Мнение за хранителен режим + тренировъчна програма за покачване на ММ

04.08.13
15:20

Здравейте...
Казвам се Митко на 24 год. висок 186см. тежа 65кг. Принципно много трудно качвам килограми.но и до сега не съм бил на режим,а хапвах когато ми е кеф и дори и да кача нещо до 3-4 дена го свалям.Пушач съм ако има значение..
Макар и от скоро да се регистрирах доста преди това съм чел много от темите тук и ето ,че дойде времето за вашето мнение дали съм се справил добре... Имам една приятелка която уж точно с диети и режими се занимава,но все пак хората са си го казали “На жена вяра нямай” :D на края ще напиша това което ми каза тя. Сега това което си направих аз (пак сходно до нейното).
Хранителен режим:
Около 8:30 100-150 мл. прясно мляко(домашно) + 100-150 гр. мюсли,след него 150-200мл. прясно мляко(домашно по възможност) + 3 сурови яйца + 1 с.л. пчелен мед (отново домашен) + 1 ч.л. Нескуик(за по-добър вкус),това направено като шейк.
около 11:00 2 банана около 350гр.
около 13:00 Месо 200-250 гр.(2 дена пилешко - 1 ден свиснко) + 200-250 гр. ориз/картофи + салата 200гр.
около 16:00 4 яйца(пържени/варени)
около 18:00 Месо 200-250 гр.(2 дена пилешко - 1 ден свиснко) + 200-250 гр. ориз/картофи + салата 200гр.
около 21:00 Месо 200-250 гр.(2 дена пилешко - 1 ден свиснко) + салата 200гр.
С това завършвам за деня. Освен мнението ви за храните искам да попитам,тъй като не винаги мога да спазвам точно тези часове това ще се отрази ли на крайния ефект?? Пример - вместо в 8:30 закуся в 7:00 а останалите часове запазя същите... И може ли да хапвам още нещо след 21:00 тъй като обикновено си лягам към 00:30-01:30 и забелязах че тези дни огладнявам към 23:00 макар,че съм изял всичко това преди това?

Относно тренировъчната програма мисля първия един месец да ползвам тази http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa след това да разделя мускулните групи в тези три дена с това http://www.bb-team.org/workout/1290_oshte-poveche-muskuli-sled-polovin-godina-v-zalata.

Целта на всичко това е да кача около 10кг от които надявам се поне 7 ММ. Най-вече искам плочки,гърди и ръка около 35см(в момента 27см) за момента мисля че ще ми е добре.

Относно приятелката за която ви казах в началото според нея само първите 3-4 тренировки трябва да са кръгови,а след това да разделям мускулните групи,а за режим-а на хранене това:
8:00 Мюсли с мляко,3 яйца (не сурови)
11:00 2 банана
13:00 Месо по мой избор + ориз/картофи + салата
15:00 4 Яйца
17:00 Месо по мой избор + ориз/картофи + салата
20:00 Месо по мой избор + салата
Благодаря предварително за отделеното време.

04.08.13
15:57

Можеш в едно от храненията вместо пилешко или свинско да хапваш риба. Първите седмици прави по-леки тренировки за да заучиш техниките на упражненията, след това наблегни на базовите - клек, тяга, раменни преси, лег, набирания, кофички и др.

04.08.13
16:04

7 кила мм може да качиш,ама за 2 години. Де да ставаше така номерът на китайката..
Режимът ти е лишен от смисъл,намали протеина,увеличи въглехидрата и вкарай мазнини,че никъде ги нямаш,освен едни яйца.Почвай да тренираш и ще прогресираш.

04.08.13
21:40

казано от Митко Петров на 04.08.13, 15:20:

Здравейте...
Казвам се Митко на 24 год. висок 186см. тежа 65кг. ...Пушач съм ако има значение..
Най-вече искам плочки,гърди и ръка около 35см(в момента 27см) за момента мисля че ще ми е добре.

Ръка 27 см при 24-годишен? :(  Ако продължиш да пушиш,може да стане и 23 см. (headbang)

04.08.13
23:09

Не виждам какво общо има пушенето тук,да влиае,но като ядеш по 1 път на ден няма как да е по-голяма.И да не забравяме че до сега не съм я натоварвал с нищо.Ще помоля,ако коментарите на са по темата да ги спестите.Не мисля че съм единствения човек на 24год с  27 см ръка,за да го изкарваш толкова фатално. Колкото до това да намаля мазнините в момента са около 110 което според важната тема за покачване на мускулна маса даже съм отгоре,въглехидратите наистина са малко,но все още трудно се справям с цялото това ядене и ям без хляб.Нещо по останалите въпроси който съм задал.

06.08.13
09:31

Знам че за ММ . трябва да се набляга на червеното месо :D

И аз искам да покача мусколна маса ако искаш пробвай това яж през 3 часа или през 2 и също така задължително след тренировка трябва да се яде ако искаш а качваш маса приемай много въглехидрати .Аз това права и да ся съм качил 2 килограма за 2 седмици .

06.08.13
11:26

След 10 седмици 10 килограма и после ще се чудиш как да сваляш,понеже си станал мазен дебел и не можеш да се понасяш.

06.08.13
12:20

Подкрепям Teen Power. Въглехидратите подпомагат анаболните процеси в тялото, дават енергия, като попълват гликогеновите депа в мускулите, но не си мислете, че те изграждат мускула. Ако са повече от необходимото количество, се синтезират в мастна тъкан.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1