Един ден само за корем?

04.08.13
00:14

Здравейте,
понеже съм в период на покачване на ММ и не искам да губя тегло в изчистване, интензивно кардио и НВД въпроса ми е следния. Ще вкарам един ден тренировка само за корем в залата. Какви упражнения да вкарам в тренировката? Със собствено тегло или с допълнително, повторения...? Какво мислите за ефекта от един такъв ‘abs’ ден седмично? На 23 години съм, 178 см. 95 кг. Омазнил съм, но е в нормалното.

04.08.13
01:28

Няма смисъл да посвещаваш цял ден за тренировка на корем... :)

04.08.13
02:21

Не знам дали съм се изразил правилно. Една тренировка само за корем! Давайте и основания... защо?!?!?!

04.08.13
07:21

Защото няма да изчистиш мазното с коремни преси и т.н. а в резултат на храненето

Модерация: мнение без връзка с темата.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 04.08.13 09:28.

MF

04.08.13
09:42

Няма смисъл от тренировка само за корем. Прав е Желязото, подкожни мазнини се чистят с храненето, с тренировки се развива мускулатурата. Коремният мускул участва по различни начини в повечето упражнения с тежест, предполагам, включваш и накое друго упражнение за корем в тренировките си, така че откъм стимулация на мускула съм сигурна, че си добре. Просто остава да го “изкараш” наяве.

04.08.13
10:47

http://www.bb-team.org/articles/3734_koremni-muskuli
Четете ги тия статии. Ще се учудите колко много хора влизат в сайта само заради статиите и получават необходимите отговори.

Колкото до въпроса, не пречи да имаш отделен ден за коремните мускули. Като всеки друг мускул можеш да ги тренираш самостоятелно с 3-4 упражнения, с по 3-4 серии. Безсмислено е да правиш повторения до отказ. Принципа на прогресивното натоварване важи и при коремните мускули, т.е. използвай тежести, когато ги тренираш.

04.08.13
19:22

Мерси за отговорите. Корема ми е доста здрав от бойния спорт преди години. Още не е дошъл момента да го ‘изкарвам’ обаче ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1