07.08.13
18:38
Здравейте на екипа!! Всеки ден вися във вашия сайт и чета ли чета, но имам нужда от съвет. От доста време тренирам, почнах за да отслабна и свалих 15 кила и в момента съм 190 см. 87 кила и искам да сваля останалите мазнини, запазвайки колкото мога повече мускулна маса. В седмицата 4 пъти ходя на плуване сутрин и 2 дена правя друго кардио. На 3-дневен сплит съм за силовите тренировки и го повтарям 2 пъти на седмица. 1 ден почивам. Чел съм статиите хранене 101 и т.н но се затруднявам в избора на правелен хранителен режим за целите ми - релеф и ми е трудно да запазя балансът хем да ям достатъчно предвид многото тренировки хем да не прекалявам с яденето, което ще попречи да свалям мазнини..ако може да ме посъветвате нещо ще сте ми в страхотна помощ! Поздрави!
07.08.13
18:41
ВВД и качвай маса.
07.08.13
18:53
Мерси за бързото мнение, принципно обожавам въглехидратите, но имам доста мазнини, особено по областта на ханша, корема, бедрата и по-скоро искам да се орелефя, а това не знам дали ще стане с много въглехидрати и качване на маса? Не че ще ми е проблем, тъй като обичам да ям хляб, картофи, ориз, плодове, овесени ядки и т.н, но дали ще ми се отразят по начина, по който искам, който отново казвам е по-скоро релеф, отколкото маса и както се казва на английски: Lean Muscle?
Сваляй докато се очертаеш тогава. Само че ако няма мускули, не знам какво ще има за очертаване.
07.08.13
22:56
Точно за това се чудя какво да направя, за да не губя ММ..
Мнението беше редактирано от Warrior на 08.08.13 14:11.
Или чистиш или качваш маса и двете не става. В единия случай губиш мускул, в другия качваш мазно няма как. Ако те интересува единствено външния вид, а спортните ти умения/постижения нямат особено значение най-лесно и ефективно чистиш с НВД с лека калорийна рестрикция + 2-3 тренировки седмично ВИТ или HIIT това е.
08.08.13
12:16
Абе, да качва мм и да чисти едновременно хич не е невъзможно, зависи от годините му все пак.
08.08.13
13:38
казано от aleks на 08.08.13, 00:37:
Или чистиш или качваш маса и двете не става. В единия случай губиш мускул, в другия качваш мазно няма как. Ако те интересува единствено външния вид, а спортните ти умения/постижения нямат особено значение най-лесно и ефективно чистиш с НВД с лека калорийна рестрикция + 2-3 тренировки седмично ВИТ или HIIT това е.
Целя визия - така е, но както виждаш тренировъчния ми план включва много тренировки, защото освен хубаво искам и здраво и добре функциониращо тяло, за това съм избрал плуване + фитнес. Тоест тренировъчния план няма да го променям, а по-скоро хранителния план ми е хикс неизвестно..
08.08.13
14:03
казано от Alex Ivanov на 08.08.13, 12:16:
Абе, да качва мм и да чисти едновременно хич не е невъзможно, зависи от годините му все пак.
На 18 съм и имам спортен опит в много области.. ти какво ми препоръчваш за целите ми, щом мислиш, че има решение?
10.08.13
18:26
Взел съм си липотропен бърнър на амикс и ще го взимам заедно с допълнителна доза Л-карнитин 30 мин преди тренировка 2 пъти на ден тъй като имам кардио сутрин и силова тренировка вечер всеки ден. Почвам от септември. При резултати ще драсна в темата, за да ви информирам как действат тренировките и бърнъра. :)
14.08.13
02:42
Ако нямаш проблеми със сърцето по-скоро си вземи термогенен бърнър.
Според мен трябва да си направиш една НВД програма... като въглехидратите не трябва да ги режеш, трябва да ядеш минимално количество качествени въглехидрати не говорим за сладко. Доста ти е тежък тренировъчни режим двуразови тренировки... ех и аз едно време ги правех тези работи :)
При мен се получи перфектно, когато ги правех с едно НВД и съвсем нормална тренировка за покачване на мускулна маса - без да претренираш без да се правиш на герой... всичко зависи от храненето. Трябва да нацелиш тънката граница на консумацията на въглехидрати - колко точно грама/ден да приемаш без да претренираш и да не пречиш на процеса на изгаряне на мазнини. Много е тънка тази граница и всеки човек опитно трябва да я установи за себе си. Аз съм я установил... доста пъти претренирах и експериментирах докато я уцеля за себе си. Мани ги тея глупости, че не можеш едновременно да качваш мускулна маса и да чистиш мазнини... това отдавна не е мит... можеш без проблеми да го правиш особено на твоята възраст.
казано от Владимир Николов на 07.08.13, 18:38:
... В седмицата 4 пъти ходя на плуване сутрин и 2 дена правя друго кардио. На 3-дневен сплит съм за силовите тренировки и го повтарям 2 пъти на седмица. 1 ден почивам. Чел съм статиите хранене ...
Тука нещо....не е както трябва :)
Килограмите на този ръст не са ти много в никакъв случай....подозирам, че мускулите са ти малко и/или малки.
Успех.
17.08.13
12:57
казано от Кузман Кузмов на 14.08.13, 02:42:
Ако нямаш проблеми със сърцето по-скоро си вземи термогенен бърнър.
Според мен трябва да си направиш една НВД програма... като въглехидратите не трябва да ги режеш, трябва да ядеш минимално количество качествени въглехидрати не говорим за сладко. Доста ти е тежък тренировъчни режим двуразови тренировки... ех и аз едно време ги правех тези работи :)
При мен се получи перфектно, когато ги правех с едно НВД и съвсем нормална тренировка за покачване на мускулна маса - без да претренираш без да се правиш на герой... всичко зависи от храненето. Трябва да нацелиш тънката граница на консумацията на въглехидрати - колко точно грама/ден да приемаш без да претренираш и да не пречиш на процеса на изгаряне на мазнини. Много е тънка тази граница и всеки човек опитно трябва да я установи за себе си. Аз съм я установил... доста пъти претренирах и експериментирах докато я уцеля за себе си. Мани ги тея глупости, че не можеш едновременно да качваш мускулна маса и да чистиш мазнини... това отдавна не е мит... можеш без проблеми да го правиш особено на твоята възраст.
Благодаря за мотивацията. НВД мисля че е най-правилната диета в случая. Ще гледам на закуска да хапна овес, а на обяд картофи или ориз и така да си набавя към 60-80 гр. качествен въглехидрат. A каква е разликата между липотропния и термогенния бърнър?
Тука нещо....не е както трябва
Килограмите на този ръст не са ти много в никакъв случай....подозирам, че мускулите са ти малко и/или малки.
Успех.
За жалост си прав. Гръдните мускули и тези на ръцете ми не са изобщо големи. Имам много мазнини по долната част на тялото и корема, които доста ми пречат на живота като цяло, за това искам да ги стопя и да падна под 80 кила (имам 73 кила активно тегло) и след това да кача от 80 на 85+ мускулна маса със друга фитнес програма и НВД с повече калории. Мисля, че в тези 85 кила ще се чувствам идеално. Не искам да съм огромен, като културист, по-скоро искам да съм стегнат, строен и релефен. Поздрави и благодаря за мнението!
Мнението беше редактирано от Warrior на 17.08.13 12:58.