02.06.13
21:58
Чувам от тук от там, че ON 100% Whey Gold Standard-a бил вече развален, не бил като преди година-две и лежи на стара слава. Това ме затруднява доста в избора на следващия протеин. :) На места четох, че уж му били слагали 13% соя и не знам какво още. Какво мислите? Има ли резон в това?
Протеина е скъп и то не само в България. Мисля, че търговците , които го внасят нямат изгода да го продават на утвърдилите се цени от изминалата година 100-110 лева. Затова и се бутат други неща на потребителя, които също може да не са лоши. А това за соята е смешно.
За Европа от 4-5 месеца поне го пакетират в Турция. Сам си прави изводите. Аз лично съм пил поне 3 разфасовки от 5 либри, но днес като ходих за протеин реших да поразнообразя. PhD, Pure Nutrition не са лоши.
Ами за цената да, гледах го че е намален от 150лв за 110лв - може би за да се продава?. Но ме интересува качеството дали е развалено или няма такова нещо. Гледам конкурентните продукти за 5лб всичките варират от 100-115лв.
В България няма протеин който да си струва .Скъпи са и много от тях не са това което трябва да са.Аз специално от България не смятам да си купувам за напред .
03.06.13
09:13
казано от ALEKSANDAR GEYMAN на 02.06.13, 22:53:
За Европа от 4-5 месеца поне го пакетират в Турция. Сам си прави изводите. Аз лично съм пил поне 3 разфасовки от 5 либри, но днес като ходих за протеин реших да поразнообразя. PhD, Pure Nutrition не са лоши.
Това са пълни глупости. Цялото объркване е, че ON не искат в България да има официален представител на марката, заради измамите на Момчил. Затова се прекупува от Турция, чиито представител закупува всичко от Ирландия.
Ако си ларж и маняк си поръчвай от Щатите. Така като гледам нямат нищо общо с Европейския. Пил съм Американския и съм оставал много доволен, заслужаваше си всеки лев. Обаче защо точно на него си се спрял ? Пазара е отворен и има толкова много протеини на по-изгодни цени. Лично аз и доста от моите приятели пием Английския на бълк и сме много доволни. Хем изгоден, хем без излишни пълнежи и боклуци :)
04.06.13
14:16
Европейския вариант който пием тук, няма нищо общо с американския. Аз лично не препоръчвам.
казано от Железен Човек на 04.06.13, 14:16:
Европейския вариант който пием тук, няма нищо общо с американския. Аз лично не препоръчвам.
По кой критерий, и как точно разбра?
Здравейте,
обмислям покупката на протеинова пудра. Започнах да търся мнения насам-натам и се спрях на Optimum Nutrition Gold Standard. Това, което видях споменато на много места е, че бил доста по-скъп от другите пудри. Това, което се зачудих колко наистина е по-скъп от конкурентните марки?
Отворих бб-магазина и видях че цената за 2270гр. (5lbs) е около 110лв., с протеин от около 24гр./доза.
Протеинът на Gaspari Myofusion има същото количество протеин в доза, но тука тази дози е 39гр.
Мисля, че ми схваната идеята. Погледнах на още няколко протеина цените + процентно съдържание на протеин в доза и какви пари всъщност излиза.
Както и да е, пиша темата, за да попитам дали изобщо мисля в права посока или има още много неща, с които трябва да се съобразя преди да направя покупката.
Нарочно съм съпоставил “по-известни марки”, а не някои изкопани от куча дупка, като предполагам, че качеството трябва да е сходно.
Поздрави :)
19.08.13
20:32
Относно цената и състава му спрямо алтернативите, ето ти сравнителен анализ на купуваните продукти в нашия магазин.
Аз също пия в момента Gold Standard (след Pure Whey и Nectar), но надали ще продължа - не и вкусa сметана и бисквита. Има фин остатъчен прах след разтваряне и неприятен дъх. Коментарът ми е само за вкуса му, а за него, знаем, няма приятели.
Който иска да дава пари за Gold Standard от Ирландия нека си ги дава, но да не си мисли, че пие нещо невероятно и неповторимо. Дори и американската версия не е нищо особено (пил съм я).
Не мога да разбера защо протеина трябва да е непременно много сладък, много вкусен и от това да се определя качеството му. Сладостта е определяща зад Океана, където на всичко се слага захар и подсладители, но тук в нашата сиромашка държава според мен по-важното е съдържанието на чист протеин в доза и липсата на вредни вещества като подсладители, оцветители, овкусители, сгъстители и т.н., защото така или иначе храната, която ядем е пълен боклук, поне добавките ни да не са такива (все пак всички, които плащаме искаме нещо качествено).