14.08.13
03:06
Кажете мнение за новата ми програма дали е подходяща за моят стаж.Така тренирам година и половина вече определено искам да наблегна на гърдите и ръцете само те не ми вървят симетрично с останлите мускулни групи то е ясно , че за година и половина няма да излгеждам като културист но все пак.Програмата ми е следната:
Понеделник-Гърди,предмишница,корем
нормален лег с лост 4-5серии 5х8 повторения като последната ми е дроп серия
полулег с дъмбели 3серии 6х10 повторения
долна лежанка на смит машина 3серии 8х12повторения
флаис горна част 3 серии 12х16 повторения
кроусовър 3 серии 10х15 повторения
Вторник-Гръб,трапец
Гребане с надхват 4серии 6х8 повторения
Набирания 4серии 10х12
Мечка 3серии 8х10
дърпане на скрипец зад врат 3серии 10х14
дърпане на долен скрипец/лодка 3серии 12х16
Трапец тесен хват с лост 4-5 серии 15х25
дъмбели встрани 3 серии 15х20
Сряда- ПОЧИВЕН
Четвъртак-Трицепс,Бицепс,Предмишница
разгъване на скрипец с V-образна ръкохватка 4 серии 8-12 повторения
бутане на лежанка тесен хват 4 серии 5-8
френско сгъване 3 серии 7-10
разгъване на скрипец с подхват с една ръка 4 серии 10х15 повторения
Бицепсово сгъване с прав лост 4-5 серии 5х9 поторения
скотово сгъване с EZ лост 3-4 8х10 повторения
концентрирано 3 12х16 поторения
Петък-Крака,корем
Клек 5 серии 5х10 повторения
лег преса 4 серии 8х12 повторения
екстензий разгъвач 3серии 10х15 повторения
екстензий сгъвач 4 серии 12х15 повторения
прасец 2 упражнения не ги знам точно едното е с лост на врата а др на скрипец
Доста пописах бих се радвал ако ми кажете как е програма относно корема и предмишницата не съм писал упражненията не видях смисал.
Гърбът ти е огромен, а гърдите ти са плоски и ръцете тънки, така ли?
Мнението беше редактирано от DYEL на 14.08.13 13:24.
14.08.13
20:09
Значи първо на 16 години съм тежа 70 кг целите са ми маса здраво........ не ръцете ми са долу горе добре 37 са ми но от 3 месеца не мърдат надявам се да кажете с тая програма дали ще има ефект и дали е добра според вас.
Предмишницата не расте от сгъвания и разгъвания на китката. Също така смятам, че пренебрегваш раменните мускули.
Предмишницата не расте от сгъвания и разгъвания на китката...
Напротив.
Тренировъчните системи на състезателите по канадска борба са съставени основно от различните видове сгъвания, разгъвания и въртене на китката с едностранно натоварени дъмбели, както и упражнения за пръстите. Предполагам си обърнал внимание на големината и здравината на предмишниците на състезателите от този вид дисциплина.
Така е, предмишниците им са големи, но тези сгъвания и разгъвания са за допълнение и не трябва да разчиташ на тях. Не казвам да не ги правиш, прави ги, но не очаквай от това да качиш 10 см. Питай някой канадски борец да видим дали не прави тяга, набирания и т.н., за да заздрави хвата и да увеличи размерите.
Не, не правят нито тяга, нито клек. Съветвам те да посетиш няколко тренировки в клуб по канадска борба, да опиташ да правиш тези силови движения и да видиш каква ще бъде реакцията на треньора, а по-конкретно: “Ти защо си тук и какво тренираме ние ?”.
Като оставим това настрана, и вземем предвид набирането с различните хватове, ситуацията там е съвсем друга. Необходимост при техниката им на игра е да “дърпат опонента си с гърба”, както и да държат ръката близо до тялото. Така че основно изпълняват набирането с тесен, успореден хват.
Ето още един съвет: По-полека с категоричните изказвания.
20.08.13
22:36
Много се извинявам раменте ги тренирам с краката правя раменни преси , разгъвания встрани задни рамена но сега нер ми се пише и за тях
21.08.13
09:55
Със тия изолиращи фитнес упражнения няма да пораснеш сигурен съм!!!!!!!!
Вкарай база мой човек база трябва да има отдай се на това
Мъртва тяга
Клекове
Лежанка
Набирания
Раменна преса
Чукчета
обръщане на щанга от бедра
Гребане Т Мечка
А относно предимшницатааааааааааааааааааа
Вкарай на тягата 5-6 тежки серии и да видим-е после как ще е предмишницата
И за десерт 4 серии обръщане с тежки 6-7ци
И после ще си на тор ;)
Мнението беше редактирано от Име Фамилия на 21.08.13 09:56.