07.08.13
20:21
Реших да почна да си водя дневник. Накратко- аз съм Димитър на 16, висок съм 169см и тежа 58кг( отслабнах с близо 20 кила за 6 месеца). Тренировъчният ми опит може да се каже че е никакъв- около 3 месеца през зимата и пролетта ходих да правя кръгови тренировки за релеф, но оттогава силата ми е паднала значително, а и минаха месеци без да съм тренирал.
Накратко моят проблем е задържането на мазнини в краката които и без това са ми масивни по ген. Много трудно свалям там. В момента съм кокалест в рамената и ръцете а долу все още съм мазен( както и в долната част на корема, но там напредвам). Искам да покача мускулната си маса от кръста нагоре и да стегна краката, затова ми бе изготвена фитнес програма от инструктор, която обаче изобилстваше от клекове и напади. Нямам нищо против въпросните упражнения, знам че са базови, ускоряват метаболизма и секрецията на тестостерон и т.н., но просто ми увеличават мускулната маса в краката и ги правят още по-масивни на вид, а това искам да го избягна. В краката искам просто да се отърва от слоя мазнини, без да качвам мускули. Това бе причината и да прекратя въпросната програма още в началото.
Мерки: гр.кош( идишал):87 талия:68 ханш:89 бедро:52 пръсец:36 ръка:26
Цели:: Покачване на мускулна маса(без краката) и изчистване на излишните мазнини по корема и краката.
Предполагам за да изчистя краката без да трупам там маса е нужно да бягам, но аз лично се опасявам че в един момент ще започна да горя ММ която се опитвам да натрупам от кръста нагоре. май задачата ми е доста сложна. Благодарен съм за всеки един съвет.
Хранене нетренировъчен ден( като днес):
11:00- чаша вода с 1/2 изтискан лимон+ чаша зелен чай+ витамин С+ рибено масло
11:30- 200гр. кисело мляко 2% + 3с.л. овесени трици + 5с.л. обезмаслена извара + стевия + канела(всичко объркано заедно)
14:00- 2 малки свински пържоли приготвени в йенска тенджера без мазнина+ печени тиквички без мазнина+ салата зеле и моркови
резен диня
17:00- 150гр. извара разбита в кухненския комбайн с шепа орехи, стевия и канела- става много готин сладък крем.:D
20:00- свинска пържола със салата( домати и краставици)
23:00- същото като в 17ч. но с малко повече орехи
07.08.13
22:19
казано от `~1! на 07.08.13, 21:43:
Ако не тренираш краката забрави за мускулна маса.
Би ли се обосновал?
Краката са най-голямата мускулна група в тялото, следователно щом те растат, няма как по-малките мускули да не пораснат също. Аз така го разбирам, не знам дали е вярно.
Мнението беше редактирано от Ронката на 07.08.13 22:32.
Това че са ти масивни краката, не значи че са мускулести. И как искаш да стане това изчистване на краката като не ги тонизираш чрез упражнения. Клека си е едно от базовите упражнения, няма значение дали чистиш или не, клека е за предпочитане да се прави. Все пак като изчистиш всичките тези мазнини, отдолу трябва да се появи и развита мускулатура.
07.08.13
23:36
казано от avitohol avitohol на 07.08.13, 23:15:
Това че са ти масивни краката, не значи че са мускулести. И как искаш да стане това изчистване на краката като не ги тонизираш чрез упражнения. Клека си е едно от базовите упражнения, няма значение дали чистиш или не, клека е за предпочитане да се прави. Все пак като изчистиш всичките тези мазнини, отдолу трябва да се появи и развита мускулатура.
Когато през пролетта правих клек си наддадох в бедрата, а хем бях на калориен дефицит. Качих мускул но не изчистих нищо. Като съм чел из форума гледам че има и други хора които си тренират редовно краката и пак го имат тоя проблем. Явно при всеки е различно и няма универсална формула.
Наясно съм че като цяло ще качвам много по-лесно ММ правейки базово упражнение като клека, но не мисля че без него е невъзможно. Въпросът е възможно ли е да тичам и да скачам на въже за да смъквам мазнините по краката и корема и съответно да си тренирам за маса мускулните групи без краката? А и винаги мога ако видя че краката изостават откъм мускулатура спрямо горната част( като поизчистя мазнините по тях) да си почна клековете и като знам колко лесно наддавам там няма да има опасност от несъразмерност.
Мнението беше редактирано от Димитър Димитров на 07.08.13 23:40.
08.08.13
00:01
Тренирай всичко и след време ще се изравни, на 16 си, с този метаболизъм можеш да качваш и да сваляш едновременно без никакви грижи. Стой около/малко над 0 калориен баланс, наблягай на базови упражнения навсякъде, можеш кардио да включиш но не много и не тичане, а велоаргометър и ще видиш как горе ще станеш голям, ще изчистиш постепенно всичко и краката ще са големи пак.
08.08.13
08:26
казано от `~1! на 07.08.13, 22:32:
Краката са най-голямата мускулна група в тялото, следователно щом те растат, няма как по-малките мускули да не пораснат също. Аз така го разбирам, не знам дали е вярно.
Това няма нищо общо с глупостта, която си написал. И не, дори това не е вярно. Ако тренираш крака, но не даваш стимул на останалите мускулни групи да растат, те няма да пораснат. Не разбрах защо казваш, че ако не тренира крака, трябва да забрави за мускулна маса. На мен ми е ясно каква мускулна група са. Няма нужда да пишеш на изуст.
Аз навремето 2 години не тренирах крака, но това не пречеше цялата ми горна част да дръпне и като сила и като обем.
Но нищо не пречи да си клякаш, а краката в същото време да намаляват ;)
08.08.13
20:40
Така, днес отново нетренировъчен ден, утре вече на тренировка. Май се олях с яденето на плодове и с едно мляко сега вечерта...
11:00- вода с лимон, зелен чай, витамин С, рибено масло
11:30- 200г. кисело мляко 2%+ 3с.л. овесени трици + 6с.л. извара( тоя път без стевията)
14:00- 150г. свински бут с печени тиквички като гарнитура+ малко диня
15:00- огладнях и хапнах много малка купичка постен гювеч с картофи и зелен фасул( не трябваше да ги ям) + 2 нектарини
17:00- пак якия сладък крем с извара, стевия, орехи и канела. Огладнях и хапнах и едно пилешко бон филе на скара.
Каране на колело 20км.
20:00- много бях гладен яденето още не беше готово и хапнах малко обезмаслено кисело мляко и прясно малка чаша( то обаче беше 3%)
Предстои:
21:00- свинска пържола със салата домати и краставици
23:00- 6с.л. извара, орехи, канела, стевия