Как е правилно да се храня, а същевременно не се лишавам от нищо?

08.08.13
13:20

Здравейте,искам да попитам дали съм в “нормата” относно килограми,ръст и т.н...
Преди да започна да тренирам активно бях 77кг. при ръст около 169см. , купих си L-Carnitine(Pure Nutrition) започнах НВД (стараех се да е по-строго)започнах да ходя на фитнес и да правя кадрио около 3.700км. на пътеката преди силовата тренировка и около 5км на колело след силовата тренировка и така за около 2 месеца свалих приблизително 10 кг. сега съм около 67-8кг.
В момента правя кардио само на пътеката като тичам около 3км. преди силовата тренировка без да карам колело.Но не знам какво да правя с храната... в смисъл все още гледам да избягвам въглехидратите,защото си мисля,че ако почна да ям въглехидрати ще си върна килограмите.Ето например последната 1-2 седмици по-често хапвах шоколад,сладолед и доста плодове(а както знаем те също са богати на въглехидрати) и днеска се премерих и съм качил 1-2кг. (около 69кг. съм).
Предимно храната която ям се състои от животински продукти (млечни,месни,яйца и т.н) + зеленчуци,но от друга страна не мога цял живот да се ограничавам от пустите въглехидрати,та въпроса ми е как правилно да се храня като не възвръщам килограмите си,а същевременно не се лишавам от нищо??

08.08.13
14:10

Храни се балансирано, позволявай си това, което обичаш. В същото време не прекалявай (често) с нещата, които е очевидно, че ще те вкарат в голям калориен излишък.

Качването/свалянето на 1-2 килограма е в зависимост от съдържанието на вода в организма, а не означава, че си напълнял/отслабнал.

08.08.13
16:08

Добре,какво се има в предвид под “не прекалявай” мене ми е ясно,че не трябва да прекалявам.Въпроса ми е колко често мога да си позволявам малки количества от ВВ храна.Да речем до 1-2 седмично по една нормална порция обяд (след фитнес) или вечеря добре ли е или??

08.08.13
16:52

Би трябвало всички порции да са ти нормални. Аз ти го казах като ориентир. Иначе най-сигурно е ако си смяташ калориите. Ако не си в плюс, каквото и да ядеш, няма да напълнееш. Въглехидратите не са това, от което са качват килограми. От калориен излишък се качва. Хубаво да ядеш храна с високо съдържание на протеин, но и мазнини, и въглехидрати. Според мен НВД е супер надценен начин на хранене и далеч не оптимален.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1