Качване на килограми при момиче?

15.08.13
22:24

Здравейте :) Аз съм нова тук и нямам големи познания в областта на храненето и.т.н като цяло затова всякакви съвети ще са ми от полза.Висока съм 168-9 см. и тежа 44 кг(макар че тази сутрин кантарът нещо показа 43 :D) и като цяло се харесвам(преди бях на същата височина само че 49-50 и ми се струва,че изглеждах твърде закръглена и коремът ми беше голям),но всички напоследък ми казват че няма да е зле да кача малко,и почвам да им вярвам,щото и xs размер понякога ми е широк ..Та питането ми е как според вас да кача 2-3 кг,без да имам голям корем,с какви тренировки да се захвана?И най-голямото ми притеснение е че с качването на кг метаболизмът ми който принципно е много бърз,ще се забави,според вас ще стане ли така?
Мерси предварително :)

WA

15.08.13
22:52

Важното е ти да де харесваш, но щом ти трябва качествено тегло първо виж колко гори метаболизмът ти ето тук е формулата http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum и после виж в търсачката повишаване на тегло с НВД и си направи така храненето, че всеки ден да приемаш по 300 Ккал. повече отколкото метаболизмът ти гори и така за 3 седмици ще качиш 2 кила мускулна маса ако спазваш горната диета. Яж често ба малки порции и няма шанс да забавиш метаболизмът си, даже напротив. Поздрави и успех.

15.08.13
23:18

От къде пък си толкова сигурен, че за 3 седмици ще качи 2 кила мускулна маса? А с колко кила мазнини ще е съпроводена? Или няма да има мазнини? А тренировката?
Използвай формулата за да видиш приблизително колко калории са ти необходими и след това прибави 15-20% отгоре. Започни да тренираш с тежести и след два месеца би трябвало да имаш задоволителни резултати.

15.08.13
23:22

Увеличи протеина и намали въглехидрата както вече те посъветваха-НВД.Яж месо,ядки,млечни подукти,яйца , бобови култури . Избеи си някоя по-лека програма като за начинаещ и добави и достатъчно спане и готово.Успех.Иначе това с 2 килогама за 3 седмици е много относително.

Мнението беше редактирано от Пенев на 15.08.13 23:22.

15.08.13
23:47

една приятелка,която като цяло има опит в областта на диетите ми каза,че за да кача 1 кг за седмица трябва да приемам 500 калории повече отколкото е обичайният ми дневен прием ,и то всеки ден,за да се затвърди този качен килограм,но с моят метаболизъм не знам дали ако на следващия ден ям както съм си свикнала без тези допълнителни калории няма пак да се върна на старото положение :D

WA

16.08.13
10:15

казано от maria petrova на 15.08.13, 23:47:

една приятелка,която като цяло има опит в областта на диетите ми каза,че за да кача 1 кг за седмица трябва да приемам 500 калории повече отколкото е обичайният ми дневен прием ,и то всеки ден,за да се затвърди този качен килограм,но с моят метаболизъм не знам дали ако на следващия ден ям както съм си свикнала без тези допълнителни калории няма пак да се върна на старото положение :D

1 килограм=3500 Ккал. =>500х7=3500..приятелката ти е права 500 ккал повече на ден за 7 дена 1 килограм за 2 седмици-2 килограма, иво ето така съм сигурен че ще ги качи, щом питаш :)

16.08.13
12:14

казано от Владимир Николов на 16.08.13, 10:15:

казано от maria petrova на 15.08.13, 23:47:

1 килограм=3500 Ккал. =>500х7=3500..приятелката ти е права 500 ккал повече на ден за 7 дена 1 килограм за 2 седмици-2 килограма, иво ето така съм сигурен че ще ги качи, щом питаш :)

Теоретично да , но зивиси от много други фактори.

16.08.13
12:20

1 кг. МАЗНИНИ е 7500 ккал.
За изграждането на 1 кг. мускули (активна тъкан) трудно някой може да каже колко калории трябват.

16.08.13
13:56

Така е. Не можеш да си сигурен, че тези 500 калории ще бъдат точно от белтъчини и, че белтъчините ще бъдат изцяло усвоени и използвани за изграждане на мускули.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1