21.08.13
17:50
Здравейте!
Тренирам от скоро,нямам голям стаж в залата и искам ако е възможно някой да ми каже добре ли съм се ориентирал ?
Според темата за хранит. режим имам нужда от :
Въглехидрати-380
протеини-220
мазнини-70
Съотношението е 50:30:20
Суроватка (syntrax whey shake)за след събуждане
Закуска-100-150гр.овесени ядки+1 кисело мляко+1 с.л. мед+ 3 цели яйца
Обяд-200гр.пиле с 200гр.ориз/картофи и салатка
Преди тренировка-като обяда (понякога като закуската)
Креатин 5гр
Тренировка
След тренировка креатин+декстроза и малко след това пак доза от протеина
Вечеря като обяда
Преди лягане 100-150гр.извара + 1 кофичка кисело млеко
П.С Сам съм си изградил режима според това което съм изчел по форума.
Чудя се дали мазнините не са ми малко?Кога и какви ядки да вкарам ?
21.08.13
18:53
Не можеш да очакваш помощ, след като нито си си казал ръста, теглото, нито си заявил какви са ти целите. Като си чел из форума, защо си я сложил тая тъпа декстроза, безсмислена? Ядките са ти като междинно хранене, най-добре да са бадеми, лешници или орехи. Вместо тях можеш да хапнеш малко фъстъчено масло също така.
Мнението беше редактирано от Warrior на 21.08.13 18:54.
Не си написал нищо за себе си,нито височина ,нито килограми ,НИТО КАКВА Е ЦЕЛТА ТИ. Да речем ,че ти искаш маса тъй като сезона за маса наближава.По това което гледам щом си направил програмата си чрез съветите в форума то тогава си взаимствал нормата на белтък на ден която е между 2 и 3 грама на килограм.Да речем,че ти си взел средното което е 2.5гр то тогава излиза ,че си близо 90 килограмов човек.Ако сметките ми са верни (повтарям не си дал никакви сведения за себе си ) , то ти яко си назад с калориите . Режима ти включва около 3000ккал .Въглехидрата ти е малко ,мазнините също.Надявам се храненето преди тренировка да не е в любимия стил да се наядеш и да отидеш в залата...Ядки си яж когато искаш идеални са както към закуската така и към последното хранене а какви (ОРЕХИ ,БАДЕМИ,ЛЕШНИЦИ..).Толкова за храната.
Добавките : Добри добавки точно като за начинаещ,но много грешно разпределени . НИКАКЪВ смисал от креатин преди тренировка.Пий го или само след тренировка или сутрин и след .Протеиновата пудра е идеална за ВЕДНАГА след тренировка .Ти обаче я изтегляш за ” малко след това” ЗАЩО? Не се ли сети ,да ги смесиш - доза протеин с 30-50гр глюкоза (идеален гейнър) и към тях да прибавиш креатина и това всичко в 1 общ шейк.А сутрин за мен приема на протеин е добър само ако си много добре финансово.Всичко друго е храна!
Да,съжалявам, че не дадох пълна информация за себе си
175 съм висок
70кг.
Цел-Мускулна маса
програма:
Класическа програма за мускулен обем
21.08.13
19:13
На колко години си ?
Идеята за “общия” шейк след тренировка ми харесва.Много съм си мислел дали да ги съчетая на 1, обаче това което ме спира, е че незнам дали е добре да разтварям креатина с толкова вода (250мл.)
А това което ме притеснява в ядките е че са малко мазнички и в комбинация с храната през деня..няма ли да ми станат множко :D
казано от NiKolay на 21.08.13, 19:01:
НИКАКЪВ смисал от креатин преди тренировка.Пий го или само след тренировка или сутрин и след .
В нетренировъчен ден само сутрин го пия ( тук идва и въпроса преди/със или след храната да го пия,обикновено на гладно го правя)
В тренировъчен преди и след трен.Това са водещите начини,ако някъде бъркам,ще съм благодарен да споделите :)
Благодаря предварително!
Това е друго.Сега грубо ти казвам мисля ,че 3300-3500 калории ще са ти добре. От 220 грама белтък няма смисъл за теб 150-170 са добре.Въглехидрата да варира 450-500гр дневно,а мазнините 1-1.5 грама на кг .За сега прави по тази програма щом си я харесал , но в близкото бъдеще непременно раздели мускулните групи КРАКА и РАМЕНЕ в отделни дни.Creatina в не тр. дни с закуската или след нея само сутрин 5 грама.В тренировъчни го пий както решиш но преди тренировка си е хабене ..
Мнението беше редактирано от NiKolay на 21.08.13 19:26.
казано от NiKolay на 21.08.13, 19:18:
Това е друго.Сега грубо ти казвам мисля ,че 3300-3500 калории ще са ти добре. От 220 грама белтък няма смисъл за теб 150-170 са добре.Въглехидрата да варира 450-500гр дневно,а мазнините 1-1.5 грама на кг .За сега прави по тази програма щом си я харесал , но в близкото бъдеще непременно раздели мускулните групи КРАКА и РАМЕНЕ в отделни дни.Creatina в не тр. дни с закуската или след нея само сутрин 5 грама.В тренировъчни го пий както решиш но преди тренировка си е хабене ..
Е нали уж сила мила преди тренировка...честно казано голям ефект не съм видял (за силата особено) незнам може би аз бъркам..
А както казах,мазнините от ядките няма ли да ми дойдат в повече?
Тази прословута сила идва от натрупването на креатин -фосфат в организма и от там благодарение на него АТФ-то се повишава, но всичко това е в следствие от натрупването му в организма.Така,че отново стигаме до момента в който креатин преди тренировка няма смисъл да се приема ,тъй като консумацията му не носи мигновенен резолтат ,а единственият плюс би бил евентуален плацебо ефект. Ядките са добре дошли независимо дали тренираш или просто искаш да живееш пълноценно.Специално за ядките никога не бих дал квалификация - излишни от менюто.
казано от NiKolay на 21.08.13, 19:52:
Тази прословута сила идва от натрупването на креатин -фосфат в организма и от там благодарение на него АТФ-то се повишава, но всичко това е в следствие от натрупването му в организма.Така,че отново стигаме до момента в който креатин преди тренировка няма смисъл да се приема ,тъй като консумацията му не носи мигновенен резолтат ,а единственият плюс би бил евентуален плацебо ефект. Ядките са добре дошли независимо дали тренираш или просто искаш да живееш пълноценно.Специално за ядките никога не бих дал квалификация - излишни от менюто.
Или по-просто казано да не се притеснявам от мазнините в ядките ?
Прави ми впечатление,че обръщаш внимание на такива,като мен,което много ме радва.Таа да използвам докато си тук,имам и още 1 въпрос-в какво е най-добре да разтварям креатина ?
И още нещо - има ли твърдение като “максимум усвояем въглен за едно ядене”? Питам,защото закуската ми става бъкана с въглехидрати и незнам дали е правилно - 100-150гр.овесени ядки+супена лъжица мед+банан - стават над 100гр.за 1 ядене...Проблем ли е това?
Мисля ,че по темата за ядките няма какво повече да ти кажа.
Креатин монохидрата на Creapure ™ има неприятното свойство да не се разтваря напълно и да образува утайка,но това не трябва да те тревожи.5 грама Креатин смеси с 250грама студена вода (когато е с леко топла има отвратителен вкус) . В твоя случей смесвайки протеин декстроза и креатин е желателно водата да е около 400мл.
Човешкият отгранизъм на здрав човек има свойството да усвоява АБСОЛЮТНО ВСИЧКО което постъпи в него. Няма как ти да му дадеш храна и той да не я усвои.Колкото до закуската ти и що се отнася до въглехидратите в нея ,те са доста добри.Меда и банана ще ти дадат бърз въглехидрат докато овеса ще те зарежда в продължение на няколко часа.Това ,че са над 100 гр не ти пречи ,но все пак е добре да сложиш и маааалко ядки сутрин за един перфектен старт на деня.
казано от NiKolay на 21.08.13, 20:16:
Мисля ,че по темата за ядките няма какво повече да ти кажа.
Креатин монохидрата на Creapure ™ има неприятното свойство да не се разтваря напълно и да образува утайка,но това не трябва да те тревожи.5 грама Креатин смеси с 250грама студена вода (когато е с леко топла има отвратителен вкус) . В твоя случей смесвайки протеин декстроза и креатин е желателно водата да е около 400мл.
Човешкият отгранизъм на здрав човек има свойството да усвоява АБСОЛЮТНО ВСИЧКО което постъпи в него. Няма как ти да му дадеш храна и той да не я усвои.Колкото до закуската ти и що се отнася до въглехидратите в нея ,те са доста добри.Меда и банана ще ти дадат бърз въглехидрат докато овеса ще те зарежда в продължение на няколко часа.Това ,че са над 100 гр не ти пречи ,но все пак е добре да сложиш и маааалко ядки сутрин за един перфектен старт на деня.
А може ли ядките като междинно ядене да ги сложа (докато съм на лекции примерно между закуската и обяда)
Може КОГАТО си искаш да ги ядеш.Щом ти се нрави между храненията си взимай по 1 шепа и си 6 точки.