22.08.13
20:17
По колко упражнения от колко серии и колко повторения правите за различните мускулни групи. По колко време почивате между сериите и упражненията ? А между отделните тренировки ?
Пускам тази тема, защото много четох за тренировки от порядъка на 45-60 минути, което на мен ми се струва крайно недостатъчно. Ако правя по-малко от 5-6 упражнения за гръб не се чувствам натоварен, а ако почивам по малко от 2-3 дори и повече минути между сериите не се чувствам възстановен (особено на клека и другите базови упражнения)
22.08.13
20:38
Истината е, че няма достоверна информация на всички въпроси, които си задал. Всичко, свързано с почивката и възстановяването е строго индивидуално, ти трябва да намериш варианта, който работи за теб. Има множество отговорни фактори - хранене, сън, начин на живот, психологическо състояние, прием на добавки, генетични заложби... А иначе е нормално, когато тренираш голяма мускулна група с основно упражнение, с голяма тежест да се налага да почиваш повече време, отколкото ако правиш сгъване за бицепс на скрипец. Логиката ти е грешна - за 45-60 минути може да се направи ужасно тежка тренировка, дори билдърска. Просто всичко зависи от това каква интензивност ще вкараш и какви са ти целите.
Аз не робувам на хронометъра,започвам следващата серия,когато мускула ми каже,че е готов,ума ми е готов да се концентрира и самия аз съм готов са го изпълня на 101%,лично мнения,сигурно много по-опитните ще ми опровергаят-аз мисля така :)
ПП:Не е хубаво и почивката да е прекалена :P