Претренирането, не е възможно! Вярно ли е?

Привет колеги,
Заглавието наистина написах по-провокативно, за да привлека вниманието ви. Та прочетох статия в сайт, който няма да споменавам, за да не правя излишна реклама, засягаше се темата за родната фитнес действителност и как днес мои набори, по-малки, че и по-големи от мен идват в залата за няколко месеца, лежат на стари митове и искат да постигнат нещо, за нереално кратко време, а когато това не стане прибягват до стероиди, или меко казано към “химията”!
Това беше основната тема на статията, но на мен ми направи по-голямо впечатление това, че пишещия статията, беше описал как в днешно време се тренира по 60-70 минути, а едно време атлетите са тренирали с часове, понякога повече от 4 часа на ден. Ясно ми е, че става въпрос за професионални атлети.
Въпросът ми е следния, съществува ли претрениране, или това е само мит? Колко е оптималното време за силова тренировка?

Моите мнения по въпроса, на базата на това, което знам е че претрениране съществува, в онази статия беше засегнато, че претрениране не съществува, а адаптация към претренирането. А за оптималното време, съм запознат, че е между 50-70 минути.

Поздрави! :)

Темата беше редактирана от Влади Андонов на 13.08.13 11:45.

13.08.13
11:59

Претрениране съществува, но не е нещо, за което си струва да се тревожиш.

13.08.13
12:04

казано от Владислав Андонов на 13.08.13, 11:44:

Ей от тук надолу и на следващата страница е разисквано всичко, което те интересува :
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55683/P2280#p-861284

Carbohydrate

13.08.13
12:23

Ако се отнася до претрениране във ББ, то няма там такъв звяр. Там се цели изтощение на мускула. Най-много да не уцелиш кога е суперкомпенсацията и да си стоиш на едно място)).

От личен опит пиша: претренирането започва при 6 тренировки на седмица, по 3.5-4 часа продължителност на тренировката. Говоря за тренировки бойни изкуства. Симптомите са неспокоен сън, “прескачане” на сърцето, гадене преди да заспиш и вечер като цяло, а през деня сънливост, болки в мускулите, неспокойно психическо състояние. Разбира се, при всеки е различно; но най-много зависи от възстановяването - и тук не е само храната, ами и подходящата почивка; не е лошо да се включва парна баня или сауна 1-2 пъти в седмицата. Самата тренировка също може да се води възстановителна, даже тия, които тренират за състезания и т.н. обикновено правят такива тренировки след голямото представително натоварване (например футболистите). Освен бойните изкуства, със сигурност знам, че може да се получи претрениране при леката атлетика (един от най-добрите ми приятели тренираше дълги години). Иначе в бодибилдинга може да се получи претоварване, но много трудно претрениране. Просто натоварването е различно, а и ти самия имаш контрол върху него.

Благодаря Ви за мненията :)

15.08.13
22:11

Пробвай от понеделник до петак всеки ден, по 5 серии тяга,клек,лег и събота ще усетиш претрениране

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1