14.10.05
21:18
Днес сутринта врътнах велото за 20мин, някъде на 6 мин ме заболя за много кратко вдясно под ребрата и спря.Един час по-късно отивайки на работа започна да ме боли пак.Слаба болка и на моменти.Най-вече като съм изправен или вървя, спра ли се на едно място изчезва.По принцип и преди ме е боляло, но само като тичам (по десетина км. и то съвсем в края на тичането).Следобед ходих на лекар и след кратък преглед се оказа, че е жлъчката.
Нямам изменения в цвета на урина или др. такива.Предписаха ми Бусколизин.
Та започвам да си мисля каква може да е причината.Доколкото знам (може и да греша) през жлъчката минават всички токсични вещества в организма.От 20 дена ям по 6 яйца (6 белтъка, 2-3 жълтъка) и като цяло съм на НВД от 3 месеца.Възможно ли е да е от храната или просто временен дискомфорт?
Някой ако е имал такива проблеми да сподели :lol:
Не мога да ти помогна с добри отговори, но за сметка на това ще допълня въпроси: Защо ти е дал Бускулизин, до колкото знам той не се взима при проблеми със жлъчката, няма много общо.
Освен това, мисля че си неточен по отноение функция на този орган, прочети нещо...
В същност, майка ми има проблеми със жлъчката и практически това което си спомням е, че не аде жълтъци, както и чесън... Оказвали крайно вредно влияние при хора с такъв проблем явно...
Кофти работа е жлъчката, а ако не се внимава или просто нямашкъсмет може цял живот да теглишот нея...
Поздрави
Ами именно аз не съм доктор, иначе на листовката пише:
“ПОКАЗАНИЯ:.......при спазъм на жлъчните и пикочни пътища, ......”
Аз най вече за жълтъците си мисля 20 дена по 3 жълъка, спирам ги пък то ще си проличи.
[quote author=“emzo”]Ами именно аз не съм доктор, иначе на листовката пише:
“ПОКАЗАНИЯ:.......при спазъм на жлъчните и пикочни пътища, ......”
Аз най вече за жълтъците си мисля 20 дена по 3 жълъка, спирам ги пък то ще си проличи.
Еми до колкото знам не трябвада се адът тежки храни, а жълтъците се водят такава, както ти казах майка ми не ги ядее от яйцето само белтък хапвае понякога.