14.08.13
23:05
Здравейте,
напоследък забелязвам, че са ми излезнали доста стрии. Попринцип винаги съм имала около ханша, но сега са слезнали до коляното - естествено все още са нежни и малки, но фактът, че ги има много ме притеснява. Не съм отслабвала или напълнявала рязко в изминалите месеци, но засилих тренировките и преминах на силови такива. Тренирам със сплит програма, доста зор си давав във фитнеса, тренирам наред с мъжете - тяга, клек, лежанка, тежести слагам колкото мога да понеса за по 12-15 повторения. Дъмбелите не отсъстват също, тичам доста. Определено се забелязва стягане. Притеснявам се, че от тежестите окито ползвам, афтър ефект са стриите. Възможно ли е ? Възможно ли е толкова усилено да тренирам, че да образувам бързо мускули и кожата ми, неспособна да се свие за това време, да се нацепва? Обръщам се предимно към женската част за съвет и личен опит - да намаля ли дъмбелите, за да спра процеса?
Стриите са следствие на бърз мускулен растеж и слаба съединителна тъкан.
Превантивни мерки: мазане с какаово/кокосово масло; МСМ + витамин Ц; поддържане на добра хидратация на тъканите; прием на колагенов комплекс.
Т.е. вашият съвет не е да намаля тежестите, с които тренирам? Иначе аз се мажа с крем против стрии на Виши и отделно крем за белези - за вече образувалите се стрии.
Кремът на Виши (както и на всяка друга скъпа марка) е пари на вятъра.
Мен силно ме съмнява да имаш чак толкова ОГРОМЕН мускулен растеж, че да предизвика стрии. Търси причините другаде: как си с хидратацията, кръвообращението...?