23.08.13
17:09
Здравейте!Имам едно питане.Имам гейнър на оптимум-serious mass и суроватка syntrax whey shake
Въпроса ми е следния
Днес примерно хапвам предимно протеинови храни.Няма как да си набавя необходимите въглехидрати за деня.
По принцип си пия суроватката.Проблем ли е,тъй като както вече казах не успях да си набавя въглените от храната,да заменя следобедната доза от суроватката с 1 доза от гейнъра(тъй като е високовъглехидратен) и добър ли е варианта ако примерно някой път пак ми се наложи да правя същата рокада?
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 23.08.13 17:16.
23.08.13
17:20
Аз не виждам особен проблем да пропуснеш въглехидратите, ама това е друга тема.
Смеси доза протеин с половин или една доза гейнър, щом като чак толкова няма друг начин.
казано от Кольо Пияндето на 23.08.13, 17:20:
Смеси доза протеин с половин или една доза гейнър, щом като чак толкова няма друг начин.
Мии чудя се,защото съотношението ми е 50:30:20 В/Б/М,както се досещаш целта ми е мм ии ...При положение, че главно калориите идват от въглехидратите незнам дали е добра идеята да ги пропускам.
Аз в крайна сметка не мога да разбера кое е най-важното за растежа и кое може да се пропусне евентуално..Малко съм объркан
23.08.13
17:33
казано от Кольо Пияндето на 23.08.13, 17:20:
Защо? Предполагам си наясно,че въглехидратите са кажи-речи най-полезният макронутриент от трите?
23.08.13
17:36
Ти реши, че ако по изключение пропуснеш въглехидратите това ще се отрази негативно на растежа ти, така ли? :D Нямам смелост да ти кажа, че можеш да качваш и почти без въглехидрати, защото ще ме помислиш за полудял... :D Колко е добре енергията ти да идва предимно от въглехидрати - това май е по-добре да не го споменавам също. :D
Какво толкова го мислиш, след като не е обичайна практика?
Дори да пропуснеш въглехидратите - няма да ти спадне бицепса, бъди спокоен.
казано от A.W.E.I.T на 23.08.13, 17:33:
Предполагам си наясно,че въглехидратите са кажи-речи най-полезният макронутриент от трите?
Напротив - за мен те са с най-нисък приоритет.
Въпрос и на личен опит.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.08.13 17:38.
казано от Кольо Пияндето на 23.08.13, 17:36:
Ти реши, че ако по изключение пропуснеш въглехидратите това ще се отрази негативно на растежа ти, така ли? :D Нямам смелост да ти кажа, че можеш да качваш и почти без въглехидрати, защото ще ме помислиш за полудял... :D Колко е добре енергията ти да идва предимно от въглехидрати - това май е по-добре да не го споменавам също. :D
Какво толкова го мислиш, след като не е обичайна практика?
Дори да пропуснеш въглехидратите - няма да ти спадне бицепса, бъди спокоен.
Значи по-простичко да разбирам нещата така:
Въглехидратите-източници на енергия
Протеина и мазнините отговорни за растежа (демек тях не бива да пропускам)
Тъй като в темата за изграждане на хранителен режим във форума се споменава 50:30:20 като най-доброто съотношение и 50 са въглените..Абе чесно казано мислех, че те са отговорни за растежа,явно съм в грешка :)
П.С Адски ме радва този форум,направо съм изненадан как всеки ден научавам нови и нови неща :)
и във никакъв случай не мога да помисля един видно ограмотен и знаещ билдър за полудял Мога единствено да ти благодаря за инфото
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.08.13 17:43.
23.08.13
17:51
В интерес на истината трябва да се отбележи,че за протеинов синтез,въглехидратите играят МАЛКА РОЛЯ,докато сами по себе си , те предизвикват почти никакъв синтез на белтъчини.Протеинът сам по себе си е доста по-анаболен,комбиниран с въглехидратите просто ще се оптимизира,но дори без тях пак ще е почти същото.Естествено това важи,в случай че приемаш достатъчно калории,а както знаем ако горното важи и не приемеш въглехидратите,трябва да ги замениш с повече мазнини и протеин,но цялата работа около въглехидратите е че не са това, което ги изкарват (че ти качват маса и мазнини и обратното когато ги спреш,това са пълни глупости).
23.08.13
17:51
казано от Димитър С на 23.08.13, 17:40:
в никакъв случай не мога да помисля един видно ограмотен и знаещ билдър за полудял
А, не, благодаря за доверието, но... :D ...тази титла не е за мен. :)
Протеина и мазнините отговорни за растежа (демек тях не бива да пропускам)
И трите макронутриента могат да бъдат използване като източник на енергия в тялото. Мазнините са най-изгодния такъв - съдържат двойно повече енергия от белтъчини и въглехидрати. Няма да навлизам в дискусия от типа ‘мазнини или въглехидрати’, не му е тук мястото. Моето виждане и моят опит показват, че мазнините са по-добрата идея.
Тъй като в темата за изграждане на хранителен режим във форума се споменава 50:30:20 като най-доброто съотношение и 50 са въглените..
Формирането на хранителния режим на база процентни съотношения е неточно в общия случай.
23.08.13
17:52
казано от Кольо Пияндето на 23.08.13, 17:36:
:D Нямам смелост да ти кажа, че можеш да качваш и почти без въглехидрати, защото ще ме помислиш за полудял... :D
Много смешно,но за един здрав метаболизъм и оптимизиран, за да оптимизираш изграждането на мускулна маса (това което той иска), ти трябват въглехидрати, и то не в “НВД” категорията с високи мазнини. По-скоро обратното.
23.08.13
17:57
казано от A.W.E.I.T на 23.08.13, 17:52:
Много смешно,но за един здрав метаболизъм и оптимизиран, за да оптимизираш изграждането на мускулна маса (това което той иска), ти трябват въглехидрати, и то не в “НВД” категорията с високи мазнини. По-скоро обратното.
Идеята ми беше, че нещата се получават и в условията на НВД, а не само чрез НВД.
Не съм противник на въглехидратите. Противник съм на това хората да се изхранват предимно с тях, защото резултатите в общия случай не са най-добрите възможни (като мускулна маса и здраве).
23.08.13
17:58
казано от Димитър С на 23.08.13, 17:09:
Здравейте!Имам едно питане.Имам гейнър на оптимум-serious mass и суроватка syntrax whey shake
Въпроса ми е следния
Днес примерно хапвам предимно протеинови храни.Няма как да си набавя необходимите въглехидрати за деня.
По принцип си пия суроватката.Проблем ли е,тъй като както вече казах не успях да си набавя въглените от храната,да заменя следобедната доза от суроватката с 1 доза от гейнъра(тъй като е високовъглехидратен) и добър ли е варианта ако примерно някой път пак ми се наложи да правя същата рокада?
Аз ще ти дам коректен отговор.
Колкото и тъжно да звучи , чистите и “здравословни” храни не те правят релефен, както и боклуците не те правят мазен, тялото не прави разлика на тези две неща, всичко е до макрота, тайминг (с по-малко значение това) и калорийс ин вс аут. Вписват ли ти се въглехидратите от гейнъра в сметките , напълно може да замениш 1 хранене, все пак и с тази цел е създаден, същото важи и примерно ако си вземеш някой боклук, сега ще кажеш да,но аз ще се омазня, как ? Като приемем че има 50гр. въглехидрат, почти няма мазнини и протеин и го комбинираш със шейка си, да не би 50гр. от ориз ако изядеш , тялото да си каже - брей ядох ориз отива за мускулите , а в другият случай - баа ядох /сложи тук “боклука”/, отива за мазнини. Това е бротард простотия и трябва да се разбере това. Така че ИФ ИТ ФИТ ѝОР МАКРОС е това което ти трябва, с други думи вписва ли ти се в нуждите и всичко нагласено ли ти е както трябва, ще ти донесе абсолютно същият ефект , както и примерно здравословната храна (с изключение на някои витамини,минерали,може би фибри),но тук говорим за калории и мускулна маса. Това е.
23.08.13
18:00
казано от Кольо Пияндето на 23.08.13, 17:57:
казано от A.W.E.I.T на 23.08.13, 17:52:
Идеята ми беше, че нещата се получават и в условията на НВД, а не само чрез НВД.
Не съм противник на въглехидратите. Противник съм на това хората да се изхранват предимно с тях, защото резултатите в общия случай не са най-добрите възможни (като мускулна маса и здраве).
Това е когато се приемат с мазнини и малко протеин и се злоупотребява с тях,комбинирани с куцащи тренировки , слаб стимул за синтез на протеин и тялото логично си прави това което му е по-лесно, да складира мазнини, защо му е мускул ? След като нито има сериозен стимул, нито нужди. Естествено тези хора приемат повече от нужните калории, ако ядеш по 2 пакета вафли на ден и това има 2000 калории ще сваляш независимо дали ще ядеш по 1 вафла на половин час “уж да ти спре катаболизма,щото е чийт”, щото това чух наскоро, че някой като са гладни ядат боклуци да им спре разграждането на мускули,хахаха.
казано от Кольо Пияндето на 23.08.13, 17:51:
в никакъв случай не мога да помисля един видно ограмотен и знаещ билдър за полудял
А, не, благодаря за доверието, но... :D ...тази титла не е за мен. :)
Протеина и мазнините отговорни за растежа (демек тях не бива да пропускам)И трите макронутриента могат да бъдат използване като източник на енергия в тялото. Мазнините са най-изгодния такъв - съдържат двойно повече енергия от белтъчини и въглехидрати. Няма да навлизам в дискусия от типа ‘мазнини или въглехидрати’, не му е тук мястото. Моето виждане и моят опит показват, че мазнините са по-добрата идея.
Тъй като в темата за изграждане на хранителен режим във форума се споменава 50:30:20 като най-доброто съотношение и 50 са въглените..
Формирането на хранителния режим на база процентни съотношения е неточно в общия случай.
След казаното,това което ми идва на акъла за по добър резултат е промяна в съотношението
От 50В/30П/20М да го направя на 50П/30М/20В
Как мислите резултатите по добри ли са ? Да не станат пък много мазнините (в крайна сметка не искам да стана една лоена топка и после да се чудя как да чистя)
23.08.13
19:38
Бе ти още ли задаваш въпроси , кое не разбра от коментара ми по-горе?
ами коментарите са ви различни...когато на човек нещо не му е ясно-пита :) съжалявам ако съм досаден..И в крайна сметка да оставам ли на ВВД или ..да сменям
23.08.13
20:11
Щях да ти предложа да пуснеш нова тема по въпроса, но ти вече си го направил. :D
23.08.13
21:46
казано от Димитър С на 23.08.13, 19:25:
След казаното,това което ми идва на акъла за по добър резултат е промяна в съотношението
От 50В/30П/20М да го направя на 50П/30М/20В
Как мислите резултатите по добри ли са ?
Предложих ти да премислиш подхода при разпределяне на макронутриентите.
Надявах се да прочетеш това.
казано от Димитър С на 23.08.13, 19:25:
Да не станат пък много мазнините (в крайна сметка не искам да стана една лоена топка и после да се чудя как да чистя)
Да се храниш с малко повече мазнини все още не значи, че ще непременно качваш телесните мазнини.
казано от Димитър С на 23.08.13, 19:55:
И в крайна сметка да оставам ли на ВВД или ..да сменям
Моето мнение е РБД с разумен калориен излишък.