07.08.13
10:38
От доста време тренирам класическия сплит:
Гърди (4х4)/бицепс(3х3)+корем
Гръб(4х4)/трицепс(3х3)+трапец
Рамо(3х3)/крака
Време е за промяна. Тази седмица реших с леки изменения и вкарване на нови упражнения за всяка група да модифицирам тренировката и разместя групите. Как ви звучи:
Гърди/рамо
Гръб/бицепс
Крака/трицепс
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 07.08.13 10:56.
07.08.13
10:51
Принципно подредбата на сплита не е от огромна важност, това може би е най-променящото се нещо даже. Важното е правилното изпълнение...ако си решил, че искаш да го правиш така- не звучи зле. Пробвай, виж дали действа, виж дали се умаряш прекалено или някоя от комбинациите не ти се получава. Сплита е нещо строго персонално, което си зависи само от теб, не е задължително да следваш някакви железни правила..във крайна сметка всичко си опира до усещане.
07.08.13
14:56
Но все пак, е хубаво да се придържам към принципа “голяма+малка група”? Мина ми през акъла в понеделника да е гърди и рамо, а после гръб/крака и ръце в третия ден, но ми се вижда глупаво и неравномерно.
08.08.13
23:13
Да, особено при положение, че мислиш да се придържаш към 3 тренировки на седмица. Гръб и крака наистина ще е изключително тежка тренировка и не съм сигурен, че ще можеш да извлечеш максимална полза от нея, но бицепс и трицепс можеш да ги комбинираш със гръб и гърди, както и комбинация на рамо със крака не е толкова абсурдна. Аз лично държа краката да са ми основната мускулна група във деня, във който ги тренирам, даже често правя 2 тренировки за крака през седмица като ги комбинирам само със прасец или корем. Ако има нещо сигурно обаче е , че няма някакви железни окови около това, което ще правиш , така че , ако искаш пробвай, виж дали работи за теб и тогава го преправяй.