Добавки преди тренировка - мнение за избора ми

18.08.13
14:59

Здравейте,
Тъй като наближава учебната година (за някои), реших да си направя график за тренировки и хранене спрямо заетостта ми - доста натоварено.
По същество, реших да си взема някои добавки, които да приемам преди тренировка, понеже нямам да имам време след даскало веднага да ям и да чакам час и половина - два да отивам да тренирам, твърде много пропиляване на време.
Става въпрос за:
BCAA и Суроватъчен протеин на Whey

Малко подробности за приема, който смятам да практикувам:
след даскало, преди тренировка (около 14:00 - 14:30), следователно няма да съм приемал никаква храна в близките 4-5 часа

За мен:
На 18г, 178см, 63кг/ Цели - покачване на ММ, сваляне на мазнини и релеф/ Стаж - 4 месеца

Интересуваме мнението ви за избора ми, понеже за първи ще си взимам добавки и не съм много сигурен дали съм избрал “правилното”. Четох доста из форума и мисля, че съм на прав път, но  искам да чуя вие какво ще кажете. Добре дошли са всякакви съвети, крититики, препоръки...

18.08.13
15:40

BCAA го разкарай, остави само протеина от него ще си набавиш БЦАА.

казано от DSD на 18.08.13, 14:59:

..да приемам преди тренировка, понеже нямам да имам време след даскало веднага да ям и да чакам час и половина - два да отивам да тренирам, твърде много пропиляване на време...

В такъв случай пий голяма доза протеин или доза и половина преди трен. Друго не ти трябва. Забрави за тея БЦАА. Може и малко декстроза да добавиш в шейка.

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 18.08.13 15:47.

18.08.13
15:52

Ок, значи без ВСАА

18.08.13
18:25

Не че нещо, ама мислиш да закусваш към 7 сутринта, към 14:30 да пиеш протеин и да ходиш да тренираш към 15:00… т.е. следващото ти истинско ядене ще е 16:30 най-рано ??? Така няма да качиш мускулна маса, всъщност няма да качиш каквато и да е маса :)
Вземи си протеин и аминокиселини, гледай поне в голямото междучасие да хапнеш нещо, т.е до 14:00 да имаш поне две хранения, после си пиеш протеина и аминото и отиваш да тренираш, веднага след тренировката пак пиеш протеин и амино и след час хапваш... ;)

18.08.13
18:35

Преди тренировка сто на сто ще имам две хранения. Първото към 7 сутринта, и второто през голямото около 10 часа и после след даскало на тренировки. Грубо казано тренировката се пада някъде 4-5 часа след последното ядене.
Иначе мерси за съвета :)

казано от pitonia91 на 18.08.13, 18:25:

Така няма да качиш мускулна маса, всъщност няма да качиш каквато и да е маса :)

Напротив! Нали ще е в калориен излишък. Какво като няколко часа няма да е нахранен...

казано от pitonia91 на 18.08.13, 18:25:

Вземи си протеин и аминокиселини..

Тия 2-3 гр. аминокиселини, които впрочем също са протеин, но в несвързана форма, как точно ще му помогнат? Шейковете са предостатъчни.

18.08.13
20:08

Ради, как точно реши, че ще е в калориен излишек ? И то само от две хранения ?? Момчето тренира от 4 месеца и се съмнявам да знае какво е калориен излишек, камо ли да може да го постигне с двете хранения преди тренировка...
А относно аминокиселините - аз си пия между 60 и 90 грама пудра дневно и права три или четири приема по 5 хапа AMINO 5600 на Scitec… искаш да ми кажеш че нямам файда от аминото ли ?
P.S. не се заяждам, а питам чисто информативно :)

18.08.13
20:14

То че няма ,няма..Особено като качваш ползата е никаква.А amino 5600 няма никакъв смисъл по никое време :)

Ако яде в 16:30 и в 22:00 не виждам къде е проблема да се храни на три пъти. Като не знае какво е калориен излишък е попаднал на точното място да научи : )
А ти виждаш ли я ‘’файдата’’ върху себе си. За мен би имало смисъл само при кардио на гладно сутрин и дори тогава все си мисля, че това, което пази мускулите е ‘’използването им’’ не толкова аминото.

18.08.13
20:54

казано от pitonia91 на 18.08.13, 20:08:

Ради, как точно реши, че ще е в калориен излишек ? И то само от две хранения ?? Момчето тренира от 4 месеца и се съмнявам да знае какво е калориен излишек, камо ли да може да го постигне с двете хранения преди тренировка...
А относно аминокиселините - аз си пия между 60 и 90 грама пудра дневно и права три или четири приема по 5 хапа AMINO 5600 на Scitec… искаш да ми кажеш че нямам файда от аминото ли ?
P.S. не се заяждам, а питам чисто информативно :)

Той със сигурност ще е в дефицит до след обяд, но след тренировката ще навакса със още 2-3 хранения.

Ради, как точно реши, че ще е в калориен излишек ? И то само от две хранения ??

Не мога да съм сигурен, но смятам, че е повече от приемливо да го предположим. Щом иска да качва кг, значи ще хапва :) Отделно, че после през деня ще яде още. Две хранения са само до преди трен. Не забравяй останалите.

Месо не ядеш ли? Много ми е странно с тези 2-3 шейка. Иначе да речем, че пиеш средно 2,5 шейка. Това са 75гр. пудра, което е горе-долу 60 гр. протеин. 15 хапа амино не знам колко грама идват, защото зависи от самата добавка, но няма да е много. Общо взето далеч по-добре е да хапваш някаква протеинова храна, от колкото да пиеш хаповете. Към колко грама протеин общо се стремиш на ден?

Иначе това, че го правиш и, примерно, имаш резултати не значи непременно, че е оптимално или че е единственият правилен начин. Ако вземаш по 300гр. протеин на ден също ще имаш резултати, но няма да е смислено :)

18.08.13
21:14

Е чак пък толкоз необразовам, че калориен излишък да не знам кво е.. :D (pitonia91 не се обиждай)
Колкото до храненето, сега съм на 5, ама за едно 6 хранения на ден на дали ще ми обягнат. Тамън нормално.

ЛВ

18.08.13
21:34

Моят съвет за избор на добавка преди тренировка е за BCAA,в момента съм на BCAA complex 5050 на Dymatize nutrition/на прах/,доволен съм от резултатите си,след тренировка изпий протеиновият шейк.Успех.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1