аз тежа 50 кг на 13 г и съм висока 158 . Искам да съм 46 кг пробвах  с тичане , но някак си не мога да издържа . Тичам от 3 дни по 40 мин. но с почивки много се изморявам и не мога да тичам повече . Предпочитам да карам колело и да скачам на въже
  колело - 2 часа дневно след обяд и вечер
  въже - 1 час дневно
+ упражнения , които намерих в интернет и всяка сутрин разходка в парка
Искам за този месец да сваля поне 3 или 4 кг .
Като се ограничавам от газирано , тестено , сладко и пържено и пия по 2 литра вода на ден
Не искам да съм на диета . Просто ям  , когато съм гладна (  на 4 часа ) .
Искам да ви питам ще успея ли за сваля 4 килограма за месеца ? И греша ли някъде ?

05.08.13
10:10

Tи нямаш кой знае какво за сваляне , а пък и 2кг няма да се личат кой знае колко , но както и да е . Хранителен режим и няма смисъл от 1 час кардио ( за всеки ден говоря)  или прави 4 пъти в седмицата по 1 час кардио (или прави 5-6 пъти в седмицата по 30мин кардио. За 1 седмица нормалното е 1кг , но ако искаш да си запазиш килограмите и да е по здравословно  сваляй по 0,5 кг на седмица и за 1 месец си чук ;)

Мнението беше редактирано от NoName на 05.08.13 10:12.

06.08.13
21:05

Здравей Петя :), може би освен да тренираш и да тичаш е добре да ни напишеш какво според теб е “добро хранене”.
Принципно, ако смяташ, че прекаляваш с шоколада например или газираното е добре да го ограничиш, не защото искаш до 15-ти да да отслабнеш, а променяйки режима си, това да стане начин на живот. Така от самосебе си и без мъчения ще се отървеш от тези кг. :)

07.08.13
10:58

Тепърва влизаш в пубертета и не ти е време за диети за отслабване. Най-важното за теб е да си създадеш хранителни навици, под което разбирай да подобриш качеството на това което ядеш, като добавиш и движение нещата ще се изгладят.

ЗЗ

19.08.13
16:11

Килограми лесно се свалят. По горе мацката ти го е написала. Не е нужно даже да тичаш.просто правилно ядене. :)
Но ако искаш да чистиш мазнини , тогава се ориентирай към HIIT тренировки , спринтове и фарт лег тгренировки.Абсолютно са по подходящи.Забелязвам че все повече жени започват да ги практикуват и се отказват от дългото бягане.но дори и тези тренировки трябва да се изпълняват правилно , задължително след консултация и определено не всеки ден :) защото много хора в стремежа да свалят килограми точно това правят.Успех. иначе мисла че килограмите са ти Ок !!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1