Добавка за стави и сухожилия

16.09.09
07:54

Здравейте,
Всеизвестен проблем са скърцането, пукането и болките в ставите. Най-вече - в китките, лактите, раменете и коленете. Търся добавка, която да ми помогне да се отърва от тези проблеми преди да станат хронични. На няколко места четох за Animal Flex. Няколко човека бяха написали, че стават нервни и енергични от този продукт. Да уточня - търся продукт, който наистина да е ефективен, но да няма странични ефекти. Моля споделете своите идеи тук.
Благодаря!

16.09.09
10:45

Че то кой не търси ефективен продукт? :lol:

По темата - правилно си чул - Animal Fex или Labrada Elasti-Joint.

16.09.09
16:23

казано от HealthStore Консултант на 16.09.09, 16:19:

Глюкозамин, хондоритин, мсм, бозвелин, ... търси да са в по-високи концентрация тъй като те са основното. А в момента в САЩ са много популярни и продуктите които са производители на колаген тип 2. Като се комбинират с глюкозамин и хондоритин става нещо невероятно.

Интересуват ме определени продукти. Ако можете ми посочете нещо конкретно. Има много фирми на пазара, стотици хиляди продукти и просто не знам кое да избера. За това пуснах темата. Иначе, благодаря ви, че отговаряте.
А за Animal Flex - не знам как ще ми подейства на мен. Възможно ли е да има някакви странични ефекти като описаните по-горе нервност и т.н. На 17г. съм, 70кг и не знам как ще ми въздейства такъв продукт. Не съм запознат със съдържанието, въобще не знам колко са и нормалните дневни дози, за това питам.

Мнението беше редактирано от unamed на 16.09.09 16:25.

16.09.09
16:49

+1 за Animal Flex. За странични ефекти, много силно се съмнявам да има някакви.

16.09.09
17:57

Orthosilicic Acid aka Silicon ;-)

16.09.09
19:57

казано от exstasy на 16.09.09, 16:49:

+1 за Animal Flex. За странични ефекти, много силно се съмнявам да има някакви.

Ами не знам. Не съм сигурен. Продукта го взимат хора, много по-едри от мен и много по-възрастни. Затова се съмнявам един пак (една доза) да не ми дойде в повече.

16.09.09
20:21

След като изпиеш първата доза, ще разбереш.
Не съм лекар, но пак казвам лично мнение, не ми се вярва да има нещо негативно.

Мнението беше редактирано от exstasy на 16.09.09 20:21.

16.09.09
21:59

Понякога една дълга почивка, и един курс с глюкозамин са напълно достатъчни - личен опит.

16.09.09
22:02

Приемам,че на въпроса на момчето е отговорено и няма да се сърди ако му ползвам темата за да питам и аз нещо/
Така...преди 6-7-8 години си счупих ръката малко под рамото.Заздравя и доста време не ме боля.Сега ме боли.Боли ме когато времето е гадно,боли ме когато я претоваря.Понякога ми минава за месец-два,но болката се връща.В момента е особенно силна когато си вдигам ръката нагоре в определена позиция.Има ли нещо което да ми помогне(Флексове,джойнти са за ставите и течноста в тях и не вярвам да са за моя проблем).Някакви съвети(освен почивка от щангите)?

17.09.09
07:54

до колкото се сещам необходимата доза от glucosamine и
chondroitin е съответно 1500мг и 1200мг аз избрах да си купя на Now глюкозамин и chondroitin в комбинация msm за 2 месеца без прекъсване ,но сигурно ще удължа периода ако видя ,че има развитие...

Мнението беше редактирано от Тони1 на 17.09.09 07:55.

17.09.09
07:57

Флекс-а, при цена на която другите дават само Глюкозамин и Хондроитин, дава доста повече неща отколкото другите и това е истината, всичко друго са празни приказки.

Мнението беше редактирано от exstasy на 17.09.09 07:58.

17.09.09
07:59

казано от tonu на 16.09.09, 21:59:

Понякога една дълга почивка, и един курс с глюкозамин са напълно достатъчни - личен опит.

Преди 2 месеца почивах и точно през почивката се появи пукането в лакътните стави. Пукането се появи от само себе си, без да съм извършвал никаква тежка физическа работа. За сега почивка не ми трябва, защото съм сигурен, че няма да ми помогне. И още нещо - рибеното масло ще помогне ли да не ми пукат ставите? И ако не - предложете някаква друга “смазка”.

Мнението беше редактирано от unamed на 20.09.09 17:33.

26.09.09
16:58

За сега се спрях на Orange Triad. Като цена, мисля че излиза много изгодно, тъй като е комплекс за цялото тяло.Само че нещо ме съмнява, защото не съм запознат със нормалните дневни дози на витамините. Гледам някакви 1700%, 2000%, 8000%, което са си 17, 20, 80 пъти повече от нормалната дневна нужда и ми се струват доста. Та, има ли вероятност по този начин да се получи хипервитаминоза от гледна точка и на това на колко съм години?

26.09.09
17:04

в добавка към многото мнения, ако някой е пропуснал - Омега мастните киселини също действат благотворно!

26.09.09
17:12

казано от Стоянчо на 26.09.09, 17:04:

в добавка към многото мнения, ако някой е пропуснал - Омега мастните киселини също действат благотворно!

Ще ми бъде от полза, може и от тях да взема. А какво ще кажеш по последния ми въпрос?

26.09.09
17:41

казано от unamed на 26.09.09, 17:12:

Ще ми бъде от полза, може и от тях да взема. А какво ще кажеш по последния ми въпрос?

Ако ОТ са ти силни витамини, погледни NOW Vit-min 100. Аз съм с много добро впечатление от тях. Имат много силен Б-комплекс. Аналог на ОТ са и NOW АДАМ, Анимал пак, Опти мен (Оптимум). Пил съм ги всичките. Това са силни витамини, защото трениращите силови спортове имат нужда от завишени дози. Не бива да те притеснява това.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 26.09.09 17:42.

26.09.09
18:27

казано от Стоянчо на 26.09.09, 17:41:

Ако ОТ са ти силни витамини, погледни NOW Vit-min 100. Аз съм с много добро впечатление от тях. Имат много силен Б-комплекс. Аналог на ОТ са и NOW АДАМ, Анимал пак, Опти мен (Оптимум). Пил съм ги всичките. Това са силни витамини, защото трениращите силови спортове имат нужда от завишени дози. Не бива да те притеснява това.

Именно за това пиша. Не мога сам да преценя дали са ми силни. Само че 20 или 80 пъти повече от дневната доза ми се вижда много, както и да го погледна. А иначе съм чел за хипервитаминозата с някой витамини и последствията изобщо не ми харесаха. Това ме интересува.

26.09.09
21:16

Няма да имаш никакви проблеми с нито един от посочените горе витамини. Завишените дози са от В комплекса, който ако не се усвои се изхвърля така че нямаш проблеми.

27.09.09
10:01

казано от unamed на 26.09.09, 18:27:

казано от Стоянчо на 26.09.09, 17:41:

Именно за това пиша. Не мога сам да преценя дали са ми силни. Само че 20 или 80 пъти повече от дневната доза ми се вижда много, както и да го погледна. А иначе съм чел за хипервитаминозата с някой витамини и последствията изобщо не ми харесаха. Това ме интересува.

Е те са водно разтворими ;) така че, донт уори би хапи :)

27.09.09
11:05

Аз в момента пия профилактично “Glucosamine Chondroitin” на Nature’s Way. Като го намирам за много качествен продукт и първият, които не ми дразни изобщо стомаха (дори когато го пия, като преди това почти не съм ял нищо). При мен това да не дразни стомаха е от основно значение :)
По отношение на изразената причина да искаш да пиеш подобна добавка има и други много важни фактори които да съобразиш - качествено заграване И стречинг (двете не са едно и също нещо). Ако правилно правиш тези неща и тренираш с подходяща техника и подбрани килограми, то наистина тези добавки ще ги ползваш само профилактично, а не по нужда...

28.09.09
07:21

казано от perlsite на 27.09.09, 11:05:

Аз в момента пия профилактично “Glucosamine Chondroitin” на Nature’s Way. Като го намирам за много качествен продукт и първият, които не ми дразни изобщо стомаха (дори когато го пия, като преди това почти не съм ял нищо). При мен това да не дразни стомаха е от основно значение :)
По отношение на изразената причина да искаш да пиеш подобна добавка има и други много важни фактори които да съобразиш - качествено заграване И стречинг (двете не са едно и също нещо). Ако правилно правиш тези неща и тренираш с подходяща техника и подбрани килограми, то наистина тези добавки ще ги ползваш само профилактично, а не по нужда...

Съгласен съм. Но мисля, че пуканията, които имам в момента не са причинени от тренировките. На левия лакът го имам още от преди да почна да тренирам, а на десния започна да пука когато бях направил почивка от тренировките.

20.10.09
20:19

Възраждам стара тема, но все все пак имам някаква надежа... В момента ми трябва нещо, което да ми успокои и да “смаже” ставите ми. Лактите ми пукат не само при упражнения, а дори при завъртане на ръката без никакво натоварване. Усещането е много гадно, би могло да се каже, че има и лека болка, но за сега тя е незначителна. Като си завъртя ръката в лакътя, така пука, че все едно една кост се откачва и се удри в друга. Казвам го така както го чувствам, не го твърдя. Отвратително е, не мога да го понасям вече. Благодаря на отзовалите се!

20.10.09
20:53

Тренирай Брахиалис-а, той стабилизира лакътната става.
Леко, с по 10 повторения без отказ, няколко серии в края на всяка тренировка и за две-три седмици ще забравиш за “халтавата” става.

21.10.09
06:30

казано от mitaka101 на 20.10.09, 20:53:

Тренирай Брахиалис-а, той стабилизира лакътната става.
Леко, с по 10 повторения без отказ, няколко серии в края на всяка тренировка и за две-три седмици ще забравиш за “халтавата” става.

Благодаря за съвета! Но, мисля че не е в това проблема, защото брахиалиса винаги си го тренирам.

Хайде престанете със спама, има си лични съобщения за изясняване на различните ви мнения по въпроса.
Аз също бих препоръчал Animal Flex, не го познавам като препарат, но е хранителна добавка специалзирана за това, не е забранена, и доколкото съм чел в настоящия форум, всички които са я ползвали са доволни.

23.12.12
19:15

А какво ще кажете за Optimum Nutrition - Glucosamine + CSA помага ли ? Защото мисля да си купя !

25.12.12
23:54

Потърси в нета информация за Cissus Quadrangularis! Това растение, е вид лоза, която расте в Азия, и е използвано за лечение на проблеми със ставите и костите в Аюрведичната медицина. Не твърдя че е панацея, но на мен лично ми помага. Имах болки в коленете, както и в лявото рамо, и реших да пия Енимъл Флекс, само че след три изпити опаковки, резултата беше нулев! Тогава взех Цисуса, и още на първата седмица болките просто изчезнаха. Пия го вече една година, без прекъсване. Освен това, тази билка оказва и положителен ефект върху обмяната, защото някои я използват и за изчистване на излишните мазнини. Така че, прецени си, и пробвай. Само така ще разбереш кое ти действа. Ако разчиташ само на чужди мнения, вероятността да се подведеш е голяма. Успех :)

13.08.13
23:58

Колебая се какъв продукт да взема за стави (връзки), понеже започвам тренировки, а имам неотшумяли травми, а и склонност към такива. За нaчало започвам с повече повторения, за балансиране на тялото работим - имам дискова херния.

Освен това ще си взема и рибено масло и комплекс витамини (спрях се на Saturn Nova one), мисля си и за калций и магнезий някакъв продукт (калция с витамин Д).

Вариантите са 3, комбиниран; само колаген (тип 1, 3?) или само хондроитин/МСМ/глюкозамин.
И в трите ли случая трябва да се приемат поне 2-3 месеца?
55кг/170см съм (9% мазнини) - има ли отражение по-ниското тегло за дозата? Цената също е определяща при избора.

Labrada Nutrition, ElastiJoint, Joint Support Formula 350g 49лв/28дни.
Hydrolyzed gelatin (from collagen) 5000 mg
Methylsulfonylmethane 2000 mg
Glucosamine sulfate (from shellfish) 1500 mg
Vitamin C (as Ascorbic Acid) 990 mg
Sodium 125 mg

Animal Flex
http://shop.bb-team.org/universal-nutrition-animal-flex 60лв/44дни  - гледам, че е намален и мога да избегна доставка от чужбина (ако поръчам нещо от по-долните)

PRIMAFORCE Elastamine 180-Caps (30дни) - 40лв
Vitamin C 100MG 167%
Manganese 5MG 100%
(From Manganese Aspartate)
Glucosamine Sulfate (2KCl) 2000MG
PrimaJoint™ Blend 2000MG
(MSM (Methylsulfonylmethane), Chondroitin Sulfate, Bromelain

NOW Glucosamine-Chondroitin-MSM-180   44лв (чужбина) 180капсули (60дни)
Potassium (from Potassium Chloride) 245 mg
Glucosamine Sulfate (from 1500 mg Glucosamine Potassium Sulfate Complex) 1.1 g (1,100 mg)
Chondroitin Sodium Sulfate (from Bovine Cartilage) 1.2 g (1,200 mg) 
MSM (Methylsulphonylmethane) 300 mg

Колаген:
Нещо такова:
http://www.gnc.com/product/index.jsp?productId=3704753

Има ли ги някъде по-евтини от цените, които съм намерил аз?

Някой препоръчваше Флексит, но не съм им обърнал засега внимание.

Засега съм се спрял на Анимала - най-комплексно ми се вижда.

14.08.13
01:40

Приемал съм няколко пъти флекс и 1 път GCMSM на NOW. По-доволен останах от флекса. Обърни внимание на храната, че с тези килограми ....
Напиши в гугъл анимал флекс и търси само резултати от бг. След като намериш най-ниската цена се възползвай от прайс-мач който предлагат магазините. Обаче да имаш на впредвид, че понякога отказват най-ниска цена, нищо че акцентират остро на тази тяхна услуга (giggle)

Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 14.08.13 01:40.

16.08.13
13:19

Взех Flex-a, сега въпроса ми е как да го приемам?
След хранене предполагам, за да се щади стомаха.

Мислех си, че ще е в прахообразна форма, а то на хапове.
Тъй като съм само 55кг (все още),  се чудя как (и дали) да разредя приема (да намаля дозата), но има 1+2+4+1 гел капсула (ленене масло предполагам). Първата седмица ще го пия на 100% (1 на ден) и така да изкарам общо 2 месеца (вместо 1,5)
Екстрактите са в капсулите, а в 4те бели - joint комплекса.
Има и една по-малка, кръгла.

Мнението беше редактирано от hakama на 16.08.13 13:23.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1