01.08.13
11:42
Здравейте ентусиасти,
ето малко инфо за мен:
Години- 41 (нали не са много за начинаещ?)
семейно положение- щастливо омъжена
деца под 18 години- 2 момчета (на 14,5 и 16 години)
защо съм тук- паднах преди месец и си счупих петата на десния крак, направиха ми операция, в момента се възстановявам, но не мога да стъпвам на счупения крак. Поради обездвижването прасеца направо никакъв го няма вече. Опитвам се да поддържам форма на левия крак, корема и ръцете, но за това имам нужда от съвети. Надявам се да ги получа тук.
ръст- 162
кг- 49
талия- 68
ханш- 92
ляв прасец-34
десен прасец- 31
хранене- доста съм зле в тази област, но мисля да се образовам тук с ваша помощ и да подобря нещата. За момента от 4 дни насам закусвам плодове и кафе с 1/4 лъжичка мед. На обяд и на вечеря обичайната програма от нещо готвено с 1 филия хляб или домат и сирене пак с хляб. Пия по 1-1,5л вода на ден, рядко 2л.
цел- запазване формата на гръб и ръце, подобряване на формата на здравия крак, седалище, корем, талия. за болния не знам за какво да се надявам, поне за сега.
тренировката ми вчера (пълна скъб):
прикляквания на здравия крак, доколкото ми е възможно- 110
планк- 1х30сек, 1х1 мин
sit ups, не знам как е на български- 30
руски туист- 20
лицеви опори на колена- 3х20
ами то стана цял ферман, ако някой има търпението да го изчете да дава смело съвети
благодаря за вниманието :)
това правих днес:
лицеви опори от колена- 3х20
повдигане на крак от сраничен лег- 3х50
повдигане крак назад и нагоре от колянна опора (сигурно си има по- кракто име това упражнение)- 3х30
повдигане крак настрани от колянна опора, без да е свит в коляното(това пък съвсем)- 3х10
планк 2х1минута
гръбна екстензия- 2х20
коремни преси 2х20
хранене:
7:30- 1ч.л. хуск с 300мл вода
8ч- 2 много хубави праскови
9ч кафе с малко мед
13ч манджа леща с 1/2 филия бял (срам) хляб
17ч домат и сирене
19ч пълнозърнести спагети със сметана и кашкавал/ дано успея в 19ч
качвам и една снимка, за да се види срещу какво се боря- това пухкавото на коремчето
Мнението беше редактирано от МиМи на 01.08.13 17:24.
01.08.13
18:39
Това с “пухкавото коремче” ме разби. На 41 си, храната ти е пълна скръб и изглеждаш забележително добре.....Прочети статиите за хранене в сайта и започни от там. Лицеви от колене? Нормална лицева упора ме съмнява да не можеш да направиш....
Алекс, благодаря за мнението:), и за критиките, и за комплимента!
Ама искам да го махна това мекото и това си е!
Да, знам, че с храната съм зле, чета тук, но още ми е трудно да си направя свой свестен режим. Освен това заради децата все гледам да има готвено в къщи, а манджите май много, много не ги виждам тук да се ядат.
Относно лицевите- мога нормална лицева и то не само една, ама както казах в момента съм с куц десен крак и на планка се закрепвам стабилно с куция върху здравия крак, но на лицевите, понеже има движение ме е шубе да не ми се изплесне. Та затова така...
01.08.13
19:44
Не знам колко си си глътнала корема на снимката, но така изглежда добре, даже вероятно по-добре от това, което искаш да направиш.
Качвай снимки, това е пътят към успеха!:)))
По тази снимка, трудно можем да ти набележим цели..
Не съм го глътнала корема, просто ребрата ми стърчат напред, незам защо, и се създава такова впечатление
Мнението беше редактирано от МиМи на 04.08.13 08:01.
казано от МиМи на 01.08.13, 19:34:
Алекс, благодаря за мнението:), и за критиките, и за комплимента!
Освен това заради децата все гледам да има готвено в къщи, а манджите май много, много не ги виждам тук да се ядат.
Така е, децата задължително трябва ядат всякакви боклуци - пържено, мазно, кроасани, вафли, торти, пасти, газирани, пък като станат на 30 години и са затлъстели хипертоници, тогава ще му мислят :D
А коремчето ще изчезне само ако започнеш да се храниш качествено. С тренировки само не става, особено на тези години. Минал съм през това и аз.
Мнението беше редактирано от Anthony на 02.08.13 00:01.
казано от Anthony на 02.08.13, 00:00:
Така е, децата задължително трябва ядат всякакви боклуци - пържено, мазно, кроасани, вафли, торти, пасти, газирани, пък като станат на 30 години и са затлъстели хипертоници, тогава ще му мислят :D
Аз ли не го казах, както трябва, ти ли не ме разбра..., не знам!
Като казвам “готвено” нямам предвид пържено или мазно, а още по- малко кроасани, вафли, торти, пасти, газирани.
Да си призная, колкото повече чета, толкова повече се затвърждава у мен усещането, че храненето няма как да го вкарам в ред.
Ако трябва ежедневно да меря на везната и да смятам непрестанно калории, въглехидрати, мазнини, белтъци, тая работа не е за мен.
Е нищо де, ще си напиша какво правих:
7:30 1 ч.л. хуск и 300мл вода
8:15 2бр праскови
9:30 кафе с мед
11:30 орехов тахан с мед
13-13:30 раздвижих с
клек на ляв крак, коляното на десния почти до пода, защото пазя стъпалото и де подпирам на стол- 2х40
лицеви от колена 2х20
планк 2х1мин
повдигане на крака от лег 2х20
sit ups 2х20
страничен крънч 2х10
повдигане крак назад и нагоре от колянна опора (само десен) 2х40
По принцип и трети рунд трябваше да има, ама нещо се оттегчих и ми стана много топло.
14ч пълнозърнести спагети със сметанов сос, домат, сирене
18:30 баница със сирене, 1/2 кофичка кисело мляко
и доста поработих също, а сега мисля да си лягам
02.08.13
22:32
Като не ти се смята и измерва просто спри захарта, тестата( и спагетите) избягвай картофите, бананите и ориза , сметаните също нямат място в менюто ти. Таханите са супер храни но са доста калорични... мисля ,че е по-добре да изядеш шепа орехи вместо тахана. Наблегни на сезонните зеленчуци , рибите (и месата ако ядеш такива), някой друг плод и ядки като добавиш и ето ти го менюто. Всичко е въпрос на воля... :)
Когато имаш по-голям разход на енергия от обичайния, съответно и глада ти се увеличава и ако не си контролираш калорийния пример, може да постигнеш и обратното на целта си....С тези спагети ,сметани и баници...не пишеш и грамажа им....
Мнението беше редактирано от Gabi Slavova на 02.08.13 22:40.
03.08.13
00:37
До скоро бях със скъсани връзки на десния глезен и нямаше как да ходя на фитнес и да ти кажа лицеви без никакви проблеми си правех, слагаш болния върху здравия, може и отстрани да подпреш краката на нещо и нямаш грижи. Както ти казаха, намали въглехидратите до много малко и наблягай на кардио. Тичай, карай колело итн. И каквото повтарям на всички, пий доста повечко вода. 2л на ден да има задължително.
Мнението беше редактирано от Alex Ivanov на 03.08.13 00:38.
Алекс, специално за теб днес ще опитам лицевите да са както трябва.
Иначе усещам приятно лека мускулна треска на д*то повече от ляво, и то е заради хубавите клекове, които направих вчера :)
Имам и малко на прасеца, защото реших да се придвижвам в къщи на подскоци, вместо с патерици.
вчера си направих снимка на раната, може на някой да му развля апетита, ама...
Като проходя, може кардио, но за сега не се сещам как :(
Мнението беше редактирано от МиМи на 03.08.13 11:47.
Днес май съм по- добре
7:30 ч.л хуск
8ч 2 праскови
9ч кафе с мед
11ч орехов тахан с мед, общо 3 ч. л.
12:45- 13:15 така наречената тренировка:
1. клек на 1 крак само с левия 1х40 и 2х 30
2. лицеви, този път не от колена 2х10, 1х15
3. от колянна опора повдигане на десен крак свит в коляно 3х40
4. от колянна опора десен крак настрани свит 3х30
5. гръбна екстензия 3х20
6. странично повдигане на ханш 3х20
14ч 2 яйца, 100гр сирене, домат-250гр
18ч шепа от онези мини гевречета, знам че не трябваше, ама...
21ч 180гр зенчуци (патладжан и морков, имаше и картофи, ама не си сипах) на сач, запечени с кашкавал, 1/2 домат
вода- остават ми 100мл до 2 л, ще ги изпия
Чудя се трябва ли да си почивен ден, като се има предвид, че тренировките ми не са кой знае колко тежки?
03.08.13
22:19
Здравей и от мен! Съвет от мен, карай го по-спокойно. Всичко което правиш като упражнения (на този етап) са ти достатъчни. Прочетох доста глупости, “да тичаш” те това ме разби! Хапвай си всичко, но по-мъничко, колкото да ти мине меракът. И прочети за “Воинска диета ” в сайта, може и да ти допадне а има добри резултати с нея. Успех!
Здравей Цвети,
карам го даже много спокойно :) в тая връзка днес съм почивка, само 4 упражнения по 3 серии с 30-40 повторения направих на болния крак.
Хапвам разни неща, ще ги опиша по- късно.
Но тази “Воинска диета” въобще не ми допада. Твърде далеч е от всичките ми разбирания за нормалност и здравословност в храненето, а как се съчетава с тренировка, това пък изобщо не мога да си го представя. Освен това аз изобщо не обичам да съм гладна. Но както и да е, на някой може и да му действа добре.
Здравей и от мен . За 41г корема ти е добре като се има предвид в днешно време 15-16 годишните са eба*и Хипопотамите :D ... и не правят нищо ... Относно тренировките : на този етап докато крака ти се възстанови ти е напълно достатъчно , а след като се оправиш след време можеш да почнеш по-малко кардио.
Относно храненето : Яж повечко яйца , месо , риба , сурови ядки ( в малките количества) , плодове (1-2 плода на ден) , контролирай калориите си .. Избягвай храни като : Пържено , Тестено , Газирано , Картофи , Ориз , Спагети , Макарони , Пържени картофи :D
Може ако ти се прияде нещо сладичко (ако обичаш сладкото ) да си вземеш 1 лъжичка мед , или 1 лъжичка фъстъчено масло ( доста е калорично и има мазнини , но все пак не говорим за всеки ден , а за когато ти се прияде сладко , а пък и ако се храниш през останалото време достатъчно добре , не мисля че 1 лъжичка ще ти навреди ... Пий кафе , чай , вода пий повечко.. Това е от мен и моето мнение.
Поздрави и Успех ! :)
Мнението беше редактирано от NoName на 06.08.13 09:52.