Дневниче.

Темата е заключена.

15.08.13
22:55

Здравейте, ето ме и мен , чисто нова потребителка:) От доста време чета статиите и форума, но отскоро започнах да следя най-вече дамските дневници и реших, че вече е време да се включа и аз. Създавам този дневник с цел лична мотивация, и защото като начинаеща все още не разбирам как и защо се случват някои неща в организма ми и ми се ще да получавам ценни съвети и критика от по-знаещи и разбиращи от мен.
Накратко за мен - на 23 години съм, студентка, работя на пълен работен ден.
Като тийнейджърка бях много слаба, да не кажа, че бях под нормата, метаболизмът ми беше брутален. Мързелива съм си, спортувала съм предимно за кеф - тенис, танци, тае-бо, занимавала съм се по-задълбочено с йога, като съответно доста дълго време не ядях месо. До 20тата си годишнина поддържах нормата 53 - 55 кг. на 175 см. ръст, когато миналата зима, вероятно под влияние на супер много стрес и опит за спиране на цигари, метаболизмът ми се прецака и достигнах до “заветните” 64 кг.
От 4 месеца насам съм непушач, а от около месец захранвам полека с месо и риба.
В момента тежа 58-59 кг. на ръст 175 - 176 см., като най-големия проблем ми е коремчето, паласките и целулитът от обездвиженото ми дупе.

Не си поставям за цел свалянето на точни килограми или достигането на конкретни мерки - основната ми цел е да виждам в огледалото едно здраво, стегнато и поддържано тяло без излишни мазнини. Също така и постигането на обща физическа издръжливост, сила, самочувствие и настроение.
Всякакви препоръки биха ми били от полза и бих ви била благодарна !
Поздрави !

15.08.13
23:10

Здравей! Първо искам да ти пожелая успех с това, което си решила да постигнеш. Хубаво е, че не мислиш толкова много за килограмите и мерките, а за това как изглеждаш като цяло в огледалото. Не си далеч от целта си според мен, тъй като 58-59 кг на 175 ръст не е много. Виждам, че си доста заета и не, че е невъзможно, но надали ще ти е лесно да спазваш някакъв много строг хранителен план. Аз ти предлагам да се ориентираш към РБД - http://www.bb-team.org/articles/910_otslabvane-s-ravnomerno-balansirana-dieta-rbd, прегледай статията и започни да се храниш по подобен начин, като за източник на мазнини ползваш главно зехтин, ядки, млечни продукти и др.; за източник на белтъчини - яйца, месо, риба, млечни продукти и др.; за източник на въглехидрати - овесени ядки, пълнозърнест хляб, ориз, картофи и др. Прегледай статиите за тренировъчни програми и опитай някоя, която е подходяща за теб, като не е казано, че трябва да я правиш абсолютно точно както е описана. След известно време сама ще разбереш кое е най-ефективно за теб. Не бързай и резултатите ще дойтат. :)

15.08.13
23:11

И все пак за да започна отнякъде, ще споделя как протече днешния ми ден откъм движение и храна, като последните няколко силно напомнят на днешния, с разликата, че вчера имах силно интензивен кардио ден.

8.30 - тренировка - много кекава, ма да не е без хич .
- слънчеви упражнения х 10 ; стречинг
- въже - 10 мин.
- този комплекс ->> http://www.vbox7.com/play:b536ce2e
- клекове х 10

9.30 - кисело мляко, 1 блокче шоколад 70% какао
10.30 - кафе, чисто
11.40 - 1/2 домат, 1 варено яйце, парче сирене, ок. 50 гр. свинска пържола, 2 маслини
14.20 - 5 овесени бисквити, остатъка от киселото мляко, 1 банан, 1/2 грейпфрут
16.40 - другата 1/2 грейпфрут
19.30 - другата 1/2 домат, 1 яйце, 3 маслини, парче сирене. пълнозърнест земел. нектарина.
Около 2 и 1/2 л. вода.
по едно време се подхлъзнах с 1 шоколадов бонбон, ама празници, какво да ги правиш ...
Сега при този обзор всичко ми се струва много бедно, ще гледам утре да разнообразя.

Редакция : Благодаря ти, Иво за бързия и изчерпателен отговор, точно на това се надявах при пускането на дневника, очаквам включвания и желая лека нощ !

Мнението беше редактирано от fenix на 15.08.13 23:13.

Здравей, Мартина! Тъй като виждам,че си с моите параметри - ръст 175, а до преди 1 месец и аз бях 58кг (но при активно тегло 49), бих ти препоръчала този режим, тъй като казваш, че искаш да топиш мазнини, а не просто да сваляш килограми. http://www.bb-team.org/forums/viewthread/21987 . Прочети го, запознай се, ако има нещо - питай :) Вече трета седмица съм на него, в момента тежа 55кг и съм с 14% подкожни мазнини (4 плочки на корема с признаци да се покажат и най-долните). Преди да го започна бях с 16% подкожни мазнини. Режимът обаче е добре да бъде съчетан със силови тренировки, за да топиш мазнини и да качваш активно тегло, прочетох, че работиш, така че едвали ще имаш много време, но пък ако наистина е важно за теб, мисля че можеш да отделиш 1 час 3 пъти седмично, което ще е напълно достатъчно:) Успех, каквото и да избереш като режим за теб, ако има нещо - насреща съм за въпроси:)

15.08.13
23:33

От толкова много коремни преси натоварваш излишно кръста. Аз лично не правя коремни преси. За корем правя повдигане на краката от вис или лег и планкове. Ако искаш си го прави комплекса де, не съм професионалист, само казвам какво знам аз :). Прави и лицеви опори, ако можеш набирания и кофички, клекове със собствено тегло... Относно храненето, не ми изглежда зле, но бих добавил повече зеленчуци. Например общо за деня 2-3 домата и нещо зелено.

16.08.13
02:37

След 20-тата коремна преса,започва да се натоварва излишно кръста(хем няма ефект от тях,хем ти вредят...),наблягай на изометричните упражнения,защото се доближават най-близко до естествената функция на корема,да стабилизира.

П.П. Мисля,че след 20K(хиляди) преси,вече си със дискова херния.

Мнението беше редактирано от Христо Личев на 16.08.13 02:37.

16.08.13
08:25

Добро утро ! Благодаря за мненията и съветите!
Аз започнах всъщност това хранене, вдъхновена :D от НВД, Адирана, но се съмнявам, че ще успея да се храня точно в тази последователност и с тази точност. Което би довело само до изнервеност и фрустрация :D
Отделно се записах на кикбокс, който ще гледам да посещавам мин. 3 пъти седмично, там имам достатъчно натоварване, според мен. 
Ще имам предвид това, за коремните, ще наблягам повече на лицеви, кофички и въже.
Желая ви усмихнат ден!

16.08.13
20:13

Пожелавам ти успех :)

16.08.13
22:02

Благодаря, ентусиазирате ме още повече:)

16.08
Много съм недоволна от храната ми днес, но съжаление нямах никакво време, нито продукти за да си приготвя по-нормална.
- 10,30 - кисело мляко + 50 гр. сурови ядки + 1 синя слива (мммм)
- 12.40 - три овесени бисквити. Кафе, чисто.
- 16.00 - 1 домат, 1/2 краставица, 130 гр. печено пиле (бяло месо), 2 маслини, парче сирене, 2 филийки хляб Баланс. 1/2 нектарина.
- 20.00 - 1/2 нектарина
- 22.00 - половин краставица, парче сирене, парче кашкавал, 1 препечена филийка Баланс

имаше и 1 шоколадов бонбон някъде между храненията (blush)

Мнението беше редактирано от fenix на 16.08.13 22:03.

17.08.13
10:32

:)

Мнението беше редактирано от fenix на 19.08.13 18:57.

18.08.13
22:51

Последните 2 дни храната ми АД, не мога да се организирам и все ям в някакви безумни часове. От утре се стягаме !
17.08
- 8.30 - 1/2 кисело мляко + 4 овесени бисквити
- 9.50 - кафе, чисто
- 11.00 - 2 яйца + маслини + 1/2 домат + кашкавал = омлет
1 препечена филийка Баланс
- 12.20 - блокче шоколад 70%

14 - 16 - кростренажор, high energy кардио

- 16.20 - 1 банан, 3 сини сливи
- 17.20 - салата (домат, краставица, тиквичка, зелена чушка, соеви кълнове, 1 маслина
парче сирене, 1 п.ф. Баланс

по-късно вечерта имаше алкохол, 1 корни и 1 варена царевица ..... (swear)
18.08

- 9.00 - 1 парче сирене, 1 парче кашкавал
- 10.30 - 2 филийки Баланс със сирене, тиквичка и домат. 1 нектарина
- 13.30 - 140 гр. печено пилешко филе, зеленчуци (домат, краставица, тиквичка, чушка), парче сирене
- 19.30 - 2 филийки Баланс с домат (!? ебати яденето)
- 22.30 - 1 купичка зелен фасул + сирене

19.08.13
18:48

19.08
Продължавам да си пиша ... Мисля, че още ми е много трудно да организирам храненията си и правя грешки, с които само забавям целия процес. В сравнение с преди, храната ми е далеч по-разумна (т.е. без газирано, изкуствени захари и подсладители, бял хляб, пържено и прочее), но нещо не доизкусурявам нещата както трябва. Може би ми е нужно време за да свикна с принципа на храненето, за да не се чудя в обедната си почивка “ся кво можеше и какво не’’ и съответно да не разнообразявам или да ям в неправилна последователност или в най-лошия случай - въобще да не ям.

- 9.00 - ок. 60 гр. кашкавал
- 10.30 - 2 филийки Баланс с малко сирене + домат + малко кашкавал
- 15.10 - 140 гр. печено пилешко с 1/2 домат, 1/2 краставица и сирене
1/2 варена царевица
- 17.10 - 1/2 кисело мляко + 1 нектарина + 1 овесена бисквита

за вечеря ще има около 100 гр. пъстърва на скара и шопска салата + 1 късна тренировка в парка (бягане, лост, въже)

Водата ми е около 3 л. днес, приблизително толкова пия и по принцип.

Мнението беше редактирано от fenix на 19.08.13 18:49.

20.08.13
23:55

Мисля, че ми е много приема на млечни, но вече и аз не знам какво да ям. Само сирене и кисело мляко мога да бухам по цял ден.

- 11.20 - 1 фпх + хумус
1/2 кисело мляко с ленено семе + нектарина + банан (blush)

- 14.00 - св. пържола, 1/2 домат (от голееемите), 1 коришон, сирене, хумус
1 нектарина

- 16.00 - 1/2 кисело мляко. нектарина. (умирам за сладко днес)

19 - 20.30 - тичане - 1км. + високоинтензивна тренировка

- 21.00 - 1 купешки таратор :/

Прочетох в дневника на Aylq Aylqq, че не е ок да се смесват плод или ядки и мляко, или млечни + месо ... много тъжно. Възможно ли е заради това да си седи коремчето или просто толкова бавно става, че не мога да го отразя?

21.08.13
21:55

21.08
- 9.30 - варено яйце + 1/2 домат + 1 корнишон. 2 фпх с хумус
- 13.30 - нектарина
- 15.30 - 1 пилешко шишче + 1/2 домат + 1 корнишон + 1 пълнозърнест земел с хумус
- 19.30 - варено яйце + 1/2 домат
- 21.30 - задушена тиквичка с копър и чесън + 3 супени лъжици кисело мляко + малко домат + 1 фпх
3-4 сушени боровинки :)

Тренировка няма да има.

22.08.13
22:41

22.08

- 8.20 - ок. 60 гр. сурови ядки + 3 малки парчета пъпеш + 1/3 чаена лъжичка сусамов тахан (да го пробвам на вкус как е)
- 12.30 - кисело мляко
- 14.30 - 1 кюфте + 1 кебапче на скара + 1 домат + 1/2 краставица + 1 пълнозърнест земел
- 17.20 - 1 нектарина + 2 овесени бисквити
Тренировка : тичане - 1км. кръгова + тежести
След тренировка 1 протеинов бар + чаша мляко.
И не знам вечеря дали ще има, че стана доста късно...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1