11.08.13
16:24
Здравейте. Виждам много мнения и съвети из форуми и т.н. и знам, че всеки, който е спрял за 6 месеца да тренира си е баш начинаещ, а аз тренирах преди мн повече и сега съм се мотивирал, но ми трябва помощ.
Аз съм 1.92 с правилни пропорции и мазнини около 18% за жалост. 105 кг съм и качих 10 тази зима (аз май свалих 3-4 килограма с НВД и упражнения вкъщи, но пак не е достатъчно). Колега ме кара да започнем в Бизара в Пловдив и има проблем. Той е около 1.70, а аз 1.92 , той има не повече от 8 процента мазнини и не е баш начинаещ. Не мога да правя това, който и той.
Много моля за съвет от някой, който е бил като мен - висок и едър, относно начин на трениране... дали да тренирам всички мускулни групи с по 6-10 повторения по 1-2 базови или да следвам някоя от програмите в сайта... или може би да тренирам с големи тежести и малко повторения... Боря се за маса. Искам маса... понеже явно костите са ми тежки, не знам къде са ми килограмите. Краката са ми здрави от джудото и гърба също... може би там да са килограмите, но все пак.
Благодаря предварително :) Много моля.. ако някой от вас е незапознат и е под 1.85 да не ми дава съвети, защото вече достатъчно се обърках.
11.08.13
17:38
Тва с костите е пълна глупост. Аз ти предлагам да свалиш някое друго кило, не много, но все пак за да влезеш във форма. Намери някоя кръгова програма за начинаещи ( кръговата натоварва много и се горят много калории при нея ) в сайта и я почвай, докато усетиш, че вече си във форма. След това почвай тренировки с тежко и малко повторения, щом искаш маса това е начина, но се храни чисто... Доста хора, като кажат, че качват, почват да ядат всякакви боклуци и само дебелеят, а си мислят, че качват мускули.
11.08.13
17:41
Просто си дебел,бе баце.Успокой се ,направи си един хранителен режим сега за 2 месеца да си поизчистиш и почвай да качваш като вече си на по-нисък % подкожни.Приятелят си въобще не го слушай,че сигурно сутринта сере по 10тина вида анаболни препарата и слюнката му отделя тест и пептиди. 1.70 92 кг и ако наистина е 8% и надолу мазнини..
11.08.13
18:32
Никъде не съм казал, че той е 92 кг. Кръгова тренировка - ок. Не знам колко съм дебел, но да не коментирам ся.
Тренирах джудо 1 година и после 3 месеца фитнес със самоделки. От тогава до сега, а това са 2 години ... чат пат почвам и си правя упражнения вкъщи - лицеви, коремни, клекове а у, за да се поддържам поне малко.
Спокойно мога да почна от 80 килограма лег ако ида сега (така мисля). След като правя диамантени лицеви с моите 105 кг, но само предполагам.
11.08.13
18:34
Сега много моля. Нека някой ми каже как точно да правя упражненията - както всички други? Няма ли нещо конкретно за хора в моя случай? Примерно колко повторения е добре да правя? Нали имало 3 типа тела и разни други неща, които четох. Малко се обърках.
Някакви други съвети?
11.08.13
22:17
Прави кардио след всяка тренировка. Прави по 10-12 повторения на упражненията без много тежко.
11.08.13
22:59
Ами добре, ще опитам. Но какво ще стане ако си правя кръговете и да речем се фокусирам на мъртвата и я правя с големи тежести, като всичко останало с леки? Смисъл все едно 1 от упражненията в кръговата да го правя като на макс тежести?
Гледай да работиш предимно в диапазона 6 - 10 повторения. За сила падай под 5 от време на време (на основните упражнения).
12.08.13
13:01
На колко години си ?
13.08.13
06:35
Така. На 20 години съм.
Значи харесах си кръгова тренировка от сайта, но не съм много обеден, че е подходяща. Някои от упражненията са загуба на време... според мен. Ще се наложи да си сглобя моя си от няколко и ще ви попитам как е. Утре май ще е първият от многото ми дни във фитнеса. Преди почвах на няколко пъти и се отказвах заради ужасните мускулни трески. Не мога просто да ида в залата и да дигам 20 кг за бицепс, макар това да е начина в началото. Този път ще търпя болката. Няма да се занимавам 1 седмица с глупости. като тренирах 1 година търпях :D
Имам едно питане освен това: Тези мазнини, които ги имам... няма ли да ги изгоря ако тръгна да качвам ММ с бързи въглени преди и след тренировка (само)? Смисъл такъв... аз макар и начинаещ мога да дигам доста килца на упражненията. Няма ли бързо да стопя и при покачване на ММ. Питам, понеже е ми се прави 3-4 месеца кръгова (може и да ми хареса, според мен поне в началото ще има големи резултати, тъй като аз като не тренирам известно време и се смалявам ..., но за седмица ставам биг бой и може и да кача мм с кръговата).
Как мислите? Няма ли да е почти същият ефект + скачане на въже, на което толкова много искам да се науча вече. Аз знам, че е може само мускули да качваш без мазнини, но все пак...
казано от Dimitar Mitov на 11.08.13, 16:24:
Аз съм 1.92 с правилни пропорции и мазнини около 18% за жалост. 105 кг съм и качих 10 тази зима ...Той е около 1.70, а аз 1.92 , той има не повече от 8 процента мазнини и не е баш начинаещ. Не мога да правя това, който и той.
Много моля за съвет от някой, който е бил като мен - висок и едър, относно начин на трениране... дали да тренирам всички мускулни групи с по 6-10 повторения по 1-2 базови или да следвам някоя от програмите в сайта... или може би да тренирам с големи тежести и малко повторения...
Най-вероятно мазнините не са ти 18%. На твоя приятел не са му 8%.
Вземи повече да тренираш и по-малко да пишеш и тогава ще разбереш кое е за теб, кое не и как трябва да тренираш и ядеш, за да имаш успеха, който целиш.