12.08.13
18:37
Здравейте!
Пускам тази тема с информативна цел.Мисля, че засяга както мен, така и доста други бодибилдъри.
Става въпрос за разпределението на храната в един работен/учебен ден,ден пълен със динамиката си и липсата на време.Ще се радвам на някои съвети и критики съответно.
Лично аз цяло лято работя,гледам да го спазвам,мога да кажа, че ми се отразява добре, сега ще бъда и студент и искам така да си подредя нещата, че хем да ми е удобно, хем да не ме затормозява, хем да е качествено!Пих гейнър,сега сменям със суроватка.Имам и няколко въпроса.
Какво имам предвид :
1.Сутрин веднага след ставане (10мин) доза суроватка (въпрос:в прясно мляко или вода и още нещо-прочетох на няколко места, че е хубаво тук да се включи бърз въгл-я бананче, я медец...така ли е и защо?)
Докато се изкъпеш,тва онва и хоп - минало близо час
Същинска закуска-овес около сто грама + кисело мляко(меся ги в блендер,слагам и стафидки за вкус) и 3 яйца (това е единственият прием на яйца за това предполагам не проблем да са цели)
Обяд - месо или риба + картофи или ориз (със салатка, разбира се)
Предтренировъчно хапване - като обяда (ако не съм навън,може и да заместя с овес месото)
ВЕДНАГА СЛЕД трен.креатин монохидрат+декстроза/мед/банан
20 мин след това-суроватката (и отново в мляко или във вода?)
И тъй като тренировката ми е към 5-6, следтренировъчното ядене се пада вечеря - като обяда -протеин и бавни въгл
Час преди лягане-извара + кисело мляко
Еми това е горе долу режима, като между закуската и обяда понякога вкарвам и ядки, да си занимавам устата с нещо :D Не навлизам в по-дълбоки размисли спрямо грамажи и т.н,тъй като това е строго индивидуално :)
И отново ще радвам на някои друг полезен съвет от по-напредналите :)
Изявявам лично мнение, не те задължавам да ме слушаш, може би греша !
1- В мляко, защото суроватката се пие, за да прекъсне катаболните процеси в организма, но се усвоява бързо. Казеиновия протеин в млякото ще продължи да се разгражда дълго и ще доставя непрестанен приток от амино киселини в организма. Бързия въглехидрат сутрин се усвоява веднага и няма да ти се натрупа като мазнина. Хапва се, за да се прекъснат катаболните процеси и да се вдигне инсулина, освен това те събужда и ободрява.
2- Не, не е проблем да са цели
3- Мисля, че не е проблем да включиш бързи въглехидрати в следтренировъчното хранене и да добавиш яйца/суроватка (бърз протеин)
Като цяло ми се струва добре.