Моят дневник

Темата е заключена.

14.08.13
12:15

Здравейте на всички. Най - после реших и аз да си направя дневник, защото има неща, които не знам и ми се прииска да спра да чета съветите за другите хора и да поискам такива за мен. :) Аз съм на 17 години, висока съм 162 и тежа около 57кг. Имам желанието да отслабна и да сваля 5-6 кг. В горната част на тялото изглеждам напълно нормално, ръцете ми са слаби, корем почти нямам, но имам по закръглени бедра и дупе. Най - вече обиколката на бедрата искам значително да намаля. Навсякъде чета, че хранителен режим е задължителен, но аз не мисля, че мога да спазвам и не мисля, че дори съм сигурна какво точно представлява. Хапвам нещата, които има в къщи - готвени манджи (картофи, ориз, леща, мусака и др.), таратор, салати, понякога 1 филийка хляб и общо взето така се храня. Предполагам, че правя грешки, за това искам съвети за храненето (една добавка - не обичам месо). Тренировките ми са кардио на пътеката в къщи по 4-5 пъти седмично 30мин. и понякога упражнения за стягане. Искам да си взема Ел Карнитин, но изчаквам, за да успея да използвам собствения потенциал на тялото си и след това да се подсиля с него. Общо взето е това, критики и съвети са добре дошли, особено за хранителния режим.

14.08.13
12:59

НВД ще ти е най-честото предложение за режим...
Картофи(добре ще е да са на картофена салата - варени, с лимонов сок или оцет и да се хапват студени) и ориз по-рядко, ориза може да е кафяв, басмати, императорски, белия е най-кофти;
Салата може на всяко ядене, плодове примерно 2 пъти дневно;
Месото е важно, ако не обичаш пържоли виж дреболии - дробчета, сърца, черен дроб, език, можеш да ядеш яйца(цели, варени) и варива - леща, фасул, нахут, пшеница. Виж някой режим и спазвай по твоя преценка без вманиачаване, ако започнеш да тичаш и да се разхождаш на открито също ще има ефект, иначе силови упражнения, без значение дали в зала, дали със собствено тегло, въпрос на вкус и възможности.

14.08.13
17:15

Благодаря за отговорът, ще послушам съветите. Аз също съм се спирала на НВД, но често при този режим по цял ден гладувам, защото всичко, което имам възможност да ям ми е забранено.

Послушай какво ти каза момчето по-горе. Бягай си периодично, от 3 до 5 пъти в седмицата ( в зависимост от много неща - време, умора и т.н. ), прави клекове без тежест ( после като се научиш, прави с тежест ) и напади :). Също, много добро кардио се оказва скачането на въже!

14.08.13
19:35

казано от Емил Дюлгеров на 14.08.13, 17:20:

Също, много добро кардио се оказва скачането на въже!

Да не кажа най-доброто :)

Успех и от мен! Наблягай на активния начин на живот (много движение, спорт) и добрата храна (печено, варено, избягвай всичко пържено и НЕ яж БЯЛ хляб! )

14.08.13
21:52

“Да не кажа най-доброто”
По добро кардио от бягането няма да намериш...

14.08.13
22:57

Много сте мили всички, радвам се и благодаря за отговорите. :)

15.08.13
11:40

Бих искал да добавя, че е най-добре да правиш упражнения за цялото тяло независимо, че искаш да отслабнеш само в бедрата и дупето. Към тичането прибави, както казаха по-горе клекове, лицеви опори, ако можеш набирания и кофички. За да изгориш мазнини трябва да стимулираш метаболизма си с редовни тренировки и активен начин на живот. И естествено да не забравяме и храненето, за което по-горе са ти дали съвети. Успех :)

15.08.13
23:16

Днес менюто беше такова:
13ч. - печени картофи + таратор
16ч. - 2 варени яйца + 3 моркова
18ч. - 1 варено яйце + таратор
Цял ден имах много зверски глад, но някак си се въздържах и мотивирах, че правя нещо хубаво за себе си. :)
Водата беше малко около 1л., но все я забравям..
Тренирах скачане на въже - 20 мин.
Правих упажнения за цялото тяло, наблегнах и на лицевите, защото ми е доста трудно да направя дори 2 цели, но ще се нацепя хаха :)

16.08.13
03:01

Като са ти трудни,ги прави на колене.

П.П. Поне да беше добавила малко месо в яденето,щеше да е добре.

Мнението беше редактирано от Христо Личев на 16.08.13 03:01.

16.08.13
07:06

казано от Dani Dimitrowa на 15.08.13, 23:16:

Днес менюто беше такова:
13ч. - печени картофи + таратор
16ч. - 2 варени яйца + 3 моркова
18ч. - 1 варено яйце + таратор
Цял ден имах много зверски глад, но някак си се въздържах и мотивирах, че правя нещо хубаво за себе си. :)
Водата беше малко около 1л., но все я забравям..
Тренирах скачане на въже - 20 мин.
Правих упажнения за цялото тяло, наблегнах и на лицевите, защото ми е доста трудно да направя дори 2 цели, но ще се нацепя хаха :)

Според мен ядеш супер малко , на закуска  включи овесени ядки с вода примерно или с мляко , на обяд яйца варени 2 цели и 2 белтъка примерно с картофена салата , и за вечеря извара , яйца , саалати , риба на скара ;)
Поздрави !

Мнението беше редактирано от NoName на 16.08.13 07:08.

17.08.13
14:03

Споменах вече, че не ям месо. Хапвам нещата които ги има в къщи, риба също нямам възможност да ям когато поискам. Трудно ми е да се храня здравословно при толкова ограничен избор, но се опитвам.
Днес за сега си позволих на закуска да изям 1 малка купичка макарони със сирене.
След около 2 часа изядох солидно количество диня.
До вечерта ще хапна картофена салата и най - вероятно тази вечер ще има риба в менюто + някое друго варено яйце и още диня. :)

СК

17.08.13
16:28

Кво по-готино от голям гъз и големи бедра ? Ходи клякай, мани го тва тичане....

18.08.13
01:27

Аз харесвам фигурата си, радвам се, че не съм някоя сопа :D .. тя няма да се промени, но просто искам да бъда най - добрата версия на себе си!

18.08.13
18:40

Днес правих табата около 5,6 пъти за различни части от тялото и завърших с интервали на пътеката около 15 минути. Доволна съм, тренировката ме изцеди докрай.
Менюто:
12ч. - 3 бъркани яйца със сирене + салата домати и краставици
15ч. - 5,6 парчета диня + таратор + 1 варено яйце
18ч. - малко цаца + таратор + салата
Надявам се да е последното ядене, ако ми се отвори апетита само диня съм си позволила.

19.08.13
17:55

Днес храната е отчайващо зле и на всичкото отгоре без тренировка.
10ч. - бейкроуз
- - ч. - Пудинг
14ч. - 3 варени яйца + таратор + 2 филии с пастет + 7,8 пържени картофа със сирене
За сега дори не съм гладна, може би от чувство за вина :D

19.08.13
18:15

Яденето приключва тогава , когато вече се мразиш :д

22.08.13
16:49

Последните два дни дискотеки, пиене, пропускане на трнировки ... Ужас от всякъде, и храната беше яко джънк. :(
Единственото положително нещо беше, че танцувах много - 4, 5 часа на вечер не ми мърдат :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1