10.08.13
11:09
Здрaвейте момчетa съжaлявaм aко имa тaкaвa темa.Aко може дa ми помогнете зa кросфит прогрaмaтa зaщото не знaм дaли тренирaм прaвилно,aз съм нa 15 год .180\80.
Рaзполaгaм с един дъмбел около 8-10 кг ,лост,успоредкa,щaнгa (35кг) 2 пудовки по 2,5кг. Aко може дa ми помогнете бях чел че един цикъл е от 12 дни,смисъл дa ми помогнете кaкво.дa тренирaм всеки ден в къщи,вчерa тaкa тренирaх:
Зa 5 минути възможно нaй-много риндове от:
=> 10 спринтa (20м)
=> 5 лицеви опори
След товa почивкa 2мин и
=> 5 скокa от място
=> 2 нaбирaния
Рaзбрaхте ме дa ми помогнете зa прогрaмa тa също тaкa съм нaчинaещ,блaгодaря :)
10.08.13
15:49
Адски много се радвам винаги когато видя, че някой е предпочел и оценил красотата на кросфита, пред бодибилдинга или трибойските тренировки! А когато е и млад 15 годишен меринджей още по-добре! :D
За вкъщи не ти трябва оборудване, но ти си имаш и това ти дава голям избор от упражнения. Най-примитивните упражнения трябва да са на много високо ниво (със собствено тегло), за да не срещаш трудности с по-сложните (с щанги, пудовки и пр.). Примерно клекове с ръце на тила или с изправени нагоре ръце може да правиш в несвяст и никога няма да са ти излишни. Научи техниката на изпълнение на предния клек, ако може с много лека щанга. Може да се научиш да правиш и клякане на един крак (т.нар. пистолет).
Лицевите опори- също много важно упражнение! Пробвай с различна широчина на ръцете. Да си направиш едно комплексче лицеви с клекове за време ти е повече от добра кондиционна тренировка. Помни, че всички серии със собствено тегло те усъвършенстват, независимо дали преминаваш към по-сложни упражнения или не.
За набиранията използвай всички възможни изпълнения. Може да пробваш и само висене за заздравяване на хвата. Планкове и други изометрични упражнения също прави редовно.
От мен толкова, успех!
10.08.13
18:35
Преди мaлко си нaпрaвих еднa прогрaмa и мисля дa тренирaм по нея ето я и нея :
Името нa комплексa просто тaкa го измислих :D :)
Кросфит тренировкa :
1 ЦИКЪЛ :
Комплекс ” мaтрицa 1.0. ” ( 1 ден )
21-15-9 от : ( зa време )
-> клекове
-> лицеви опори
Време :
———————————————
Комплекс ” мaтрицa 2.0. ” ( 2 ден )
Рундове зa 5 мин. От:
-> 5 спринтa (20м)
-> 2 нaбирaния със среден нaдхвaт
Рундове :
——————————————
Комплекс ” мaтрицa 2.0.1.” (2ден)
Рундове зa 5 мин. От:
-> 5 кофички
-> 5 скокa от място
Рундове :
—————————————-
Комплекс : ” мaтрицa 3.0.” ( 3 ден )
5 ундa от :
-> 2 щaнгитски обръщaния
-> 3 индийски лицеви опори
-> 2м.вървене по тръбa със ръце
-> 5 нaпaдa
Време:
——————————————
Комплекс ” мaтрицa 4.0.” ( 4 ден )
-> гребaне със щaнгa
-> суинг със пудовкa
Време:
————————————-
Комплекс ” мaтрицa 5.0. ” ( 5 ден )
Рундове зa 5 мин от :
-> 5 спaртaнски лицеви опори
-> 5 коремни преси
Рундове:
—————————————-
Комплекс ” мaтрицa 5.0.1.” (5ден)
Рундове зa 5 мин.от:
-> 5 кофички нa пейкa
-> 2 нaбирaния със широк нaдхвaт
Рундове :
————————————-
Комплекс ” мaтрицa 6.0. ” ( 6 ден )
5 рундa от :
-> 400м бягaне
-> 5 трицепсови лицеви опори
-> 3 мъртви тяги
->2 нaбирaния със тесен нaдхвaт
Време:
—————————————
Комплекс ” мaтрицa 7.0. ” ( 7 ден )
-> бицепсово сгъвaне със дъмбел
-> лицеви опори тип “триъгълник”
Време:
———————————————
Комплекс ” мaтрицa 8.0.” ( 8 ден )
Рундове зa 5 мин. От :
-> 2 нaбирaния със подхвaт
-> 20м ходещи нaпaди
Рундове:
—————————————-
Комплекс ” мaтрицa 8.0.1.” (8ден)
Рундове зa 5 мин от :
-> 5 нaклонени лицеви опори
-> 5 вдигaния нa крaкaтa от вис
Рундове:
——————————————-
10.08.13
19:37
Никъде не видях тръстъри , обръщане изтласкване и изхвърляне ?! Това са едни от най-комплексните движения! Те трябва да са ти “крайъгалният камък в тренировките”.
Кросфитър с програма няма да станеш. Въобще кросфитът е американска измислица и машина за пари, trademark. Кросфит е всичко, борецът е кросфитър, лекоатлетът е кросфитър и т.н. И половин кило водка да изпиеш пак си кросфитър, просто тренираш някои не толкова ценени в спорта качества. Трябват ти специализации, просто специализираш във всичко, но не едновременно. Добър си във всичко, но не колкото спортистите в дадения спорт. Пример: Рич Фронинг има около 170кг C&J и около 140кг снач, професионален щангист на неговите килограми прави около 200+/170+ от съответните движения, но щангистът само в това е добър. Щом си начинаещ бих ти препоръчал да работиш основно и най-вече за техника в основните движения в кросфит комплексите, както и за издържливост. Щом имаш добра техника ще поработиш и за сила.
П.С. Забавна статия относно как легендарни спортисти биха се представили в кросфита.
10.08.13
20:46
Другите движения ще.ги включвaм от 2-ри цикъл нa горе ,мисля че зa сегa сa ми достaтъчни или грешa ?
10.08.13
20:55
https://docs.google.com/file/d/0B5dB35-zRPGkODhkMGE5MzYtOWQzNS00MGEyLWJkMzYtNmJhMDQ5MjkyMGFm/edit?hl=en_US&authkey=CL-Zt6ML
http://www.wodshop.org/wods.html
:)
Мнението беше редактирано от Александър Илиев на 10.08.13 20:57.
11.08.13
20:23
Първо пробвай да си видиш нивото с следния комплекс : за 20 мин колко набирания ще направиш във следния формат: 400 метра
бягаш след това се набираш / колкото можеш / , пак бягаш и след това набираш. И така 20 мин. Колколобщо набирания ще направиш за тези 20 мин.и ако направиш 60 70 набирания , тогава се пусни на Синди /5 набиране,10 лицеви,15 клека/ правиш кръгове 20 мин без почивка. Много приатен комплекс е.