08.08.13
14:22
Темата е затворена.
Благодаря ви много и на тримата! :)
Темата беше редактирана от Kurcho Kurchev на 10.08.13 18:01.
09.08.13
03:34
Не знам защо изключваш препоръките за психолог, но според мен ти трябва точно един такъв специалист, стига да е достатъчно добър. Изградил си някакво статукво през годините и то води до състояние на паника, което означава, че този начин на живот не е добър за теб. Променяш го - променяш и състоянието си. Готово. Не е трудно, просто трябва да излезеш от тези граници, в които си поставял живота си толкова години. Отвъд тях възможностите са безкрайни и дори само една възможност да избереш, “закачи” се за нея, постави си целта и я следвай. Възможно е да претърпиш загуби, но без поражения няма постижения. Както казваш, изживял си изключително тежки събития. Не си сам, всички изживяваме такива моменти и ще изживяваме, те са неизменна част от живота. Те са изпитания за душата и са най-силния тест да запазим себе си. Тежките моменти са опит, който можеш да използваш за изграждане на по-силно Аз. Звучи философски, но от такова естество е и проблемът ти. Изследванията ти са перфектни, значи и здравето ти е такова. Всякакви изтръпвания, стягания, треперения на такава възраст са най-много въпрос на мускулен тонус, не се плаши от тях, ежедневието ти е такова. Излез от дупката, в която си изпаднал от слабост. И когато излезеш, ще си отличително силен, заради натрупаните преживявания. Обяви революция срещу стария си живот! Докажи, че си по-силен от всичко, което се случва. Ти имаш много натрупана енергия в себе си, но я губиш, като я насочваш в негативни мисли. За да не продължаваш така, просто стани от стола и използвай всяка капка от тази енергия за себеусъвършенстване. Недей да трупаш и губиш, а стани, харчи и печели. :)
Поздрави!
Психолог не ти трябва. Ти сам виждаш какво трябва да промениш - седенето по цял ден пред компютъра. Наложи си да излизаш навън, компютъра го сведи до 2-3 часа дневно. Разсейвай се с нещо друго. Приятели, момичета. На тази възръст ако си нямаш компания ще ти е по-лесно да ходиш по момичета отколкото да си изградиш приятелски кръг, та почни от момичетата. Живей го тоя живот, в WoW ако ще да си с най-коравия герой това няма да ти даде абсолютно нищо, не е истинско щастие или постижение.
Каза, че като си тренирал бокс, си се чувствал най-добре. Защо не възобновиш тренировките?
Съветвам те наистина да се опиташ да сведеш часовете пред компютъра до минимум, защото според мен от тук идват всички проблеми. Не ти трябва психолог според мен, трябва да се стегнеш просто и всичката тази енергия, която изразходваш в компютърни игри, да я насочиш към нещо по-градивно. Предполагам имаш хобита, защо не се отдадеш на тях? Чети, рисувай, пиши, пътувай... не знам. Измисли си неща, с които да си запълваш времето, които не включват висене пред монитора. Разхождай се повече, опитай се да лягаш навреме, ставай и по-рано. Аз имах един период, в който трябваше да се готвя за изпит по математика, a само се разсейвах с компютъра, затова го разглобих и го занесох в другата стая. :D Mисълта ми е, че винаги можеш да вземеш мерки, колкото и крайни да са те.
Всичко зависи от теб, просто ако пожелаеш промяната достатъчно силно, вярвам, че ще се справиш. :)
Мнението беше редактирано от Кристина на 09.08.13 13:06.
10.08.13
10:59
.
Мнението беше редактирано от Kurcho Kurchev на 10.08.13 18:01.