08.08.13
12:11
Здравейте!
Нека малко да ви въведа по своята пътечка.
18г. 54кг. 172см висока
Преди 3 години с 15-тина килограма отгоре, свалих ги с режими,диети,а последните избутах с кардио.
Както и да е. В момента съм в задънена улица, тялото ми бъка от мазнини и не е стегнато , имам целулит по бедрата и дупето :/
Бях игнорирала всички тренировки,март месец се взех в ръце . През ден тичане,колело,леки упражнения и много ходене свалих 6 кг, и се стегнах , ударих 50 кг. , харесвах си тялото чувствах се добре. Покрай последните изпити,занемарих изцяло тренирането , храненето,спането. Започнах да си похапвам,и да си похапвам , и да преяждам и хоп - ето ме сега! Толкова труд и постижение отиде по дяволите , хубаво ги качих килограмите,но са само целулит и мазнина и ги качих не къде а само на бедра и дупе. Имам стегнати и оформени пръсци,корема ми е стегнат,има добре оформени и развити плочки,но не съм ги изкарала има си мазнина.
От 3 седмици тренирам здраво,тамън сваля 1 - 2 кг. и после пуф от нищото се възвръщат.
Ето режима,тренировките и мерките ми.
Сутрин закусвам : полувин кофичка кис. мляко + 1 суп. л овесени трици + 1 суп. л ленено семе + канела и ч.л. мед. + капучино (200 мл мляко 3% масленост + 3л. кафе )
2 закуска : плод (парче диня, или 2 праскови или 1 грозд )
Обяд: 1 парче риба скумрия на скара + 2 - 3 краставици / или / 2 белтъка с сирене + зеленчуци /или / 2 домата и 1 краставица + сирене + 1 кебапче /
Следобедна закуска : Плод + 3в1
Вечеря:плод / пия по 3л вода /
////
Сутрин: 10 обиколки тичане + 3 паузи по 20 сек. / 1 обиколка е 400м /, 15 мин скачане на въже , объч 20 мин през ден.
клек,ритник назад, махове с крака , полу клек , ‘’В’’ преса . Като всичко е по 3 серии х 30 повторения.
Вечер карам час колело , или ходя да тичам отново по 5 - 6 обиколки и скачам 10 мин. на въже.
Моите мерки : талия 71см , бедро 53 см , ханш 92 ;
Цел: Искам да изчистя повечко корема, и да намаля с поне 4 см бедрата и дупето.
П.с. знам,че хапвам много плодове, но ужасни обичам пък сега им е сезона .
Темата беше редактирана от simona grigorova на 08.08.13 12:30.
Ако беше маймуна всичките тези плодове можеха да се нарекат храна,но ние сме хора и имаме нужда от протеин,за да изгражда мускулатурата.
Ако храненето не ти е добре,това обезсмисля останалата част от програмата.
Сирене + домати/краставици е салата а не основно хранене,освен това 2 белтъка(пълноценно хранене е поне 2-3 цели яйца0 са крайно недостатъчни даже и за моята котка и ще ме гледа странно,ако и дам да яде само това.Кебчетата освен ,ако не си ги приготвяш сама от сигурен източник,не са добър избор.
Не знам защо ти е да сваляш, като гледам килограмите на фона на ръстта изглеждат ок, стига да имаш достатъчно активна маса (което силно ме съмнява).
Грешиш в това, че приемаш тренировките като път към крайна точка, т.е. тренираш 3-4-5 седмици, решаваш че всичко е ок, и - до там.
Двигателните и хранителните навици се изграждат с години и не са някаква крайна цел, а посока.
08.08.13
12:45
Ами сега се заех но освен да продължавам да затъвам, и да големея и да се бъхтам друго не става.
Ще заменя плодовете с извара или кисело мляко , и ще си оставя само 1 плод за деня . Кебапчетата не са от сигурен източник и ще ги махна .
08.08.13
12:49
казано от Маргарита Манева на 08.08.13, 12:37:
Не знам защо ти е да сваляш, като гледам килограмите на фона на ръстта изглеждат ок, стига да имаш достатъчно активна маса (което силно ме съмнява).
Грешиш в това, че приемаш тренировките като път към крайна точка, т.е. тренираш 3-4-5 седмици, решаваш че всичко е ок, и - до там.
Двигателните и хранителните навици се изграждат с години и не са някаква крайна цел, а посока.
Иначе, аз съм обяснила по-нагоре защо искам да смъкна . Проблема ми е бедрата и дупето , там налях и е доста мазно , което не ме устройва и искам да го разкарам , в най-голямата жега немога да обуя къси гащи , а за басейни и прочие дума да не става. То кой-каквото сам си го направи друг неможе да му го направи,но аз не се оплаквам,ще си изтърпя всичко,стига само да си структурирам правилно тренировка,режим на хранене, и да изчиста мазнина :) Както се видя не съм компетентна , или поне не особено много по тази тема и разчитам на рамо .
08.08.13
15:24
Вече мислех, че дневниците “Гледай как изчезвам” са на изчезване.
08.08.13
16:36
казано от Miss Fight на 08.08.13, 15:24:
Вече мислех, че дневниците “Гледай как изчезвам” са на изчезване.
Направих дневник с цел, знам,че тук има много компетентни хора и много хора с цел, много хора със и без опит.
Знам,кое не е наред и се опитвам да коригирам грешките и да се уча.Обидно е да се изразяваш,така когато човек се нуждае от насока,а да не говорим,че е и невъзпитано! Ако исках безразборни критики можех да си пусна тема някъде другаде и да си ме оплюват на воля,но тук идеята е да градя и да надграждам. Би трябвало да ме разбираш с това тяло,което си придобила,съмнява ме да ти е от ген,нали? Имала си воля,учила си се и си вървяла напред и нагоре ;)
Мнението беше редактирано от simona grigorova на 08.08.13 16:39.
08.08.13
16:46
Симона, преместих темата от раздела за дневници, защото по нищо не можах да позная, че намеренията ти са да водиш такъв. :) Ако ще е дневник - ще го върна обратно там. Критиките са такива, защото на много хора не им се пишат едни и същи неща за стотен път. За оплюване не става въпрос, нито пък за лоши чувства.
По-скоро си помисли до колко си мотивирана да бъдеш постоянна и до колко си склонна да правиш промени в режима.
08.08.13
17:09
Да, не мисля да водя дневник по-скоро да получа адекватни отговори, да структурирам менюто си и да продължа напред и да си постигам целите.
Промени съм склонна да правя естествено, след обстойно четене съставих ‘’ някакво’’ меню. Закуската е ясна , нея не мисля да я променям .
Втора закуска след тренивка се пада ( 2 белтъка + 3 лъжици извара )
Обяд : Купа зеленчуци (варени/сурови) + (омлет от 2 яйца със сирене ) или ( 1 риба на скара / скрумрия ) или ( 1 пушено бутче , или обезкостено и печено на скара )
Следобедна закуска: 3в1 + 20/30 гр бадеми или кашу или 1 плод по избор .
Вечеря: Кисело мляко или салата
Имам въпрос относно тренировките , да продължавам ли с монотонното кардио или да почна ХИИТ ? Колко често да правя кардиото? Защото при мен е 6 дни от 7 общо. Предполагам,не е удачно да правя кардио сутрин и вечер,но понеже го правя сутрин + упражнения , какво да вмъкна за вечерта или е достатъчно? Както и разпределила съм си тренировките 1вия ден тренирам основно корема, 2 рия крака , 3тия и 5тия е http://www.youtube.com/watch?v=FTT4W8ygJ7w ; 4тия е съчетание от 1вия и 2рия ден но избрани упражнения, а 6 ми е почивка,но да не бездействам хич карам колело и въртя обръч. :)
08.08.13
17:17
При груб поглед върху храната ти се вижда, че тя едва ли е достатъчна като количество. Ако е така, това няма да те отведе там, където искаш. Закуската ти е слаба, което е предпоставка за глад и мераци за захар по-късно. Няма нито една причина да отделяш жълтъците на яйцата. Ядките (надявам се, че са сурови) не са аналог на плодовете. Киселото мляко и салатата не могат да бъдат приемлива вечеря. Основна груба грешка - твърде малко мазнини в храната.
За да сваляш ти трябват 1500 калории, ако искаш да отведеш нещата до крайност може да паднеш и до 1100, но недей по-добре стига до крайности. Яйцата ги яж цели.
Да речем хапнеш за деня 270 грама свински стек това ти е около 70 грама протеин и около 710 калории. Към това добавяш 300 грама сварени яйца, което е към 5-6 яйца - 37-8 грама протеин, 450-60 калории. До тук имаш 107-8 грама протеин и 1160-70 калории. До 1500 примерно можеш да добавиш някоя ядка или оризче, зелена ябълка и тн.
казано от Маргарита Манева на 08.08.13, 12:37:
Ето върху това се съсредоточи. За да си изградиш добър хранителен режим трябва да пробваш кое работи за теб и кое не. Хем да се чувстваш комфортно, хем да изпълнява функцията си, в твоя случай да изчистиш. Умирането от глад и нон стоп кардио доникъде няма да те доведат.
Явно организмът ти е свикнал на натоварване, предвид кардиото и другите неща. На твое място аз бих направил така: почивам една седмица от всякакви тренировки и почвам НВД като менюто ми е съставено от яйца, свинско тлъсто, ядки, пилешко сухо, зеле, моркови, краставици, домати. 3-4 хранения дневно като вървят в този ред: М+Б до Б от сутринта до вечерта, най-калорично хранене с най-много мазнини ти е закуската и постепенно до вечерта намаляш калорийността и мазнините, всяко хранене задължително с някакъв зеленчук да е, зеленчуци яж повечко. След това почвам 2 пъти седмично HIIT сутрин на гладно като закуската ще ми е след 1-2 часа след тренировката и 2 силови тренировки във фитнес зала. Карам 3-4 седмици така, колкото изкарам и добавям въглехидрати (прости и сложни) за сметка на мазнините и вдигам още малко белтъчините. В началото ще ти е изключително трудно, защото организмът ти е свикнал да приема прилично количество въглехидрати, но ще свикнеш постепено. Въглехидратите само след тренировка и постепено усложнявам HIITа и силовите. За 3-4 месеца си нов човек, ако имаш волята.
П.С. Тайната е в баланса между хранене/тренировки/възстановяване и най-важното - ти самата как се чувстваш.
Мнението беше редактирано от aleks на 08.08.13 21:09.
казано от simona grigorova на 08.08.13, 12:49:
в най-голямата жега немога да обуя къси гащи , а за басейни и прочие дума да не става. .
Там ти е една от грешките - от слънцето можеш да извлечеш много ползи, естествено в случай че не го блокираш с разни мазила, били те и най- скъпите. ;)
казано от aleks на 08.08.13, 21:04:
П.С. Тайната е в баланса между хранене/тренировки/възстановяване и най-важното - ти самата как се чувстваш.
Феноменално, гениално!!!
08.08.13
22:21
Благодаря Ви,хора ! Ще преработя още малко нещата и ще следвам насоките, само,че това със свинското , не мисля,че ще успея. Тъй,като не съм месарка и от скоро започнах да хапвам и то основно скумрия,рибно филе,пилешко и пуешко филе , тук -там някое кебапче. Просто месото ми е най-отвратителната част от храненето,ненавиждам го,гади ми се от него - миризма,вкус,начина по който изглежда , ужасявам се. Ако хапна свинско,просто ще повърна. Но всичко друго ще го следвам,не мисля,че има кое да ме откаже. Яйцата може да ми се опънат,но малко по-малко,нали така :) Най-много съм хапвала 2 цели яйца + сиренце и ми става доста тежко, после часове не искам да поглеждам храна. А напоследък,ако ям,ям основно белтъците,но ще го разкарам този навик. За яйцата бях,чела иначе,че ако реши човек да чисти трябва да избягва жълтъците,та от там. Зеленчуци хапвах основно на обяд, въпреки,че имаме градина и в момента избор-голям и всякакъв , просто ги избягвах .
Бих искала да попитам и за сериите и повторенията. Или съм в крайна точка 6 7 серии по 30-50 повторения, или 3 х 20 , и сякаш я няма златната среда.
казано от simona grigorova на 08.08.13, 22:21:
Просто месото ми е най-отвратителната част от храненето,ненавиждам го,гади ми се от него - миризма,вкус,начина по който изглежда , ужасявам се. Ако хапна свинско,просто ще повърна..
Като не ти харесва - не го яж.
Аз не съм хапвала месо от има-няма 16 години и не само че нищо лошо не ме е сполетяло, ами съм и доста по-здрава от една голяма част месо-ядящите. ;)
08.08.13
23:55
Бих искала да попитам и за възтановяването,каква роля играе това ? И ако мускулът не се възтанови и бъде трениран
Как да разберем,че сме претренирали ?
След тренировка въглехидрат или протеин е по-удачно? Как влияе едното и как другото,когато се чистят мазнини.
казано от simona grigorova на 08.08.13, 22:21:
Или съм в крайна точка 6 7 серии по 30-50 повторения, или 3 х 20 , и сякаш я няма златната среда.
3 серии по 6 - 10 и тренирай с тежести.
казано от simona grigorova на 08.08.13, 23:55:
И ако мускулът не се възтанови и бъде трениран
За да не ти се възстановят мускулите за 1 ден, трябва да тренираш бая по-тежко, от колкото си представяш.
След тренировка въглехидрат или протеин е по-удачно?
И двете.
Как да разберем,че сме претренирали ?
Това ти е последната грижа ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 09.08.13 00:03.
09.08.13
09:15
Когато наблягаш на въглехидратите, трябва много да се съобразяваш с това кога си лягаш, да намалиш изкуствените източници на светлина вечер, изкуствените електромагнитни полета, да стоиш достатъчно на слънце (за витамин Д), да ядеш натурални храни с много антиаоксиданти (суперхрани). Когато ядеш предимно въглехидрати тялото ти е доста по-уязвимо и много по-лесно се разстройва (тук разбирай ритмите на тялото , хормоните, невротрансмитерите...)
Най-лесно и бързо се влиза обратно в релси с ВМ-НВД и Лептин ресет протокол (ако искаш повече информация, ще ти дам). Разбира се, ще трябва да намалиш електромагнитното облъчване, ще си лягаш на време, ще избягваш изкуствената свелитна вечер. Ако тези неща не ги промениш, никога няма да отслабнеш или дори и да го направиш ще е за сметка на здравето ти и след това много лесно пак ще напълнееш.
Доста ще ти помогнат някои добавки (ако решиш да правиш нещо и си мотивирана, тогава ще си говорим за тях) и COLD THERMOGENESIS протокола.
10.08.13
07:16
казано от инж. Марин Маринов на 09.08.13, 09:15:
Когато наблягаш на въглехидратите, трябва много да се съобразяваш с това кога си лягаш, да намалиш изкуствените източници на светлина вечер, изкуствените електромагнитни полета, да стоиш достатъчно на слънце (за витамин Д), да ядеш натурални храни с много антиаоксиданти (суперхрани). Когато ядеш предимно въглехидрати тялото ти е доста по-уязвимо и много по-лесно се разстройва (тук разбирай ритмите на тялото , хормоните, невротрансмитерите...)
Най-лесно и бързо се влиза обратно в релси с ВМ-НВД и Лептин ресет протокол (ако искаш повече информация, ще ти дам). Разбира се, ще трябва да намалиш електромагнитното облъчване, ще си лягаш на време, ще избягваш изкуствената свелитна вечер. Ако тези неща не ги промениш, никога няма да отслабнеш или дори и да го направиш ще е за сметка на здравето ти и след това много лесно пак ще напълнееш.Доста ще ти помогнат някои добавки (ако решиш да правиш нещо и си мотивирана, тогава ще си говорим за тях) и COLD THERMOGENESIS протокола.
Да ще бъде добре малко повече инфо. Иначе вечер лягам рано, на изкуствена светлина макс час да се заседя вечер , сутрин ставам рано . За компютър и телевизия отделям по час , ако ще гледам филм или имам повечко време ги правя 2 , но е рядкост.
11.08.13
10:32
Старая се,да се придържам към съветите ви. Освен,факта,че след сутрешното кардио консумирах извара + плод , който е със висок ГИ .
П.с. да откажа плодове със висок ГИ?
Ако не,кога е ‘’златното време за тяхната консумация’’ ?
Ясно,е че повече няма да консумирам плод със извара след кардио,нооо..
Извара + зеленчук ми звучи добре, или белтъци/яйца + зеленчук след кардио.
Взех си 2 вида извара обезмаслена и обезсолена / много гадна на вкус / и кашкавалена /която е по-поносима на вкус,харесва ми/ но пък е по мазничка.
На коя да се спра занапред?
23.08.13
08:28
аз също имам подобен проблем. допреди 6 месеца всичко беше наред ... после качих 4 кг (мене ако питате е само мазнина, по бедрата, корема и най-вече ръцете; позволих си да ям пържени картофи (за 6те месеца не повече от 10 пъти) и пица (за 6те месеца не повече от 30 пъти). занимавах се активно с колоездене и се печах на слънце всеки ден по 3 часа и ядях 70% плодове и зеленчуци. след това трябваше да се преместя и да започна работа. и всичко се срути (бях 40кг, 150см, на 29год.), качих ги тия килограми и направо ще умра от яд. нямам време да ходя на слънчеви бани ... ям 6 пъти на ден (не знам дали е правилно, но не искам да си повредя стомаха), само плодове и зеленчуци (ако вече чувствам истински глад ям или една чаша овесени ядки с мед и ореьи (с арония или морков) или пълнозърнеста паста със сварени гъби, за да го напълня тоя изедник; принципно не ям млечни продукти, месо ям, но не много често), пия много вода (пиех и зелен чай само сутрин, но ми се наруши съня и го смених с маточина) тичам и тренирам много строго и постоянно увеличавам тежестите ... и съм свалила едно кило за 1 месец. много съм отчаяна ... не мога да разбера какво става, с колоезденето за един месец тялото се извайваше ... (сега нямам условя за колоездене, след седмица започвам плуване (в басейн), но преди години с плуване нищо не постигнах за 3 месеца и го оставих само за лятото и сега прибягвам до него от отчаяние). сигурно вече има и някакъв психологичен фактор. ако някой може да ми каже какво ще е ефективно да се успокоя и да ги изгоря тия мазнини много ще съм благодарна
Мнението беше редактирано от Инна Иванова на 23.08.13 08:45.