Целулит при покачване на мускулна маса? Дами, help?

22.08.13
23:47

Здравейте на всички!
Казвам се Петя, от София.
Занимавам се сериозно с фитнес и бодибилдинг от 2 месеца и половина.
В процес на качване на мускулна маса съм и забелязах, че започва да ми се появява целулит
и искам да попитам това нормално ли е? При качване? Защото се притеснявам, че после няма да мога да го изчистя.Висока съм 175 и тежа 50 килограма. Благодаря предварително!
/бтв, смятам да качвам цялата идваща зима и другото лято да чистя, започнах от 44кг и успях да кача цели 6/

23.08.13
00:04

Ако беше покачване на ММ ,дали щеше да качваш и целулит?
:D :D :D
BULKING GOIN’ WRONG….DAMN..

Мнението беше редактирано от Juls на 23.08.13 00:05.

23.08.13
00:13

В процес на качване съм, нормално е да омазня малко може би?!
Очаквах компетентно мнение, явно и този форум е като всички останали,
извинете ме :)

23.08.13
00:19

В процес на качване на маса си,общо на маса.Ако беше само ММ,нямаше да омазняваш.

Опиши си храненето и тренировките в детайли.Така ще получиш компетентни мнения.
Без тези подробност,всичко ще бъде общи приказки.
:)

23.08.13
00:34

Тренирам крака два пъти в седмицата, правя клекове, сумо клекове, напади и повдигания за прасец, скоро време мисля да започна патешко ходене,но с тежести. Наблягам на месото най-вече

23.08.13
00:43

казано от Petya Georgieff на 23.08.13, 00:34:

Тренирам крака два пъти в седмицата, правя клекове, сумо клекове, напади и повдигания за прасец, скоро време мисля да започна патешко ходене,но с тежести. Наблягам на месото най-вече

Направи си дневник,ако имаш желание.Така ще се проследят нещата.
Това,което си написала,не са детайли.Давай подробности.Всяко едно хранене,грамажи,тайминг..% съотношение на макротата или в гр/кг активно/телесно..както ги смяташ.

23.08.13
10:35

Oт месото в големи количества става целулит, не се ли сети?
Не го спирай, намали го. Дай повече яйца.
Праскай много зеленини. И си помисли за другите храни и добавки, които приемаш, защото от фабрични - независимо колко чисти ги представят - става целулит.
Не изказвам мнения, които не са подкрепени от личния ми опит.
Мога да ти дам няколко опции, ни предвид заниманията ти с ББ, не знам дали ще се съгласиш. Ако имаш интерес, пиши ми лично.

Забравих - опира главно до съединителна тъкан, а някои хора имат хронични проблеми с нея, които под въздействието на определени фактори се проявяват. Такъв е случаят с майка ми, слава богу с мен - не.
Целулитът не е следствие от мазнините, въпреки че те имат пряко взаимодействие  с него и визуално влошават картината.
Целулитът е дисбаланс на обмяната на веществата и се регулира с чиста храна, а не с отслабване.

И още нещо, за да се предотвратят някои спорове в темата:
Защо месото в големи количества да е причина за целулит? - заради хормоните и консервиращите вещества, които съдържа. Особено при пилетата.
А добавките? - става въпрос за спортни добавки, които сами по себе си могат и да не са причинители на целулит, но в комбинация с обработени храни, ПОНЯКОГА се получават реакции, свързани със съединителната тъкан.

Защо при теб? - Тренираш от скоро, рязка промяна в храненето и тренировките предполагам => метаболизмът е под остър стрес и пряка последица от това е появата на целулит.

Мнението беше редактирано от cocobutt на 23.08.13 10:52.

23.08.13
12:24

Мисля, че вече получих отговорите, които търсех!
Благодаря за отделеното време. :)

23.08.13
12:38

Благодаря и аз за инфото!
Никога не съм имала целулит, освен леко в коремната област. Тренирам сериозно от няколко месеца. И забелязвам напоследък, че ми се появява от задната част на крака, личи си при хващане на кожата. Обяснявах си го с това, че като се стяга мускулатурата и става по-видим. Не взимам добавки, освен Л-карнитин и то само преди тренировка, а не ежедневно. Не мисля и че прекалявам с месото, но кой знае.... Ще взема да го намаля.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1