Често уриниране при прием на креатин

Здравейте ! От няколко дена пия креатин ( OPTIMUM NUTRITION Micronized Creatine Powder ). В тренировъчни дни 2х5 грама преди и след тренировка, а в почивни 5 грама преди закуска. Проблема обаче е че ходя по малка нужда много често ( дори и вечер) и не знам дали това е нормално ? Умишлено пия по много вода (4-5 литра), защото ми казаха че когато приемам креатин трябва да пия доста вода... А до колкото знам това натоварва бъбреците. Моля някои да ми каже какво да правя.. да продължавам ли така ? Страх ме е да не ми се увредят бъбреците..

Ако пиеш повече вода от преди, много повече, както се изразяваш, не е ненормално по-често да уринираш. Бъбреците ти може да се справят и с доста над 5 л вода. :)

казано от Димитър Михайлов на 07.08.13, 18:04:

Ако пиеш повече вода от преди, много повече, както се изразяваш, не е ненормално по-често да уринираш. Бъбреците ти може да се справят и с доста над 5 л вода. :)

Благодаря за бързия отговор ! Щом няма да ми навреди да продължа така или да пия повече ?

07.08.13
22:55

Честото ходене до тоалетна е просто от това, че пиеш повечко вода, не заради самият креатин. Няма да ти навреди на бъбреците.

5 литра вода дневно са мнооого. Трябва да си със сериозно телосложение или да си подложен на сериозни външни фактори, които да водят до необходимостта от толкова вода. Креатинът не изисква чак толкова повече течности...поне не двойно или тройно количество от нормалното за теб.

Намали водата до 3 литра и в зависимост от резултата, можеш да увеличиш малко или намалиш още. Приемът на вода зависи и от храните, на които наблягаш. Някои съдържат доста вода (плодове и зеленчуци например), други по-малко.

Нормално е да ходиш по малка нужда на всеки 1,5-2 часа. Ходенето през 20-30 минути например сигнализира за прекален прием на вода или здравословни проблеми, които изискват бъбреците ти да функционират на max. В твоя случай обаче е първото.

Разбрах :) Благодаря Ви !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1