14.08.13
07:11
Здравейте. Много теми изчетох и доста дневници и не ми е много ясно как точно се тренира. Това, което разбрах е, че трябва да ядеш въглехидрати преди тренировка и даже някой хора по време на тренировка. Не трябва да ядеш въглехидрати вечер... и т.н.
Имам предвид... от къде мога да прочета обобщена информация за това как работи всичко, как да се храниш и колко калории да изяждаш и защо. Абсолютно всичко ме интересува, но да е обобщено от 1 човек, а не да чета 10 различни мнения за това колко е полезно или не едно нещо и как трябва или не трябва да се прави.
Как си смятат нужните калории, как да се справя във фитнеса? Как се тренира правилно? Кога се свалят килограми и кога качваш ММ. Изобщо искам да знам всичко..., а не знам от къде да получа всичката информация на куп. Някой да има идеи от къде мога да прочета и науча всичко?
Ако очакваш някой да ти го сервира накуп - няма да намериш такова нещо.
Първо, защото нещата са индивидуални от човек до човек и второ, теориите и вижданията също са от човек до човек ...или от теория до теория... абе с две думи - много са :)
За храненето и калориите: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742
За това как да тренираш отговорът е - както ти искаш и според целите ти....за целта чети:
http://www.bb-team.org/forums/viewforum/9, както и разделът с дневниците.
А като искаш да знаеш всичко, ще ти се наложи да четеш всичко и да тренираш всякак....и приеми, че никога няма да знаеш всичко :)
Да бе, то ако ставаше толкова лесно, с прочитането на няколко реда (или страници), и всичко да ти е ясно..... някои четем и пробваме от 20 години и още не ни е ясно всичко :D
Като не ти се чете много, правиш като всеки начинаещ - хващаш някоя изпитана методика и караш по нея, без въпроси и възражения и без правото да правиш модификации. Или си намираш читав инструктор и слушаш само него. Като натрупаш опит и знания, чак тогава почваш да проявяваш самоинициатива. Иначе, добре е да прочетеш поне няколко книги на тази тема, за да ти се изяснят поне основните неща. Други обобщени неща можеш да прочетеш в блога ми, който обаче не е обновяван скоро.
14.08.13
10:09
Димитър Митов, няма как да стане това...
Истината не е една и до една цел може да се достигне по повече от една пътека.