06.08.13
12:32
Здравейте, случайно засякох 1 статия на собственика на сайта и видях предложението му за дневниците, които ми се сториха добра идея за постоянство. Тежа 127,3 кг (тази сутрин) та целта ми е 100кг. Преди 3 седмици бях 135кг(след изчистване) а трябва да стана 100 до 1ви август 2014г (облог :) ) Както и да е аз не искам просто да свалям килограми ами искам и да се стегна както подобава. Преди съм тренирал фитнес 9ти клас 1 година ама беше доста отдавна и нищо не разбирах просто следвах 1 програма която включваше всички мускулни групи, през последните 2 години тренирах вкъщи но не редовно с 1 гира, но сега почвам редовно и ще ми трябва някой съвет от хора който разбират. От интернет научих някой неща ама все пак ... едно е прочетено друго е истината. В момента съм 182 см висок 127,3 кг Гръдна обиколка 121-128см , Бицепс 41, Прасец 49, Корем 137, може да съм дебел ама поне се старая да има някакъв мускул под сланините. Сегашните ми тренировки са ставане в 7 , до 7:30 кардио с велоергометър по 1 програма мисля че тук я прочетох 2мин на бавно, 10 мин средно, 2 мин бавно, 5 мин максимално, 5мин средно 2мин бавно. След това си пия кафето занимания и тн към 3-4 след като са минали 2 3 часа след обядът повтарям кардиото за загрявка и започвам с гирата.
Понеделник бицепс и трицепс
Вторник рамо и китка
Сряда гърди
Четвъртък гръб
Петък корем
Събота от всички по малко
Неделя почивка
Към храненето нямам някаква специална диета и не смятам да правя, просто се храня бавно и ям докато не съм гладен, а не докато се наям. Например нещо готвено 150-200 грама с 1 филия хляб, като избягвам да ям хляб с картофи, ориз и тн. Вечеря 1 голяма салата с сирене и 1 филия хляб понякога може и 1 ракия към салатата, закуската ми е течна, кафе :Д следобед ако усетя по силен глад някакъв плод или зеленчук. само с храненето без тренировка 1 зима бях свалил 6 кг за 2 месеца.
Сега имам няколко въпроса, бях прочел че кардио преди тренировка е добре, но след тренировка тялото започва да гори мускули и сила, както и повече от 45 мин кардио на ден отново тялото започва да гори мускули и сила. Какви биха били най-удачните упражнения като за мен, тъй като не ходя на фитнес а имам само 1 гира 2рата я загубих някъде но имам тежестите към нея :D сменящите тежести са 1.25 и 2.5 кг , разполагам с 4 х 2.5кг и 2 х 1.25кг. както и ако може да ми кажете някое друго упражнение за гърди и гръб че те са ми най-оскъдни като имате в предвид килограмите ми :D все пак не мога да правя набирания и лицеви, както и да бягам( мога но предпочитам да не рискувам че с килограмите ми ще взема да направя някоя беля).
06.08.13
12:43
Обръщаш специално внимание на храненето и два пъти по-голямо внимание на тренирането. С гирата вкъщи нещата не стават, освен ако не е 80 кг разглобяем дъмбел ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 06.08.13 12:46.
06.08.13
12:45
“Корем 137”
“Вторник рамо и китка”
“Събота от всички по малко”
“нямам някаква специална диета и не смятам да правя, просто се храня бавно и ям докато не съм гладен”
Усещам, че ще ме разцепваш от лафове в дневника си! :D
За колко е облогът? :) Или за какво...
Малко повече зор ще трябва да си дадеш, според мен. :)
Аз също се опитвам да стана 100 кг, ям като теб и не се получава. Явно и аз трябва някакъв облог да вържа, ама надали някой ще се наеме за период от 1 година да рискува:))
Мнението беше редактирано от Gogo на 06.08.13 12:55.
Кафе само за закуска...според мен, хич не е на добре. Закуската е най-важното и основно ядене, хубаво е да имаш поне 4-5 хранения,нормални порцийки, не едно голямо по обяд, или следобед, или когато имаш време :) Следи си и калориите, не стриктно, но да знаеш горе-долу колко са ти необходими и колко приемаш. :) Aз лично се стремя храненията ми да са по едно и също време всеки ден, като въглехидратите ги хапвам основно със закуската, а вечерта съм на салатка, извара , кисело мляко..и пр. :D Ии ефекта от това + тренировки е 5 кг за 2 месеца :) ( от 56 на 50-51, като съм 163см :) ) Но само с тренировка, без хранителен режим, няма да стане, както и обратното, винаги двете заедно :) Бъди постоянен и ефектът ще си дойде с времето :)
06.08.13
14:05
Предпочитам да не казвам за какво е облога :D важното е че каза ‘’не можеш’’ най-голямата мотивация :D ако става въпрос мога да ги сваля и за 6 месеца тези килограми ама ще си е*а мамата на организма. Проблема е че после си ги връщаш, затова умерено по 3кг на месец, а колкото до съботата избива ме на скука :D и както казах съм тотален аматйор :D затова пиша тук
http://www.passion4profession.net/en/shoulders-exercises/dumbbell-front-raise.html 15х3 5кг
http://www.passion4profession.net/en/shoulders-exercises/closures-on-head.html 15х3 5кг
http://www.passion4profession.net/en/shoulder-exercises/dumbbell-lateral-raise-exercise.html 15х3 5кг
http://www.passion4profession.net/en/forearm-exercises/wrist-curls-with-barbell.html 15х5 5кг
това ми е тренировката за днес, може да дадете някой съвет :D
06.08.13
14:27
Заеби ги ти тия работи.. Научи се да правиш клек, тяга, раменна преса, лежанка, негативна част на кофички и набирания.
За да направиш нещо, ти трябва една добра работна тежест в упражненията и много пот. С многоставните упражнения ще мърдаш повече кг-ми и ще гониш по-добре целите си. Спрямо това, какво ти куца в някои от горните упражнения, може да се включат някои изолиращи такива, които да ти подпомогнат основните движения. Тва дет го правиш сега е само отбиване на номера.
Вземи по-сериозно нещата. Може да ядеш, за да засищаш глада си, ама поне да е с каквото трябва, а не с хляб, особено, когато искаш да сваляш.
06.08.13
15:06
пич закопа ме ... :D ‘’Научи се да правиш клек, тяга, раменна преса, лежанка, негативна част на кофички и набирания.’’ все едно ме напсува на мандарин :D както и да е проверих ги, клек не мога един приятел преди време ми показваше, не мога да клякам на цяло стъпало, пробвах 1 път после перничани търсиха Рихтер. за тяга, раменна преса и лежанка трябва да съм в фитнес, както и някой да ми пази лоста, какво е това негативна част не можах да намеря на предполагам че пак е нещо такова садистично :D кофички и набирания ъпсурт с моите килограми. това може да са най-ефективните упражнения, но за мен не са опция. това е максималното с което мога да отделя по-сериозно от това не мога да си позволя, уча за държавни изпити + работа земеделец. трябва ми нещо с което да ми стигне времето, както и финансите. мислих че тези упражнения ще свършат работата все пак силови упражнения са и съм начинаещ ...
06.08.13
16:41
образовай се повече на тази тема експериментирай с тренировките, все от някъде трябва да почнеш, разучи хранителните режими, научи се да броиш калории, старай се да си в калориен дефицит, като нямаш възможност да посещаваш зали движи се повече навън, след като не ти се рискува с тичане можеш да си правиш разходки на бърз ход, като свалиш някой друг килограм ще можеш и да клякаш със собствено тегло, с един дъмбел просто няма как да ти се получи пълноценна тренировка постарай се поне да се сдобиеш с два и подходящи тежести към тях
17.08.13
08:26
Едно приятел по горе ти каза. Най важното е храненето. Даже без да правиш тия упражнения дето си ги писал е елементарно да свалиш 10 15 кг за 2 месеца. Сутрин овесени ядки през деня само бавни въдлехидрати до 18.30 макс. Без манджи,млека ,плодове само до обяд,без сладко.паржоли на скара всякякви. Намали солта.пии вода.по добре не прави накакви упражнения докато не из4истиш. 4естито :):):):):)