Креатин + Диклофенак

12.08.13
17:48

Здравейте!

За пръв път пиша тук и се радвам, че този форум е далеч от възприятията на хората, какво представляват “нацепените батхи”!

Тези дни реших по собствено усмотрение да си купя креатин (не съм пил каквито и да е добавки до сега) с идеята да си подобря експлозивната сила и издръжливостта, тъй като играя волейбол и с годините се чувствам все по изтощен след тренировка, но не и по време.
В момента съм с разтежение/разкъсване на пателарното сухожилие и пия Диклофенак Дуо. Възмножно ли е по някакъв начин да си въздействат с креатина, тъй като диклофенака е доста силен.

И вторият ми въпрос е - както казах по-горе, не съм пил каквото и да е и си взех първия креатин, който ми излезе като предлаган в статията за креатин в този сайт - Pure Nutrition 100% creatine monohydrate. При разопаковане имаше само запечатан найлон над капачката, като се отвори вътре нямаше никакво защитно фолио или хартия, директно прах с една заровена лъжичка. Не знам на вкус как, все пак не съм пил и за това искам някаква информация, дали е нормално това. Както предполагам 5гр. са точно колкото е дозатора?

Мерси предварително на всеки, който ще си направи труда да прочете и да ми отговори!

12.08.13
18:14

Прием на други лекарства

Действието на следните вещества и групи лекарства може да бъде повлияно, ако приемате едновременно Диклофенак Дуо или те могат да повлияят ефекта на Диклофенак. Моля уведомете  Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Както е описано по-долу, някои случаи може да се  наложи Вашия лекар да назначи допълнителни изследвания или да промени дозата на Вашето лекарство.

Други НСПВС и салицилати

Едновременното приемане на няколко НСПВС може да увеличи риска от гастроинтестинални язви и кръвоизливи. Не се препоръчва едновременното приемане на диклофенак и други НСПВС. Продължителната употреба на аналгетици, особено когато се комбинират няколко аналгетика може да доведе до бъбречно увреждане.

Глюкокортикостероиди

Рискът от стомашно-чревни язви и кръвоизливи може да се увеличи, ако диклофенак се използва едновременно с перорални глюкокортикостероиди.

Селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина (SSRls, определени антидепресанти)

Рискът от стомашно-чревни кръвоизливи може да се увеличи, ако те се използват едновременно е диклофенак.

Дитоксин, фенитоин или литий

Едновременният прием на диклофенак и дигоксин, фенитоин или литий може да увеличи серумната концентрацията на тези лекарства. Уведомете Вашия лекар, ако използвате диклофенак заедно с някое от гореизброените лекарства, тъй като може да има нужда от кръвни изследвания, за да се избегне потенциална токсичност.

Метотрексат

Не приемайте диклофенак 24 часа преди или след доза на метотрексат, тъй като серумното му ниво може да се увеличи и да причини нежелани реакции.

Диуретици. АСЕ-инхибитори и ангиотензин II антагонисти, бета-блокери

Диклофенак може да отслаби ефекта на лекарствата за високо кръвно налягане. Ако имате нарушена бъбречна функция (използвате диуретици или сте в старческа възраст), то приемът на диуретици, инхибитори на ангиотезин-конвертиращия ензим или антагонисти на ангиотезин-II едновременно с диклофенак може да доведе до допълнително влошаване на бъбречната функция. Уведомете Вашия лекар, ако използвате горепосочените лекарства, тъй като може да се наложи редовно проследяване на бъбречната функция.

Уведомете Вашия лекар, ако приемате калий-съхраняващи диуретици (определен тип лекарства, които увеличават отделянето на урина без да увеличават отделянето на калий), тъй като диклофенак може да увеличи серумното ниво на калий. Може да се наложи Вашият лекар да назначи кръвни изследвания, които да проследяват нивото на калий.

Антикоагуланти и антитромботични средства

Едновременносто приложение на диклофенак с антикоагуланти (варфарин) и антитромботични средства (ацетилсалицилова киселина) може да увеличи риска or кръвоизлив.

Пробенсцид

Пробенецид (лекарство за лечение на подагра) може да забави отделянето на диклофенак и да увеличи възможността за поява на неговите нежелани реакции.

Циклоспорин

Диклофенак може да увеличи бъбречната токсичност на циклоспорин. Уведомете ако приемате циклоспорин, тъй като обичайната доза от диклофенак може да се наложи Вашия лекар да назначи допълнителни изследвания или да промени дозата на Вашето лекарство.

В редки случаи са докладвани хипо- или хипергликемия, когато антидиабетните лекарства се използват едновременно с диклофенак. Ако имате диабет, моля консултирайте се с Вашия лекар дали е необходимо проследяване на нивата на кръвната захар като предпазна мярка.

Хинолонови антибиотици

Има изолирани съобщения за гърчове при едновременно приложение на хинолонови антибиотици и НСПВС.

Колеетипол и колестирамин

Вземете диклофенак поне един час преди или 4 до 6 часа след приложението на колеетипол или колестирамин, тъй като тези лекарства може да забавят или да намалят абсорбцията и действието на диклофенак

Други лекарства

Едновременното приложение на определени противогъбични лекарства (флуконазол или вориконазол) с диклофенак може да увеличи серумното ниво на диклофенак и до доведе до нежелани лекарствени реакции.

Още за: ДИКЛОФЕНАК ДУО капс. 75 мг. * 30 (DICLOFENAC DUO caps. 75 mg. * 30 BMS), цена и информация
от framar.bg
Според мен ако нямаш проблем с бъбреците няма да ти навреди но все пак консултирай се с този дето ти го е изписал.

12.08.13
18:36

казано от strfitnes на 12.08.13, 18:14:

Според мен ако нямаш проблем с бъбреците няма да ти навреди но все пак консултирай се с този дето ти го е изписал.

Не ми е предписван, пия го по собствена воля. Чел съм листовката, но не знам креатина в каква категория е, явно не попада в списъка.

казано от bicepcurl на 12.08.13, 18:09:

Аз лично нямам мнение точно за този продукт. Моите впечатления са от креатините на Now, Mex, Primaforce, Amix и според мен са доста качествени. Не бих ти препоръчал да комбинираш обаче тези два продукта. Диклофенака може да ти наруши бъбречната функция, а тя е важна при приема на креатин. Може да отечеш като балон и да почнеш да изхвърляш белтък с урината. Иначе е добре да направиш зареждащ период - първата седмица 20гр. на ден, разделени на 4 приема по 5 гр. и след това минаваш на 10гр. дневно. Няма вкус креатина, общо взето като пясък.

В сайта и на опаковката пише, че дневната доза е 5 гр. Защо ми прелагате 10 гр.? От този зареждащ период не смятам, че имам нужда, тъй като не бързам за никъде.

За съжаление вашите 2 мнения са абсолютно противоположни. Надявам се да се включи някой с личен опит в приемането на тези два продукта.

Иначе е добре да направиш зареждащ период - първата седмица 20гр. на ден, разделени на 4 приема по 5 гр. и след това минаваш на 10гр. дневно. Няма вкус креатина, общо взето като пясък.

Защото?
Една разумна и аргументирана причина дай.

Миро, нестероидни противовъзпалителни средства не се пият като аспирин или бонбони. От друга страна се пият за достатъчно кратко време (до 10-ина дни, примерно), затова просто изчакай и започни креатина след като прекратиш приема на лекарството.

Колкото до креатина - сайтът има страхотна статия: “Креатин - повелителят на експлозивната сила”. Намери я, прочети я и ще ти се изясни всичко необходимо. Съветът на bicepcurl не е особено подходящ в твоя случай.

12.08.13
21:40

Аз лично нямам мнение точно за този продукт. Моите впечатления са от креатините на Now, Mex, Primaforce, Amix и според мен са доста качествени. Не бих ти препоръчал да комбинираш обаче тези два продукта. Диклофенака може да ти наруши бъбречната функция, а тя е важна при приема на креатин. Може да отечеш като балон и да почнеш да изхвърляш белтък с урината. Иначе е добре да направиш зареждащ период - първата седмица 20гр. на ден, разделени на 4 приема по 5 гр. и след това минаваш на 10гр. дневно. Няма вкус креатина, общо взето като пясък.

Значи, смятай каква тъпня!!!
Ти па отде се пръкна бе бицепсосгъвачо с идиотските си трактовки...ама ИДИОТСКИ, разбираш ли?!?!?!?

Мнението беше редактирано от slavko на 12.08.13 21:40.

13.08.13
11:30

казано от Кольо Пияндето на 12.08.13, 21:29:

Миро, нестероидни противовъзпалителни средства не се пият като аспирин или бонбони. От друга страна се пият за достатъчно кратко време (до 10-ина дни, примерно), затова просто изчакай и започни креатина след като прекратиш приема на лекарството.

Мерси за съвета и го смятам за правилен, но с моите всевъзможни болежки няма и как и от време на време се подкрепям с един диклофенак преди тренировка. Може би ще се наложи да го спра.

казано от Кольо Пияндето на 12.08.13, 21:29:

Колкото до креатина - сайтът има страхотна статия: “Креатин - повелителят на експлозивната сила”. Намери я, прочети я и ще ти се изясни всичко необходимо. Съветът на bicepcurl не е особено подходящ в твоя случай.

Точно заради тази статия реших да пия креатин :)

Относно вторият ми въпрос - пили ли сте такъв креатин и това с опаковката нормално ли е?

казано от slavko на 12.08.13, 21:40:

Значи, смятай каква тъпня!!!
Ти па отде се пръкна бе бицепсосгъвачо с идиотските си трактовки...ама ИДИОТСКИ, разбираш ли?!?!?!?

Важното е, ако това, което bicepcurl е предложил е вредно да си помисли малко. Все пак много деца четат форума и се доверяват на мненията ви.

13.08.13
12:09

Не бих ти препоръчал да комбинираш обаче тези два продукта. Диклофенака може да ти наруши бъбречната функция

Абсолютно никаква връзка няма диклофенака с приема на креатин ;) Тва с нарушаването на бъбречната фукнция теоретично може да стане при човек с проблеми, на практика шанса да се случи е минимален, да не кажем, че го няма..
Спокойно може да се приема диклофенак с креатин, няма проблем.

казано от bicepcurl на 13.08.13, 11:47:

Всички анаболни стероиди увеличават азота и неговата задръжка, а тестостерона и още по-голям ефект върху осмозата. Това означава и повишен протеинов синтез и сила. А азотната задръжка е анаболна, защото не позволява на аминокиселините да напускат мускула, за да бъдат преработени в енергия.

Какво правят анаболните стероиди ти е мътно, та не пишо неща, които си прочел някъде и си взел за чиста монета :)

казано от Миро на 13.08.13, 11:30:

...с моите всевъзможни болежки няма и как и от време на време се подкрепям с един диклофенак преди тренировка. Може би ще се наложи да го спра.

Подходът към всевъзможните болежки трябва да е друг - откриваш причините им и ги отстраняваш. С този клас лекарства просто временно намаляваш възпалителните процеси, което маскира болката по време на приема, но не лекува травмата. Съответно скоро пак те заболява... и така до кога?

казано от Миро на 13.08.13, 11:30:

Относно вторият ми въпрос - пили ли сте такъв креатин и това с опаковката нормално ли е?

Щом има мерителна лъжичка, значи тя е толкова, колкото пише на опаковката.
Няма нужда от зареждаща фаза.

13.08.13
12:57

казано от Кольо Пияндето на 13.08.13, 12:12:

Подходът към всевъзможните болежки трябва да е друг - откриваш причините им и ги отстраняваш. С този клас лекарства просто временно намаляваш възпалителните процеси, което маскира болката по време на приема, но не лекува травмата. Съответно скоро пак те заболява... и така до кога?

Не искам да звучи като оправдание, но има някои хронични травми, които само могат да се подтискат. Другият вариант е операция, която я помогне, я не. Аз не съм професионален спортист вече, въпреки че не минава ден без какъвто и да е спорт. За това гледам да подтискам болката от време на време, защото не мога да се реша да легна под ножа.

13.08.13
13:44

Виж на гърба на капачката ..да не би фолиото или картончето да е оснанало на нея

13.08.13
13:59

Да копираш и пействаш от гугъл е яка работа.
Та освен, ако нямаш диагностицирани проблеми с бъбреците, а те могат да са с различен характер, не виждам как тази комбинация ще му навреди фатално.
Много зависи и от количеството на креатина, зависи колко вода пиеш, зависи как се храниш...зависи, зависи, зависи...
Диклак повече от 2 на ден за 4-5 ден, няма нужда...ако “усещането” е още там, значи има нужда от по-сериозна помощ.

13.08.13
14:36

казано от any0ne на 13.08.13, 13:44:

Виж на гърба на капачката ..да не би фолиото или картончето да е оснанало на нея

Никакво фолио, никакво картонче. Отварям и директно креатина.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1