Смяна на режим при почивка от 2 седмица(От НВД към РБД), въпроси.

02.08.13
10:15

Привет. От 2 месеца съм на НВД и си вървя супер, 11кг и малко надолу., като съм изчистил доста добре, но ще чистя още около месец, месец и 2 седмици. Висок съм 1.85 и в момента съм малко под 96кг.
Като цяло е това тренировката ми:
Понеделик - сутрин кардио и след това Гърди/Рамо/Корем
Вторник - кардио и след това Гръб/Корем
Сряда - няма кардио, има лека тренировка вкъщи, на която разтягам и правя лицеви
Четвъртък - кардио и след това Бицепс/Трицепс/Корем
Петък - само кардио
Събота - Крака
Неделя - Пълна почивка и зареждащ ден
Кардиото ми е Хийт и е 50мин., една седмица правя суперсерии във фитнеса и 1 седмица тежко(колкото е възможно на НВД).

Сега към въпроса. Имам проблеми с лявата предмишница, най-вероятно(99%) възпалено сухожилие и лявата ръка ми създава доста ядове като правя бицепс и като оставям тежестите по местата им. Не правя бицепс с прав лост, не правя дори и с крив. Проблема е като обърна дланта да сочи нагоре. При чукчетата с дланта настрани нямам проблеми. С Теглене на въже, отдолу( също), при бицепсово сгъване на портален скрипец много рядко чувствам болка, само като вдигна кг и то на последните повторения.
При концентрирано обаче, при бицепсово сгъване с длани нагоре, скотово(с гири), положението е тегаво.
Едно приятелче ми каза да почна да се мажа с диклак и за момента положението е супер, вчера правих бицепс и болката беше понамаляла, но като правя с крив лост пак се появява, но е сравнително по-малка отпреди.
Тия дни ще отида и на доктор да ме види, но мисля и да почина 2 седмици и също така да премина от НВД към РБД, като ще карам РБД само тези 2 седмици, през които ще почивам напълно(тоест и без кардио).
Това добър вариант ли е ? И дали 2 седмици ще са достатъчни за почивка ?

03.08.13
16:12

Някой наясно да каже добре ли ще е да сменя НВД С РБД за 2 седмици, през които ще почивам изцяло ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1