Програма и несаразмерност

10.08.13
09:37

Здравейте имам един малко смешен проблем, не искам да имам здрави ръце но уви ето как тренирам и какво се получава

Понеделник
Гърди+ Трапец

Сряда
Гръб+ Рамо

Петък
Крака

От 1 година тренирам така , трапеца ми стана като на кон гърди са добре, рамото горе доу, гърба е добре, краката са добре, обаче бицепсите и трицепсите растът за световно а не ги тренирам по никакъв начин, ръката ми е 40см отпусната и стегната 43, а прасеца 37 отпуснат  и 39 стегнат. Как става това, като не тренирам грам ръце, а краката ги спуквам?

Решил съм от понеделник да почна тази измислена програма от мен дано поправи нещата
Понеделнк
Клек
Тяга
Напади
Прасец

Сряда
Набирания
Лежанка
Обръщане  с щанга
удари с дъмбели

Петък
Врат
И удари с дъмбели

Целта ми е не искам да ставам като бодибилдер, искам малко маса повече сила в долната част на тялото и бързина, дайте идея сряда и петък да добавя по 1=2 упражнения още, имам налични 1 лежанка хоризонтална и 1 лост 100кг

Темата беше редактирана от Иван Маринов на 10.08.13 09:53.

10.08.13
12:12

Ръцете участват в всички упражнения, които правиш така, че дори и да не искаш те ще растат. Всеки мечтае за големи ръце как може да се оплакваш от такъв “проблем”

10.08.13
17:08

Не е задължително да тренираш ръцете за да ти се развиват. Особено като тренираш гърба участват и ръцете. При мене даже понякога ръцете ми се напомпват повече когато правя гръб, отколкото като си тренирам изолиращите упражнения за бицепс и трицепс. Особено като правиш упражнение като мъртвата тяга ръцете пак си растат. Неизбежно е.
И аз като тебе гледам повече общата форма- крака, гръб и рамене. Даже никога й не съм си мерил обиколката на ръцете. Те си растат когато трупам маса :D .
Явно генетично ти е заложен по бързият растеж на ръцете, да не ти пука. Като искаш пропускай някои тренировки за ръце, пък си прави многоставните упражнения. Понякога като нямам време пропускам ръцете, а и понякога ме мързи да правя изолиращи упражнения- нито се потя като хората, нито изразходвам толкова енергия както когато правя гръб или крака.

Мнението беше редактирано от avitohol на 10.08.13 17:09.

10.08.13
19:43

Имам само един въпрос!

Ако правя тази програма къде да сложа тягата?
Понеделник
Крака
Сряда
Гърди + трапец

Петък
Рамо гръб

Мнението беше редактирано от Иван Маринов на 10.08.13 22:07.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1