Стягане на корем

16.08.13
13:23

Здравейте!

Прочетох доста теми на тази тема, но все пак  има още малко неща, които не са ми ясни. НА 16 съм, 174 см, 64 кг. Ходя на фитнес от няколко месеца като новак главно за да покача мускулна маса, като това видимо става /за една година - 10 кг тъй като бях много слаб/. През това време съм тренирал освен всички мускулни групи и корем с коремни преси и повдигане на крака. Усещам, че вече съм стегнал коремните мускули, но имам подкожни мазнини в тази област. Знам, че трябва да правя кардио тренировки и да спазвам диета, но в началото като започнах да трениръм във  фитнеса, интруктура ми каза да не правя никакво кардио, затова не съм и правил. Сега мисля да започвам с тичане, главно заради корема /предпомагам има смисъл?/ и да започна някакъв вид диета. Въпросът ми е обаче каква, по възможност да е доста семпла и да не се ограничавам много от към храна, защото ми е доста трудно /в момента се опитвам да огранича хляба защото го взимах в огромни дневни количества/. Някакъв съвет?

Благодаря предварително!

16.08.13
15:06

Качи още 20 килограма и тогава мисли за “стягане” на корема. Какви диети за отслабване искаш да правиш на 64 килограма? Иначе кардиото няма да ти е излишно - прави го, но се храни за покачване на мускулна тъкан. В твоят случай, за да изкараш коремните мускули на показ трябва да станеш около 55 килограма. И какво ще остане от теб? Нищо.

16.08.13
15:26

Според мен няма смисъл, защото за да покажеш коремните мускули ще изгориш маса (мускул + мазно) и става безсмислено да я имаш тази преса (поне според мен). Иначе ако толкова държиш да сваляш - Въглехидратна ротация + HIIT + тренировка с тежести, защото НВД + монотонно кардио съвсем ще те стопи. Лично мен НВД не ме стопи особено, но хората твърдят, че въглехидратната ротация е по-добрия вариант. Ако имаш възможност си закупи БЦАА и Глутамин и се храни с доста протеин. Все пак основната ти цел трябва да е да запазиш мускулната си маса, която е доста малко.  Това е лично мнение и не те задължавам да ме послушаш, по-добре се консултирай с някой по-компетентен :)

16.08.13
15:53

казано от Иво на 16.08.13, 15:06:

Качи още 20 килограма и тогава мисли за “стягане” на корема. Какви диети за отслабване искаш да правиш на 64 килограма? Иначе кардиото няма да ти е излишно - прави го, но се храни за покачване на мускулна тъкан. В твоят случай, за да изкараш коремните мускули на показ трябва да станеш около 55 килограма. И какво ще остане от теб? Нищо.

Благодаря за мнението. Попринцип нямам толкова мерак за плочки, но просто в момента все едно имам бирено коремче затова питам...

16.08.13
15:53

казано от No Limits на 16.08.13, 15:26:

Според мен няма смисъл, защото за да покажеш коремните мускули ще изгориш маса (мускул + мазно) и става безсмислено да я имаш тази преса (поне според мен). Иначе ако толкова държиш да сваляш - Въглехидратна ротация + HIIT + тренировка с тежести, защото НВД + монотонно кардио съвсем ще те стопи. Лично мен НВД не ме стопи особено, но хората твърдят, че въглехидратната ротация е по-добрия вариант. Ако имаш възможност си закупи БЦАА и Глутамин и се храни с доста протеин. Все пак основната ти цел трябва да е да запазиш мускулната си маса, която е доста малко.  Това е лично мнение и не те задължавам да ме послушаш, по-добре се консултирай с някой по-компетентен :)

В началото казах, че съм новак така че малко не ми стана ясно :)

16.08.13
16:03

За да разбереш за какво ти говори No Limits, прегледай този раздел - http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi. :)

Мнението беше редактирано от Иво на 16.08.13 16:03.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1