12.10.05
21:48
Искам да питам дали някоЙ няма като моя проблем,а именно дископатия и дали си тренира нормално без усложнения.На мене ми я откриха преди около година и почти ме бяха убедили да спирам тренировките.Това естествено не стана.Просто вече не клякам и не правя тяга със същите големи килограми.При някои упражнения усещам болката,която не е много силна.Верно спрях почти 100 % тягата,клекове вече също рядко правя.Не мога обаче да не правя чукчета и други базови упражнения,защото се обезмисля почти тренировката.Интересува ме дали някои има същия проблем и дали евентуално е успял да се възстанови,ако това изобщо е обратимо,а също и ако за това са помогнали някакви медикаменти да сподели.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
13.10.05
20:17
http://www.abcbodybuilding.com/forum/showflat.php?Cat=0&Number=1070305&page=0&fpart=1&vc=1
ето още снимки на НЕчовека
14.10.05
19:06
Здравей Jay_C
Не искам да те плаша, но дископатията е нещо като етап, който завършва с дискова херния. Разбира се, има огромно значение как се натоварваш, как правиш упражненията и т.н. , но имай вредвид , че (предполагам) си между 15 и 25 г. и все още си твърде млад да си правиш експерименти колко дълго ще издържи кръста ти.
На този сайт ясно е обяснено какво е дискова херния и към какво си се запътил ако рискуваш твърде много.
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000442.htm
Разбира се най-добре е да се консултираш с лекар.Сигурен съм ,че невролозите и невро-хирурзите ще ти кажат да тренираш!Отиди и при кинезотерапевт (май така се казваше) да ти види MRI-то или KT-то, което са ти напправили по-рано.
За съжаление много хора си тренират във фитнеса без да подозират колко зле са им гръбовете.Успех и пиши какво е станало.
14.10.05
20:18
аха и е на 19 майна
та по темата имам един приятел преди играеше в Академик Пловдив ама дисковата херния го изкара от стоя .. орерираха му кръста ама се оправи горе долу ... ама кви болки ми описваше само :cry: :cry: :wink:
Веселине,да позна на 22 съм.позна и за това че невролога ми позволява да тренирам ама по-умерено.Именно за това избягвам някои упражнения,като мечка,тяга и клекове(почти).Той също ми обясни за дисковата херния и аз доста се понаплаших.Това беше причината и да преустанова тренировки за няколко месеца.Мисля че сега права досто по чисто всички упражнения и наистина се надявам да не се стигне до дискова херния.По лекари нямам време да ходя, и дано да не дава Бог да му се наложи на човек.Просто ежедневието ми е доста натоварено.Засега когато имам болки( вече слава Богу е рядко) използвам разни мазила.Мисля си и за някои хранителни добавки които уж възстановявали хрущяла ама незнам.много ти благодаря за мнението и съвета и ще имам още едно на ум.
16.10.05
07:22
Здравей Jay_C. Щом си решил - тренирай, но лекичко. Забрави за тежките килограми и спазвай основни правила извън фитнеса!!! Най-малкото е сутрин като ставаш от легло не се изправяй както по филмите все едно си сънувал кошмар!:) а се изправяй странично. Много внимавай като се изкъпеш как ще се завиеш и в никакъв случай не си оставяй кръстта открит по време на силен вятър. Така освен, че може да влошиш нещата благоприятстваш и за развитието на шипове на прешлените. Съществуват лекарства, които отнемат болката - просто “умъртвяват” временно нервните коренчета, които биват притиснати, но се препоръчват само в краен случай.
Този проблем не се лекува, можеш само така да направиш, че да не го направиш по-лош. Има една-две книги на пазара, които обясняват как трябва да стаиш изправен, как трбва да вдигаш тежки товари, когато се наложи и т.н.
А иначе самата операция на дискова херния обикновено се изразява в изтеглянето на пихтиестата междупрешленна течност, която отнема напрежението между два прешлена. Надали някой иска да му правят така!Успех!
Ами не знам дали някой иска ама аз със сигурност не ща :) ся ми е смешно ,но явно работите както ги обясняваш излизат извън пределите на залата и са доста по сложни.Аз лично не съм подозирал,че има цял куп други неща,които трябвада се спазват.За тях дори и лекарите не са ми споменали,за което ти благодаря.Не знам дали от утре ще ги спазвам ,ама ще го имам в предвид.Ами освен да ти пожелая успех в областа или областите в които си решл да се развиваш,а на всички колеги билдери да кажа:ЗАГРЯВАЙТЕ И ПО-ЛЕКО С ГОЛЕМИТЕ КИЛОГРАМИ ЗАщОТО ЗДРАВЕТО Е НАЙ-ЦЕННОТО КОЕТО ИМАМЕ!