15.08.13
16:50
Здравейте, от около 4, 5 месеца имах болки и скованост, които започваха от таза и отиваха към кръста. След това започна и гърба, обхвана плешките и стигна до рамената, даже и врата. Имам силна скованост, болки, загуба на еластичност и тя е постоянна. Отидох на добър ортопед в Токуда, който видя снимката на кръста ми(рентген) и ми каза, че имам заболяването на Шоерман Мау, вид Остеохондрит, който е причинен от бързия ми растеж. Аз съм на 16 години и съм 192 висок, даже повече. Забрани ми тежести, само тренировки със собствено тегло, плуване и колоездене, докато всичко изчезне. Обаче толкова ме боли, че съм отчаян, все едно съм с окови и болката и симптомите постоянно ме карат да си внушавам, че имам нещо по-сериозно, което няма да мине и страдам много. Отидох на втори ортопед (Доц. Здравко Стефанов) и той ми каза същото нещо, но аз пак не знам дали е така, макар, че съм нищожен и нямам и процент от знанията на лекарите. Някой имал ли е подобен проблем, аз съм направо отчаян, наистина, не мога да живея нормално от половин година заради това,а като с обкован съм, ужасно е. Сега съм направил едни кръвни изследвания, които Стефанов ми даде и се надявам всичко да е Ок. Много се надявам някой да е минавал през това или да знае и да ме успокои, защото явно съм толкова зле, че дори 2 еднакви мнения на много добри ортопеди не ме успокояват, а причината е, че постоянно ме боли, легнал, прав, седнал, Ужасно е ;( Благодаря на всеки отзовал се...
П.С Пих противовъзпалителни, болкоуспокояващи, но нищо не помага... Аз съм много силен плувец и тренирам от малък, но ме боли дори, когато плувам известно време.
Темата беше редактирана от Илия Драгинев на 15.08.13 16:51.
15.08.13
19:27
Ходи на СПА процедури, мисля че ще ти се отразят добре. И наистина, послушай доктора като не натоварваш ВЪОБЩЕ гръбначния стълб с излишни тежести.
Успех, стискам ти палци !
15.08.13
19:41
Всякакви масажи съм пробвал, не помагат, но мога и да отида. Въпроса е, че случващото ми се е нетърпимо, свръх ужасно е, и двамата ми казаха да не играя и спортове като баскетбол и волейбол, които натоварват гръбнака със скоковете, докато ми премине, но не знам ще ми премине ли и кога, пак казвам, че докторите са категорични, но аз съм се отчаял и съм паднал духом, през много неща съм минал, но за първи път се чувствам истински нещастен, защото не мога да живея нормално с тези болки, боже господи.... Оплаквам се като малко лайно и сигурно ме мислите за слабохарактерна женичка, както се казва, но не съм, наистина е много трудно.
15.08.13
20:50
Моля се на господ да не е това и ортопедите да са прави, тази болест като прочетох за нея и се оплаших неземно много, само като ми мине през ума, че може да остане така завинаги и ми се иска направо да умра, какво ли не ти предоставя живота, докато си толкова щастлив.