Какво е мнението ви за Krill Oil ?

01.08.13
09:49

Krill Oil се добива от антарктически крил.Крила е плаваща маса от полупрозрачни, скаридоподобни ракообразни . Маслото от крил е богато на Omega-3 мастни киселини (EPA и DHA), свързани с фосфолипиди, което ги прави лесни за усвояване.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 01.08.13 09:51.

01.08.13
14:46

Ефектите са подобни на тези от рибеното масло, нo на по-ниски дози EPA и DHA, т.е. EPA/DHA са по-биоактивни в криловото масло. Поне според  ТОВА проучване.

Странното е, че доста хора се оплакват от странични ефекти (виж ТУК)

Веднъж си взех от аптека, но май маслото беше етил естер базирано, не на триглицеридна база...Поне нямаше рибен дъх и уригвания, но като цяло ползите от рибеното масло са малко преувеличавани (горе-долу половината от последните изследвания са положителни, а при положителните ефекта е доста минимален), та не бих го правил на въпрос.

01.08.13
15:05

Не е чудно за страничните ефекти - на опаковката вероятно пише да не се приема от лица с алергия към frutti di mare.

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 01.08.13 15:06.

01.08.13
16:52

Не бих разчитал само на него като източник на Омега 3 мастни киселини, а по-скоро бих го добавил към стандартното рибено масло. Като изключим това че крил-а се усвоява по-добре и няма нужда от толкова високи дозировки, най-съществената разлика е в това че крил маслото съдържа още астаксантин, който е много мощен антиоксидант.

01.08.13
17:05

казано от Hvanatema на 01.08.13, 16:52:

Не бих разчитал само на него като източник на Омега 3

Защо?
Аз го ползвам от малко повече от месец, нямам нито един от страничните ефекти, споменати в линка по-горе.
Според повечето проучвания на които съм попадала, криловото масло е в пъти по-”потентно” от рибеното, плюс бонуса от по-малък риск от замърсяване с тежки метали. Единствения минус, който виждам в него е цената, но и тя не е болка за умиране, предвид факта, че са необходими по-малки дози в сравнение с рибеното масло.
Естествено, от значение са производителя и източника ма маслото.

02.08.13
10:56

казано от Маргарита Манева на 01.08.13, 17:05:

казано от Hvanatema на 01.08.13, 16:52:

Не бих разчитал само на него като източник на Омега 3

Защо?
Аз го ползвам от малко повече от месец, нямам нито един от страничните ефекти, споменати в линка по-горе.
Според повечето проучвания на които съм попадала, криловото масло е в пъти по-”потентно” от рибеното, плюс бонуса от по-малък риск от замърсяване с тежки метали. Единствения минус, който виждам в него е цената, но и тя не е болка за умиране, предвид факта, че са необходими по-малки дози в сравнение с рибеното масло.
Естествено, от значение са производителя и източника ма маслото.

Сама си намерила отговора ми (в предпоследното ти изречение). Лично аз бих го взимал като източник на астаксантин или в случай че искам да приемам по-малко софтгелс на ден (което понякога си е доста дразнещо).

02.08.13
15:38

Да в случая не е важно какво количество пиеш ,а колко усвояваш. Цената е по висока определено , но може и да има защо .

13.08.13
13:46

Страхотен продукт !

13.08.13
13:53

А от любопитство, в какви дози го приемате?

Мнението беше редактирано от Margi на 13.08.13 16:55.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1